Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Lecke a vadludaktól
  2021-09-19 12:08:25, vasárnap
 
 



Mint minden állati viselkedésben, Istennek itt is jó oka volt arra, hogy ezzel az ösztönnel ajándékozza meg a ludakat. Amikor egy-egy madársuhint egyet a szárnyával, felhajtóerőt képez az őt követő madár számára. Egy V alakban, az egész csapat legkevesebb 71%-kal hosszabb utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének. Amikor egy lúd kiesik a V alakból, hirtelen úgy érzi, mintha mázsás súly húzná lefelé... és gyorsan visszatér a csapathoz.

Csakúgy, mint a ludak, azok az emberek, akik azonos irányba tartanak és közösséget alkotnak, gyorsabban jutnak el céljukhoz, mint azok, akik teljesen egyedül próbálják meg azt.

Amikor egy lúd elfárad, hátra repül, és egy másik foglalja el a helyét a V csúcsán. Ha az embereknek lenne annyi józan eszük, mint a ludaknak, rájönnének, hogy a sikerük egyértelműen a közös munkájukon múlik, felváltva vállalva a munka nehezét és osztozva a vezetés terhein.

A hátul repülő ludak hangos gágogással bátorítják az elsőket a sebesség növelésére. Fontos, hogy a mi hátulról jövő ,,gágogásunk" bátorító legyen az előttünk haladóknak. Különben csak gágogás marad.

Amikor egy lúd megbetegszik, két másik lúd is lemarad vele a V alakzatból, és követi, hogy védelmet nyújthassanak számára. Addig maradnak vele, amíg erőre kap és újra repülni tud, vagy amíg meghal.

Akkor útra kelnek, hogy beérjék saját alakzatukat, vagy csatlakozzanak egy másikhoz.

Bárcsak mi is ennyire önfeláldozók lennénk, hogy érdemesek lehessünk ilyen barátokra, akik a szükségben mellettünk állnak.

Nem kell tudósnak lennünk ahhoz, hogy tanuljunk Isten csodálatos teremtményeitől, csak meg kell állnunk és figyelnünk elég hosszasan, hogy Isten felfedje előttünk csodáit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A kókuszolaj nem csak egészségessé, széppé is tehet
  2021-09-19 12:02:17, vasárnap
 
 



Az utóbbi években egyre többen fedezik fel a kókuszolaj pozitív hatásait. Azon olajok egyike, amelynek nemcsak az egészségügyi előnyei kiemelkedőek, de a szépségápolásban is megállja a helyét, hiszen jót tesz a hajunknak és a bőrünknek egyaránt. Cikkünkben a kókuszolaj néhány előnyérőről és pozitív hatásáról lesz szó.

A magas trigliceridszint oka lehet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, a kókuszolaj azonban segíthet csökkenteni ezt az értéket. A kutatások szerint a magas trigliceridszint jelentősen megnöveli a szívroham kialakulásának kockázatát, ha azonban rendszeresen fogyasztunk kókuszolajat, akkor csökkenhetnek ezek a tényezők.

A kókuszolajjal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy tele van antioxidáns vegyületekkel. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő antioxidánsában gazdag táplálékot, úgy gyulladás és ízületi gyulladás is kialakulhat a szervezetünkben. Már napi egy teáskanálnyi kókuszolajjal is sokat tehetünk az egészségünkért, hiszen ez is segíthet, hogy csökkenjen a szervezetünkben az ízületi gyulladás és megakadályozzuk a kialakulását.

A kókuszolaj nagyon gazdag laurinsavban, amely eredményesen harcol a bakteriális és a gombás eredetű fertőzésekkel szemben. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk a kókuszolajat. Az is fontos, hogy legalább betegség esetén csökkentsük a cukorbevitelünket, mivel ez is kedvez a baktériumok és gombák elszaporodásának, a fertőzések kialakulásának - nem beszélve arról, hogy tovább fokozza a szervezetben a gyulladást.

