Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ma két írást hoztam a blogomba
  2021-09-15 10:24:46, szerda
 
 


Ma két írást hoztam a blogomba, lehet utálni, igazat adni vagy cáfolni, esetleg elítélni az olvasottakat attól függően, jelenleg melyik táborhoz tartozol. Igen, jelenleg. Tudniillik én, aki sem kisdobos, sem úttörő, párttag meg pláne nem voltam egyfolytában zavarban vagyok. Fogalmam sincs hová tartozom. Néha keresem még az igazságot, de bizony sehol sem találom. Az ismerőseim, volt munkatársaim mintha átváltoztak volna. Az egyik libsinek nevezte a pápát, a másik szidja a "szocikat" holott ő akart a pártba engem bevinni. Mondtam: ha a fele kilép én belépek, volt is nagy sértődés! A tolvajlás minden rezsimnek alapvető tulajdonsága, esetleg a gátlások változhatnak gátlástalanságra.

Megéltem a TSZ agitálásokat, amikor a módos gazdák vasvillával kergették az agitátorokat. (nem volt kisdolog, sokan lettek öngyilkosok amikor megalakult a TSZ és megfosztották őket földjüktől, állataiktól)
Vágtuk "feketén" a hízót mert különben a "beszolgáltatásba" elvitték volna felét. Falun különösen szegényen éltünk. Nehéz volt!
Mégis a késői Kádár rezsimre szívesen emlékezünk, még ha diktatura volt is, az emberek nem utálták úgy egymást, mint manapság. Ezt a gyűlöletkeltést nagyon elítélem, képtelen vagyok megbarátkozni vele. Az eluralkodó rövidlátás és butaság, egymás tiprása vajon hová visz? Szerencsére én már nem veszek rész ebben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
D. Tóth Krisztina írása
  2021-09-15 09:55:49, szerda
 
 


D. Tóth Krisztina : A Jóisten kegyelmezzen nektek.

A Jóisten, akivel takaróztok. Aki mögé elbújtok. Gyáván, büszkén, bután, tapsolva, gyűlölve, hazudva, cinikusan. Kirekesztve azt, aki semmi mást nem akar, csak szeretni és szeretve lenni.
Élni.Tisztességben, egészségben, biztonságban nevelni a gyerekeit. Vagy pusztán egy esélyt arra, hogy valaha családja legyen.Egy másik nővel. Egy másik férfival. Vagy egyedül.Sűrű a mohó gőg köde, elhiszem, hogy nem látjátok: emberek, gyerekek, családok - igen, családok - életével játszotok.
Érvénytelenné teszitek a puszta létüket.Alaptörvény-ellenessé a magánéletüket. Billogot süttök rájuk, mert másképp éreznek, mást gondolnak, másra vágynak, mást hisznek.Mindent megtesztek a hatalomért, semmi nem drága. Persze hogy nem. Telik rá. Kifizetjük ezt is.
Csillagrendszereket hazudtok le az égről, vallást csináltok a tudományból, tudományt a vallásból.Bátorságnak hívjátok a gyávaságot, szabadságnak a kirekesztést, kereszténységnek a gyűlöletet, kormányzásnak a kampányt, győzelemnek a vereséget, információnak az elhallgatást, konzultációnak a manipulációt, versenynek a korrupciót, tisztességnek a színjátékot.Jutalmazzátok a meghasonulást, kivágjátok a fákat, feltöltitek a partot, átminősítitek a földet, átírjátok a törvényeket.
A magatok kénye-kedve szerint belezitek ki a fogalmainkat, megerőszakoljátok az anyanyelvünket. Magánvagyonná nevezitek át a közpénzt, az utolsó molekula oxigént is kiszívjátok a diskurzusból, a versenyből.A kétségbeesésbe taszítotok embereket. Propagandának hívjátok az életüket.
Célkeresztet rajzoltok a homlokukra, rájuk külditek a kutyákat.Egy tollvonással az egész létüket teszitek semmissé, mert nektek most éppen erre van szükségetek. Készültök. Megmutatjátok az irányt. És a rendszer teszi a dolgát. Ma már magától. Nem kell hozzá napi parancs, beleégett rég a küldetéstudat a homloklebeny szöveteibe.
Olajozottan működik az öncenzúra. Tudják, ki az ellenség, mondanotok sem kell. Indul a csatársor, passz a középpályán, felívelés, hosszú, lesvonalon túl a támadó, már fújna a bíró, de fél szeme a VIP-tribünön, egy pillantás alatt érti, mi a dolga, nem sípol, mehet a támadás, nincs megállás... a kapus keze gúzsba kötve, bokáján lánc... micsoda lövés! Gól. Felrobban a stadion.Az éjjel soha nem érhet véget. Varázsolj nekünk valami szépet.
Belenéztek a szemünkbe, és azt mondjátok: jogállam. Szabadságharc. Család. Kereszténység. Senkit nem hagyunk az út szélén. A magyar egészségügy világszínvonalú. A járványkezelés sikeres. Az oktatás Európa-hírű.Az Index kormányfüggetlen. Az SZFE-n agymosás megy.
Az alaptörvény gránitszilárdságú.Mindez miattunk. Értünk. Az egészségünkért. A gyerekeinkért. A nőkért. A lelkünkért. Meg kell védeni.Mi tudjuk, hogyan. Bízz bennünk. Te ne aggódj. Ha nő vagy, ne versenyezz. Legyen elég. Hesteg maradj otthon. Love me tender.
Szia uram.Beleírhatjátok az alaptörvénybe magatokat. Megmondhatjátok, mi a család, ki a magyar, mi a nemzet, kiben higgyünk, kit gyűlöljünk, mitől féljünk.
De azt, hogy kik vagyunk, hogy kit szeretünk és hogyan, nem vehetitek el tőlünk.
A Jóisten a miénk is. Imádkozunk hozzá - értetek is.

