Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
NGC 1559 galaxis
  2021-08-08 22:46:33, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Csillagászat  
Ezek a teák védelmet jelenthetnek a baktériumok ellen
  2021-08-08 22:42:43, vasárnap
 
  A hagyományos orvoslás már több száz éve alkalmazza a gyógynövényeket és a belőlük készült teákat nemcsak a baktériumok, hanem a vírusos betegségek ellen is. Ezek a teák nagyszerűen alkalmazhatók kisebb vírusos és bakteriális megbetegedések esetén, illetve az általuk okozott fertőzésekre.

Ha azt érezzük, kapar a torkunk vagy köhögünk, de időben elkezdjük a kúrát természetes módszerekkel, akkor lehetséges, hogy nem is dönt ágynak bennünket a betegség. Az egyik ilyen módszer, ha sok folyadékot fogyasztunk, így nem hagyjuk kiszáradni a nyálkahártyánkat. Ez azért fontos, mert a száraz nyálkahártya remek táptalaja a baktériumoknak. A gyógynövényekből készült teák is igen hasznosak lehetnek, főleg ha még antibakteriális és vírusellenes hatással is rendelkeznek.

A borsmentában olyan anyagok találhatók, amelyek remek fájdalomcsillapító és nyugtató hatásúak, így nyálkahártya-irritáció esetén is kipróbálhatjuk ezt a gyógynövényt. A borsmenta kitisztítja a légutakat, elpusztítja a baktériumokat, így ha időben elkezdjük iszogatni, akkor lehetséges, hogy ki sem alakul a fertőzés a légutainkban.

A zöld tea tele van értékes antioxidánsokkal, amelyek pozitívan hatnak a szív és a máj működésére, és aktívan részt vesznek az egészségük fenntartásában. Ez a tea ezen kívül szabályozza a vércukorszintet, lelassítja a sejtek öregedését, sőt rákellenes hatással is rendelkezik, illetve a különféle mikroorganizmusokkal szemben is eredményesen veszi fel a harcot.

Az ájurvédikus orvoslás már évszázadok óta használja és javasolja a betegeinek a kurkumát és a belőle készült teát, mint természetes gyógyítót. A kurkuma ugyanis antibakteriális, gyulladáscsökkentő, vírusellenes, neuroprotektív és antioxidáns hatással is rendelkezik.

A kakukkfűre egy természetes antibiotikumként is tekinthetünk, mivel megakadályozza a baktériumok elszaporodását és ezzel sokféle betegség kialakulását is megelőzhetjük. A kakukkfüvet természetes fertőtlenítőnek is tartják, például nagyon hasznos lehet influenza vagy herpesz vírus esetén.

A citromfű nagyszerű gyógynövény, hiszen kiemelkedő a vírusellenes hatása, de enyhén nyugtató is, így javasolható azoknak, akik rosszul alszanak és gyakran szoronganak.

A gyömbér egyfajta egyensúlyt teremt a szervezetünkben. Csökkenti a baktériumok számát, leginkább a légzőszervi mikroorganizmusokkal szemben veszi fel eredményesen a harcot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fokhagyma gyógyhatásairól
  2021-08-08 22:35:00, vasárnap
 
 



Ha megkérdeznek tíz magyar embert, hogy melyik gyógynövényt ismeri és kedveli a legjobban, nyolc bizonyára azt feleli, hogy a fokhagymát. Már a nagyszüleinek és az ő nagyszülei is tisztában voltak azzal, hogy a vöröshagymának és a fokhagymának mennyire sok pozitív és áldásos hatása létezik.

Természetes gyógymódként is rendszeresen alkalmazták a fokhagymát és a vöröshagymát, hiszen a konyhában mindig megtalálható volt ez a két gyógynövény. Cikkünkben most a fokhagyma csodálatos gyógyhatásairól lesz szó.

Amennyiben valaki hajhullással küszködik, mindenképpen próbálja ki a fokhagymát, mivel nagyon hatékony a probléma kezelésében, ugyanis nagyon magas az allicintartalma. Ez a kénes vegyület jelentősen csökkenti a hajhullást.

Hogyan használja?
Préselje ki a fokhagyma levét, adja a samponjához, majd mosson hajat a szokásos módon. Vízzel is összekeverheti és beledörzsölheti a fejbőrébe, hagyja hatni 10-20 percig, majd a mossa le a hajáról.

A fokhagyma tele van antioxidánsokkal, amelyek aktívan részt vesznek az immunrendszer megerősítésében. Készíthetünk fokhagymateát is. Ehhez tegyünk fel 4-5 dl vizet forrni, majd adjunk hozzá 3 lereszelt fokhagymát és egy ujjnyi lereszelt gyömbért. Majd szűrjük le és mézzel, citromlével fogyasszuk.

A fokhagyma a testsúly szabályozásban is hasznos lehet. Akár naponta is elfogyaszthatunk önmagában nyersen 1-2 gerezd fokhagymát, mivel csökkenti a zsírsejtek számát és méretét.

A fokhagyma nagyon hatékony a herpesz eltüntetésében is. Természetes gyulladáscsökkentő hatása ugyanis segít csökkenteni a herpesz okozta duzzanatot és fájdalmat.

A lábgomba nemcsak esztétikailag problémás, de még kellemetlen is, hiszen gyakori tünete a viszketés. Hogyan szüntethetjük meg? Engedjünk egy lavórba langyos vizet, majd reszeljünk bele 3-4 gerezd fokhagymát. Áztassuk a lábunkat benne körülbelül 20 percig, majd töröljük szárazra.