A kókuszolaj segítheti bizonyos vitaminok, elsősorban a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, ezért is javasolt a napi szintű fogyasztása. Emellett a szájüreg egészségét is javítani tudja, hiszen a benne lévő közepes láncú zsírsavak antibakteriális hatással rendelkeznek.

Hogyan használjuk a kókuszolajat? Olajos öblögetést kell alkalmaznunk, ehhez vegyünk a szánkba egy evőkanálnyi kókuszolajat, amellyel legalább 20 percen keresztül öblögessünk. Ha lehet, ne nyeljük le az olajat, hanem köpjük ki, miután letelt a húsz perc.

A kókuszolaj a csont egészségét is javíthatja. Egyrészt azért, mert tele van értékes antioxidánsokkal, másrészt azért, mert javítja a kalcium felszívódását. Ez az egyik olyan ásványi anyag, amelyre a csontjainknak szüksége van, hogy sokáig egészségesek maradjanak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Csökkenti az étvágyat és a koleszterinszintet is
  2021-09-19 11:56:08, vasárnap
 
 



A mustármagot már évszázadok, sőt évezredek óta használja az emberiség, egyes kultúrákban orvosi célokra, például kenőcsként elkészítve alkalmazták, és még a Bibliában is fontos szimbólum. Többféle színben létezik, a fehéret már a sumérok is nagy becsben tartották. Európában a rómaiaknak köszönhető az elterjedése. Napjainkban több kutatás is irányul az áldásos hatásainak vizsgálatára, és úgy tűnik, hogy ideális fűszer lehet azoknak, akik megszabadulnának a pluszkilóktól. Természetesen nem csodaszer, önmagában nem elegendő a fogyáshoz.

Míg a mustár levele kalciumban, rézben, C-, A- és K-vitaminban gazdag, addig a magja remek rostforrás, szelént, magnéziumot és mangánt, valamint antioxidáns hatású vegyületeket tartalmaz. Az omega-3 zsírsavnak is jó forrása.

Rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez, elősegítheti a rendszeres bélműködést. Az élelmi rostok a szív védelmében is hasznosak, a vizsgálatok szerint csökkenthetik a káros, LDL-koleszterin szintjét, amely, ha emelkedett, fokozza az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát. Az omega-3 zsírsavak szintén szív- és érvédő hatásúak. A rostokban gazdag táplálkozás egyébként mérsékli a 2-es típusú cukorbetegség létrejöttének valószínűségét is, mivel az étkezések során lassítja a szénhidrátok felszívódását, és így egyenletesebb vércukorszintet tesz lehetővé. Az egyenletes vércukorszint a diétázók számára is fontos, ugyanis amellett kevésbé jellemző a finomságok utáni sóvárgás és a hamar jelentkező éhségérzet. Egy angliai kutatás ráadásul arra a megállapításra jutott, hogy egy evőkanál mustármag az étkezést követő első pár órában akár 25 százalékkal növelheti az anyagcsere teljesítményét.

A mustármag tehát segíthet a koleszterincsökkentésben, az emésztés, a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében, az éhségérzet csökkentésében, az anyagcsere felpörgetésében, antioxidáns hatású növényi vegyületeinek köszönhetően pedig a sejtkárosító folyamatok ellen hat.

Itthon a mustármag fehér (sárga) változata terjedt el igazán, a fekete, ami a legmarkánsabb, erősebb ízű, például az indiai konyhában népszerű. A mag a mustár alapanyaga, húsok fűszerezéséhez, salátaöntetbe is kiváló.

Lisztként is kapható, ebben a formában azon túl, hogy fűszerként lehet használni, házi tésztákhoz és akár panírozáshoz is kipróbálható. A magot gyakran megpirítják, mielőtt az ételekhez adnák. A mustár növénynek minden része ehető, ugyanakkor nyers levelei és magjai jelentős mennyiségben tartalmaznak goitrogén anyagokat, amelyek ronthatják a pajzsmirigy működését, így a pajzsmirigybetegségekkel élők az orvosukkal konzultálhatnak a fogyasztásáról, illetve a hőkezelt verzió mellett tehetik le a voksukat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.