/Forrás: wmn.hu /

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek innen-onnan  
képre írva
  2021-09-15 09:48:13, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Saját írott képek  
Náray Tamás írása Szentatya látogatásáról
  2021-09-15 09:36:51, szerda
 
 


Náray Tamás írását olvashatjátok, a szerző engedélyével:

"Lehet itt mondani bármit...
... azonban a Szentatya "látogatása" az év legfontosabb eseménye Magyarország számára, attól függetlenül, hogy ki milyen vallást gyakorol, és hogy gyakorol-e egyáltalán.
És csak azért van idézőjelben a látogatás szó, mert mindösszesen 7 óra telik el az Alitalia vatikáni gépének magyarországi légtérbe lépése és abból való kilépése között.
Tudom, persze, ilyenkor sokan előjönnek a zaklató papokkal, egyebekkel, de most ezt azért kell félretenni, mert minden közösségben van oda nem való. Ettől még a közösség az, ami.
Ráadásul a nemzetközi sajtó most ismét Magyarország felé fordul. Csakhogy arról is beszél, miért nem marad a pápa...
Megkapó volt látni azt az eltitkolni szánt igyekezetet, amivel megpróbálták találkozókra és maradásra bírni Magyarországon a pápát. Azt a pápát, akit az előző években -egyébként a maguknak kijáró tiszteletért hangosan kiabálva- gyakorlatilag mindennek lehordták.
Csakhogy Ferenc pápa nem változtatott eredeti programján, és a nagy kiválóságainkra kevesebb időt szánt, mint a zsidó hitközség képviselőire. Beszédes percek ezek...
Ugyanis Ferenc pápa, aki maga az evangélium, a testet öltött katekizmus megmosta a menekültek lábát, és nem ítélkezett a melegek felett, nemhogy kriminalizálta volna őket. Felemelte a szavát a nők helyzetének a jobbításáért és az egyház megreformálása mellett is elkötelezett.
Ferenc pápa tudatos.
Természetesen a magyar emberek MÉG őt is tudják vitatni, vagy éppen az ő cselekedeteit bírálni, hiszen ... a mondat befejezését mindenkire, magára bízom.
Éppen ezért senki ne higgye, hogy nem tudja mi folyik a farizeusok országában. És ki az az ember, aki érkezésekor mögötte vigyorog...
Tud mindent. Ezért is nem LÁTOGATÁSRA, vagy hivatalos látogatásra érkezik, hanem EGY SZENTMISE celebrálására egy kongresszus végeseményén.
Nagyon nagy különbség ez, azoknak, akik AKARJÁK érteni a körülöttük zajló eseményeket, és nem szándékos egybemosással használnak fel minden létező dolgot, a saját privilegizált helyzetük megőrzése érdekében.
És, ahogy például a spanyol lapokból is kiderült, ezt a nemzetközi sajtó is tudja, függetlenül attól, hogy Magyarországon mindezeket tudni akarják-e.
Ferenc pápa tisztában van a körülményekkel. Bár nem mond semmit.
Csak, éppen ezért marad 7 órát.
Ez ugyanis, maga az üzenet."
Náray eddig

