Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Így árusította ki a nemzet vagyonát Gyurcsány Ferenc
  2021-09-07 20:30:43, kedd
 
 










ÍGY ÁRUSÍTOTTA KI A NEMZET VAGYONÁT GYURCSÁNY FERENC
MAGYAROK, ÚJRA EZT AKARJÁTOK?


Szisztematikus nemzeti vagyonfelélést végez a baloldal, ha hatalomra kerül


Szisztematikus nemzeti vagyonfelélést végez a baloldal, ha hatalomra kerül. A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok több százmilliárd forintért árusították ki a nemzeti vagyont, de ebből a hazai gazdaság egy forintot sem látott. Mindezzel szemben az Orbán-kormányok vezetése alatt a nemzeti vagyon csak növekedett. A baloldali vagyonfelélés hagyományait a Gyurcsány-show főszereplője, Karácsony Gergely is folytatja, mivel szűk két év alatt sikerült csődbe juttatniuk Budapestet.

A 2010-es bukását követően Gyurcsány Ferenc lett az egész baloldal vezetője, és most a visszatérésre készül. Teljesen maga alá gyűrte a baloldali pártokat, amelyek a Gyurcsány-show előválasztási komédiájával szeretnék rehabilitálni azt az embert, aki 2010 előtt a totális csőd szélére kormányozta Magyarországot. Most nézzünk néhány részletet az államcsődöt hozó baloldali kormányzásból.







756 milliárd forintot tüntettek el Gyurcsányék

A 2002-ben hatalomra kerülő baloldali kormányok legfőbb törekvése a nemzetközi tőkés érdekek maradéktalan kiszolgálása volt, ezért felgyorsították azt a privatizációt, ami már a korábbi, 1994-98 közötti baloldali Horn-kormányt is jellemezte. A 2002 ÉS 2010 KÖZÖTTI BALLIBERÁLIS KORMÁNYZÁS ALATT A MAGYAR NEMZETI VAGYONKEZELŐ KIMUTATÁSA SZERINT KÖZEL 190 CÉGET PRIVATIZÁLTAK A NEMZETI VAGYONBÓL A MEDGYESSY-GYURCSÁNY-BAJNAI KORMÁNYOK, AMELYBŐL CSUPÁN 756 MILLIÁRD FORINT FOLYT BE A KÖLTSÉGVETÉSBE, MIKÖZBEN ÓRIÁSI MARADT AZ ÁLLAMHÁZTARTÁS HIÁNYA - rendre meghaladta a 3 százalékot, 2006-ban például 9,3 százalék volt -, illetve nőtt az államadósság is ezekben az években.










A balliberális kormányok eladták többek között a Postabankot, amelyet az osztrák Erste Bank vett meg, de egymás után hirdette meg eladásra a még megmaradt magyar tulajdonú pénzintézeteket, így ekkor adták el a Konzumbankot és indították el az FHB Bank értékesítését is. Értékesítették emellett a Mol részvénypapírjait, megváltak az Antenna Hungáriától és a Budapest Airporttól, és magánosították a Malévot is, amely ennek következtében később csődbe is ment. A nemzeti vagyon kiárusítása mindenféle koncepció nélkül zajlott, ráadásul sehol sem volt ennyire drasztikus a kiárusítás mértéke a környező régióban, mint nálunk.


Folyamatosan kiszolgálták a brüsszeli érdekeket

MINDEKÖZBEN A BALLIBERÁLIS KORMÁNYOK MINDENFÉLE ELLENÁLLÁS NÉLKÜL TELJESÍTETTÉK A BRÜSSZELI ELVÁRÁSOKAT,

a nemzeti vagyonától és önrendelkezésétől megfosztott országot így legyengített állapotban érte a 2008-as válság, amely után kénytelenek voltak teljesíteni a Brüsszel és az IMF által elvárt kegyetlen megszorításokat is.







Az Alstommal kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés bűntette miatt emelt vádat négy személy, egy osztrák, egy amerikai és két magyar ellen a Fővárosi Törvényszéken, akiket azzal vádoltak meg, hogy részt vettek a közbeszerzési eljárás eredményét befolyásolni képes ismeretlen személy vagy személyek több millió eurós megvesztegetésében.

