2021-09-20 13:35:14, hétfő
|
|
|
A göngyölt hús receptje:
1,5 kg. csont nélküli karajt vékonyra szeletelek, klopfolom , besózom és félrerakom.
Megcsinálom a tölteléket:
1 kg. darálthús ,
3 db. beáztatott és kinyomkodott zsemle,
4 db. főtt tojás kézzel szétnyomkodva,
2 db, nyers tojás,
2 fej apróra vágott és megpirított vöröshagyma,
petrezselyem zöldje apróra vágva,
ételízesítő,
őrölt bors,
majoranna,
fokhagyma apróra vágva vagy fokhagyma krém.
Ezt összegyúrom majd a kivert húsokba töltöm.
Elkészítés
Kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom.
A tepsit alufóliával betakarom és 180 fokos sütőben puhára sütöm (2 - 2,5 óra).
A besammell mártáshoz fél vajat 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek. Felforralom és hozzákeverek 10dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsödik.
Ketkes.com
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|