Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rodokrozit és kvarc
  2021-09-16 22:17:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Pirit és kálcit
  2021-09-16 21:19:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Magnetit
  2021-09-16 21:16:52, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Női hőhullámok ellen - természetesen
  2021-09-16 21:10:27, csütörtök
 
  A hőhullám a menopauza egyik leggyakoribb tünete. Az érintett nők körülbelül háromnegyede tapasztalja meg ezt a kellemetlen tünetet. A jó hír az, hogy nemcsak a tünetek súlyosságát csökkenhetjük, hanem meg is szüntethetjük ezt a nem kívánt állapotot.

Hőhullámot az ösztrogén hormon drasztikus csökkenése okozza, ami megzavarja a hipotalamusz működését és így a test ,,túlmelegszik". Hogy ne legyen olyan egyszerű és könnyű átvészelni a menopauzát, a hőhullám mellett más tünetek is megjelenhetnek. Ilyen lehet például a gyors pulzus, az izzadás, a hidegrázás, az éjszakai izzadás miatt kialakult alvászavar, a hányinger, a szorongás, a szédülés vagy a fejfájás.

A hőhullámok az utolsó menstruációs ciklus előtt egy-két évvel jelentkeznek és változó, hogy meddig tartanak. Az időintervallum széles, hiszen valaki csak félévig tapasztal kellemetlen tüneteket, más azonban 15 évnyi időszakról is beszámolt.

A hőhullámok és az éjszakai izzadás ellen sokféle gyógynövényt bevethetünk, és sokféle módszert alkalmazhatunk. A stressznek például kiemelkedő szerepe van a hőhullámok kialakulásában. Nagyon fontos, hogy rendszeresen szedjünk magnéziumot a stressz és a szorongás enyhítésére, hiszen ez az ásványi anyag táplálja az idegrendszert és csökkenti a hőhullámok gyakoriságát és intenzitását. A magnézium ezen kívül méregtelenít és az energiatermelésben is segít. A B-vitamin-komplex is hasznos, mivel támogatja az idegrendszert és elősegíti az energiatermelést is.

A kínai datolya segít a hőhullámok kezelésében, a zsálya pedig a túlzott izzadás csökkentésében lehet hasznos, míg a wild jam kiegyensúlyozza a hormonokat.

Az étrend is hatással van a szervezet egészségére. A megfelelő táplálkozással csökkenthetjük a hőhullámokat és más kellemetlen menopauzális tüneteket is. A teljes értékű táplálékok, a gyümölcsök és zöldségek csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást.

Fogyasszunk omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékokat, például olajos halakat, kendermagot, lenmagot. Fontos, hogy elegendő kalciumban gazdag ételt vegyünk magunkhoz a csontok egészségének fenntartásáért.

A vasban gazdag táplálékokat se hanyagoljuk, érdemes rendszeresen fogyasztani a sovány húsokat, halakat, zöld leveles zöldségeket, dióféléket és más magvakat.

A csökkenő ösztrogén okozta tüneteket csökkenthetik az izoflavonok vagy fitoösztrogének. Még egy jó tanács: előnyös, ha kerüljük a fűszeres ételeket, a koffeint, az alkoholt és a cukrot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A gyógynövények, a természet csodái
  2021-09-16 21:07:16, csütörtök
 
  A gyógynövények csoportjába nemcsak a hagyományos értelemben vett gyógynövények tartoznak, hanem a magvak, a zöldségek, a gyümölcsök, a bogyók, levelek, kérgek, virágok és egyes növények gyökerei is ebbe a kategóriába tartoznak. A gyógynövények belsőleg fogyaszthatók teák, tinktúrák, kapszulák és tabletták formájában, illetve külsőleg is alkalmazhatjuk például borogatásként.

Nagyon sokféle gyógynövény létezik, amelyek hatékonyak a gyulladás kezelésében. A krónikus gyulladás olyan betegségek kialakulását segítheti elő, mint a szívbetegség, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás vagy a rákos megbetegedések.

Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő gyógynövény nem más, mint a kurkuma. Számos klinikai vizsgálat igazolta, hogy a kurkuma bioaktív hatóanyaga, a kurkumin csökkenti a szervezetben azoknak az enzimeknek a számát, amelyek gyulladást okoznak.

A kurkuma egy erős antioxidáns, amely sokkal erősebb hatású, mint a C- vagy az E-vitamin. Ez a gyógynövény az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz.

A gyógynövények között olyanokat is bőségesen találunk, amelyek segítségünkre lehetnek az energia fokozásában. Az egyik ilyen gyógynövény a maca, amely nemcsak az energiaszintet, hanem az állóképességet is megnöveli és egy nagyszerű libidófokozó is egyben. Ezen kívül hagyományosan a női hormonok kiegyensúlyozására használják, illetve vizsgálatok sokasága igazolja hatékonyságát a menopauza tüneteinek enyhítésében.

Az energiát a ginszeng nevű gyógynövény is segíthet fokozni, hiszen jelentősen növelheti a szellemi és a fizikai energiánkat is. Hosszabb ideig nem lehet alkalmazni, mivel fejfájást okozhat és a menstruációs ciklust is megzavarhatja.

Számos tanulmány igazolja, hogy a rozmaring kiváló memóriafokozó hatással rendelkezik, még idősebb emberek esetében is. A Ginkgo biloba egy másik olyan gyógynövény, amely pozitívan hat a memóriára és segít fenntartani a fókuszt, pozitívan hat az agy egészségére, mivel fokozza az agyi vérkeringést.

Egyes gyógynövények pedig akkor hasznosak, ha idegesek és stresszesek vagyunk. A levendula, a komló, az orbáncfű, a kamilla és a citromfű hatékonyan oldja a stresszt, csökkenti a szorongást és akkor is a segítségünkre lehetnek, ha nehezen alszunk el vagy éjjel többször is felkelünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1299
  • e Hét: 6540
  • e Hónap: 26402
  • e Év: 202277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.