Gyurcsány Ferenc korábban saját maga ismerte el, hogy pártja (akkor még az MSZP) korrupt volt: Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk.


Mire költötte Karácsony a pénzt?

A Gyurcsány-Bajnai kormányok közpénzkezelési gyakorlatát a Karácsony Gergely vezette főváros viszi tovább.

A FŐPOLGÁRMESTER AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL JELENTŐS ÖSSZEGET KÖLT AZ ÁLTALA KINEVEZETT TÖBB TUCAT TANÁCSADÓRA, MIKÖZBEN FOLYTON ARRA PANASZKODIK, HOGY FOGYTÁN A FŐVÁROS PÉNZE. Emellett több folyamatban lévő budapesti beruházás is jelentős mértékben drágult, így például a Blaha Lujza tér felújítása az eredeti árhoz képest már harmadával, több mint 1 milliárd forinttal kerül többe, míg a Lánchíd felújításának költsége a Tarlós-érában megállapítotthoz képest több mint az ötödével, 5 milliárd forinttal drágult.

Ha mindez nem lenne elég, a Karácsony vezette Városháza egy offshore-hátterű cégtől akart buszokat bérelni úgy, hogy a cég a pályázat kiírásakor még nem is létezett, és később sem rendelkeztek a szükséges járművekkel. Az ügyben immáron rendőrségi nyomozás is indult.







Csődbe vitte a baloldal Budapestet

A legfurcsább ügy pedig Budapesten, hogy miközben Tarlós István 2019 őszén közel 200 milliárd forintnyi tartalékkal adta át a fővárosi kasszát Karácsonynak, addig az elmúlt napokban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy esetleges budapesti csődről beszélt. A CSŐDHELYZETEN NINCS MIT CSODÁLKOZNI, HISZEN A BALOLDALI POLITIKUS SZAVAI AZT MUTATJÁK, HOGY TELJESEN ALKALMATLANOK A VÁROSVEZETÉSRE. Előbb kijelentette: ,,2021-ben 217 milliárd bevételből 291 milliárd forintos kiadást kellene fedezni" - e szerint a hiány 74 milliárd forint -, pár mondat múlva viszont már azt mondta: ,,A költségvetésben szereplő 83 milliárdos hiányt eleve a meglévő szabadfelhasználású pénzekből akartuk fedezni." A beszélgetés egyetlen perce során tehát kilencmilliárddal ugrott meg a hiány, ami arra utal, hogy a főpolgármester-helyettes sem tudja, mennyi pénz hiányzik.







Az Orbán-kormányok gyarapították a nemzeti vagyont

A fent bemutatott baloldali károkozásokkal szemben 2010 után gyökeres fordulat következett be: a nemzeti oldal a nyugati támadások ellenére az elmúlt egy évtizedben a nemzetstratégiailag fontos ágazatokban ösztönözte, hogy magyar tulajdonba kerüljenek a cégek, ÍGY PÉLDÁUL AZ ENERGIA-, MÉDIA- ÉS BANKSZEKTORBAN IS VISSZASZEREZTEK VÁLLALKOZÁSOKAT A KÜLFÖLDI TULAJDONOSOKTÓL.







Emellett az elmúlt egy évtizedet világos gazdasági és társadalompolitikai irányvonal jellemezte. A 2010 előtti időszakkal ellentétben - a nemzeti vagyon gyarapodása mellett - minden mutatószám jelentős javulást mutatott. Ráadásul, mivel Magyarország számára a 2010 és 2020 közötti évtized a felhalmozás időszaka volt, volt elegendő erő ahhoz, hogy az ország a koronavírus-járvány ellenére 2021 második negyedévében jobb teljesítményt nyújtson, mint a járvány előtt.

(origo.hu)


Link



Látogatóim száma: lásd jobb oldalon alul


Ma : 10839
e Hét : 14484
e Hónap: 21227
e Év : 426187



















 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 5364
  • e Hónap: 45185
  • e Év: 223060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.