A folytatás magánvéleményem:
Számomra Semjén Zsolt túlbuzgósága volt igen visszataszító (többek közt) , alig akarta elengedni szegény, többszörösen indulni készülő Szentatyát.
Maga a rendezvény ízléses, szépen megszervezett, méltó ünneplése volt a látogatásnak, leszámítva a közönség szórakoztatására kivonult celebeket.
Számomra Miklósa Erika, Boncsér Gergely jelenti a művészetet, nem Tóth Gabi.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek innen-onnan  
Csepeli Szabó Béla - Egy kis rügyszívű lány
  2021-09-15 09:22:54, szerda
 
 


Csepeli Szabó Béla - Egy kis rügyszívű lány

Járom a tájat,
kamaszéveim kócos, elmerült világát,
s fel-fel jajdul bennem az a kedves,
hajdani fenyves,
melyet halálba táncoltattak a balták...
Ó, balgák,
ti akik mindennek ami szép, odavágtok,
most hol keressem azt a szőke kis erdei lányt,
aki úgy várt itt rám, nap-nap után
a fenyves alatt,
mint a legkékebb égboltú májusi Nap...
Hej, Királyerdő, tekergő utcák, öreg házak,
még ma sem értem, hogy miért éppen
ez a régi kamasz-szerelem
ragyogott fel vénülő férfiszívemen,
de egyszer csak megcsendült bennem a hangja,
és könnyű sárga ruhában, mosolyogva
megjelent képzeletemben ez a neve-sincs már
kis erdei lány,
s én felkerekedtem és elhagytam érte a várost,
hogy megkeresve viszontláthassam
Őt,
jaj, de hiába járom az erdőt, a síró akácost,
az egekbe táncolt fenyves alatt,
lent a folyónál,
a nyirkos, homokpapucsos parton,
csupán egy megtört kis öregasszony
lépeget csoszogva szembe velem:

- Kit keres kérem?
kérdezi tőlem halkan, rekedten,
és bennem,
"fejszéktől" kopogó férfi szívemben
újra és újra feljajdul a táj:
Ó, hová tűntél kis rügyszívű lány?
Ha tudnád, mennyire fáj,
hogy egykor rám nyíló viola-szemed
ragyogásából
nem nevet vissza rám - soha már
az a nyár...

Életszomj I.-II. kötetből (1999.)
 
 
0 komment , kategória:  Csepeli Szabó Béla  
Illyés Gyula : Gyönyörű, gyönyörű
  2021-09-15 09:03:59, szerda
 
 


Illyés Gyula : Gyönyörű, gyönyörű

Hátam mögött - szívem is hallja
törik az őszi fű
Te jössz, tudom. Miről?
A lépted nesze is gyönyörű.

Gyönyörű lesz, ha megjelensz
már csak egy pillanat.
Gyönyörű rögtön a világ
mihelyt része vagy.

Fásult volt, borús a szívem
szomorú, keserű.
Ha benne vagy
a szívem is ragyogó, gyönyörű!

Ködös őszi táj ez a szív
de ha Nap besüt
üveges lombja fölragyog
tündöklik mindenütt.
 
 
0 komment , kategória:  Dalok  
Jó reggelt!
  2021-09-15 08:53:40, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Kellemes napot, hetet,stb.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 156 db bejegyzés
e év: 1996 db bejegyzés
Összes: 10102 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 689
  • e Hét: 4505
  • e Hónap: 14091
  • e Év: 83011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.