Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Epidote és kvarckristály
  2021-09-11 22:38:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Nem csak szépek, egészséget is védenek
  2021-09-11 22:36:06, szombat
 
  Néhány gyógynövény nemcsak az egészségünkre nézve hasznos, hanem már a látványuk is szívet melengető. Vagy a színük vagy a küllemük olyan csodálatos, hogy öröm rájuk nézni, nem beszélve arról, hogy az egészségünket is szolgálják. Kutatások igazolják, hogy az emberek sokkal inkább el tudják kötelezni magukat az egészséges életmód mellett, ha olyan gyógyító növényeket fogyasztanak rendszeresen, amelyek elnyerik a tetszésüket. A cikkben olyan hasznos táplálékokat, gyógynövényeket szedtünk egy csokorba, amelyeknek már a látványa is elvarázsol bennünket.

Az Aloe veráról sokaknak nem a szépség jut az eszébe, én mégis azt gondolom, hogy ez a növény szép, főleg, ha a lakásunkban van belőle néhány cseréppel. Egészségügyi hatásai is kiemelkedőek, nem beszélve a szépségápolásban betöltött szerepéről. Az Aloe verát azonban leginkább égési sérülések, sebek és egyéb bőrbetegségek gyógyítására alkalmazzák.

A bojtorján is egy csodálatos gyógynövény. Széles körben lehet alkalmazni vízhajtóként és a vércukorszint csökkentésére. A hagyományos kínai orvoslásban torokfájás és a nátha tüneteinek kezelésére is használják.

A borágó alkalmazható gyomor- és bélrendszeri, légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségek kúrálására. De nagyszerű hasmenés, asztma és hörghurut esetén is, sőt vérnyomáscsökkentő és vértisztító hatásokkal is rendelkezik. Ezen kívül vese- és húgyhólyag-rendellenességek esetén is alkalmazható.

A körömvirág elsősorban sebek kezelésére használható, nagyon jó bőrnyugtató hatással rendelkezik. A búzavirág hatékony a kötőhártya-gyulladás kezelésében. Ha fáradtak vagyunk, a gyógynövényből készült főzettel nyugodtan megmoshatjuk a szemeinket.

A galagonya gyümölcsét évszázadok óta alkalmazzák szívbetegségek kezelésére, mindemellett az emésztési és a veseproblémákat is hatékonyan orvosolhatja.

A zsurlót már az ókori rómaiak és görögök is előszeretettel használták, hiszen csillapítja a vérzést, gyógyítja a fekélyeket és nagyon hatékony a sebek és a veseproblémák gyógyításában.

A homoktövis leveleit használhatjuk köhögés, láz és fájdalom enyhítésére, de nagyon hasznos gyomor- és bélrendszeri, valamint egyes bőrbetegségek gyógyításában is. A gyümölcs leve és olaja használható májbetegségek és gyomor- és bélrendszeri betegségek kezelésére. Magas C-vitamin-tartalma pedig az immunrendszer erősítésében vesz aktívan részt.

Az izsóp legfőképpen a gyomor- és bélrendszeri problémákat orvosolja, például bélgáz és étvágytalanság esetén jól alkalmazható. De hasznát vehetjük légúti fertőzések, nátha, torokfájás és asztma esetén is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A migrén tüneteinek enyhítése egyszerű módszerekkel
  2021-09-11 22:32:34, szombat
 
  A migrén nem más, mint egy nagyon erős fejfájás. Sajnos több kellemetlen tünet is kísérheti, akár hányinger, illetve fény- és hangérzékenység is. A migrént sok minden előidézheti, akár étcsokoládé, bab, ecetes ételek és italok, különböző sajtfélék, alkohol, kiváltképp a vörösbor, hideg és jeges ételek és italok, szárított gyümölcsök és egyes tejtermékek is.

Nagyon sok olyan természetes módszer létezik, amelyek hatékonyan képesek csökkenteni a migrénes tüneteket. Egyes esetekben meg is akadályozhatják a kialakulását. Az egyik ilyen csodaszer a levendulaolaj, amelynek belélegzése enyhíti a migrénes fejfájást.

Az akupresszúra szintén egy kiváló megoldás a tünetek hatékony csökkentésére, illetve megszüntetésére. Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy az akupresszúra segít enyhíteni a migrén egyik jellegzetes tünetét, a hányingert.

Az őszi margitvirág is segítségünkre lehet, amennyiben migrénben szenvedünk. A gyógynövény ugyanis megakadályozhatja a migrénes fejfájás kialakulását, illetve a kellemetlen tüneteket is képes enyhíteni.

Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy a borsmentaolaj használatával megelőzhetjük a migrént. Ehhez a mentolt nagy mennyiségben tartalmazó borsmentaolajat a homlok bőrébe kell masszírozni. Ezzel a módszerrel megúszhatjuk a migrén kellemetlen mellékhatásait, akár a lüktető fejfájást, a hányinger vagy fényérzékenységet.

A migrénben szenvedő személyek egyik kedvelt gyógynövénye a gyömbér lehet, hiszen nagyon hatékonyan csillapítja az émelygést és a hányingert, de csökkenti a migrén gyakoriságát és súlyosságát is.

A jógagyakorlatok során megtanulható a helyes légzéstechnika, ami szintén segíthet abban, hogy elkerüljük a migrénes epizódokat. Bebizonyosodott, hogy a jóga csökkenteni tudja a migrén intenzitását, időtartamát és gyakoriságát. Enyhíti ugyanis a szorongást, csökkenti a feszültséget és javítja az általános jólétet, így tud segíteni abban, hogy a migrén minél kevesebb alkalommal legyen jelen az életünkben.

A magnéziumhiány is oka lehet a fejfájás és a migrén kialakulásának. A magnézium pótlása, rendszeres bevitele akár meg is akadályozhatja a migrén előfordulását, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani a magnéziumban gazdag szezámmagot, mandulát, brazil diót, kesudiót, zabpelyhet, illetve napraforgómagot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.