Egyes hozzáértők szerint a fokhagymaolaj nagyon hatékony az ekcéma és a pikkelysömör kezelésében. Keverjünk el néhány csepp fokhagyma olajat valamilyen hordozóolajban és ezzel kenegessük a bőrünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az alváshiány veszélyei
  2021-08-08 22:28:05, vasárnap
 
  Néha előfordulhat, hogy valami miatt tovább maradunk fenn és nem sikerül éjfél vagy este 11 óra előtt ágyba bújni. Ezzel nincs semmi gond, az már azonban nagyobb probléma, ha rendszeresen éjszakázunk, hiszen ez nagyon ártalmas a testi és a lelki egészségre.

Az éjszakai alvást nem pótolja semmi, hiszen ilyenkor regenerálódik a testünk. Az embernek szüksége van a pihenésre, hiszen a testünkben ilyenkor olyan funkciók zajlanak, amelyek másnap lehetővé teszik, hogy ismét megfelelően működjön a szervezetünk és a lelkünk. Nagyon sok negatív következménye lehet annak, ha nem alszunk akkor, amikor kellene, éjszaka.

Az egyik ok, amiért szükségünk van az éjszakai pihenésre, hogy másnap ne legyünk álmosak. Ha nem alszunk éjjel, akkor másnap zavartak és letargikusak is lehetünk, nem beszélve arról, hogy a munkahelyi teljesítményünk sem lesz megfelelő.

Amennyiben az éjszakát nem alvással töltjük, akkor az agyunk olyan ködös lesz, hogy képtelenek leszünk a koncentrációra és a megfelelő gondolkodásra. Az alváshiány meg is viccelhet bennünket, hiszen alapvető dolgok sem jutnak majd eszünkbe. Nem fogjuk tudni, hogy hova is tettünk el bizonyos tárgyakat, és lehet, hogy mér arra sem fogunk emlékezni, hogy milyen feladatokat kell elvégeznünk.

Az éjszakai alvás hiánya felborítja az anyagcserénket is. Az éhséghormon is bekapcsol és persze ilyenkor enni is fogunk, ami sajnos hízáshoz vezethet. A súlygyarapodás viszont egy sor betegség okozója lehet. Az elhízást okolhatjuk akár a szív- és érrendszeri vagy a cukorbetegség kialakulásáért is.

Különösen a cukorbetegek személyekre nagyon veszélyes az éjszakai pihenés hiánya, hiszen ez megzavarhatja az inzulintermelést. Mindez befolyással van az anyagcserére és akár drasztikus vércukorszint emelkedést is okozhat.

Az éjszakai alváshiány felboríthatja a hormonok működését is, ez pedig szintén sok betegséget és ingerlékenységet, rossz hangulatot hozhat magával. De az immunrendszerre is negatívan hat, hiszen a kialvatlanság gyengíti, így védtelenebbek lehetünk a betegségekkel és a kórokozókkal, illetve a fertőzésekkel szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Gyógynövények a vérkeringés fokozására
  2021-08-08 22:22:56, vasárnap
 
  A gyógynövényeket évszázadok óta alkalmazza a hagyományos orvoslás a szívbetegség megelőzésére és kezelésére. Nagyon sokféle gyógyhatású növény található meg a környezetünkben, vásárolhatunk üzletekben, webshopokban, melyek pozitívan hatnak a keringésre és a szívműködésre. Mutatunk is most ezekből néhányat.

Az egyik ilyen gyógynövény a galagonya, hiszen mind a bogyója, mind a levelei és a virágai erősítik a szívet és javítják a vérkeringést. A bogyók például tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek pozitívan hatnak a szív egészségére - leginkább a flavonoidok, a rutin, a katein és a kvercetin található meg benne. Ezek mind aktívan részt vesznek az erek tágításában, megakadályozzák a károsodásukat, mindemellett javítják a vér áramlását és a szív működését.

A következő gyógynövény a fekete áfonya, amely az egész szervezetben erősíti az ereket és a hajszálereket. Rendkívül gazdag antociánokban, vagyis növényi pigmentekben és C-vitaminban is, amelyek együttes antioxidáns hatása pozitívan hat az erek állapotára és a működésére. A fekete áfonya javítja a vérkeringést, gyógyítja a visszereket és akár vissza is fordíthatja a kezdeti érsérüléseket. Ezen kívül csökkenti a plakkok kialakulását, így minimalizálja a szívbetegségek és az érelmeszesedés kockázatát.

A Ginkgo bilobát egyre többen ismerik hazánkban is, közkedveltsége nem véletlen, hiszen szintén erősíti a szívet és az érrendszert. Leveleinek aktív összetevői, mint például a flavonoidok segítenek a lábakban kialakult rossz vérkeringést kezelni.

A gotu kola is javítja a vérkeringést, voltaképpen a szív tonikjának is tartják. A gyógynövény antioxidánsokban, kvercetinben és flavonokban is rendkívül gazdag. Ezen kívül nagyobb mennyiségben tartalmaz olyan összetevőket, amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A gotu kola levelei serkentik az apró hajszálerek keringésért és javítják az érrendszeri betegségben szenvedő betegek állapotát.

A szúrós gyöngyajak levelei nemcsak a szívműködést javítják, hanem a keringést is, de a szorongást is csillapítják, így a szív működésére is pozitívan hatnak. Mivel ez a gyógynövény fitonutriensekben is gazdag, ezért szintén előnyös a szívműködés számára. A szúrós gyöngyajak enyhe értágító hatásokkal is rendelkezik, ami a szívben és más testrészekben javítja a vér áramlását. Vízhajtó hatása miatt pedig a magas vérnyomás csökkentésében számít verhetetlennek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.07 2021. Augusztus 2021.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 168 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1136
  • e Hét: 6377
  • e Hónap: 26239
  • e Év: 202114
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.