Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ima...
  2021-01-22 13:06:14, péntek
 
  IMA SZŰZANYÁHOZ
Irgalmas Szűzanyám! Istennek szent Anyja!
Kérlek, tekints reám, esdeklő lányodra.
Végy oltalmad alá, óvjad minden léptem,
Irányítsd életem, légy a menedékem -
Édesanyám helyett egyengesd utamat,
Ne engedj hátrálni, ha nagy a feladat -
Emeld fel magadhoz vergődő lelkemet,
Erősítsd és ápold gyengülő hitemet.
Kérlek, esedezzél Szent Fiadnál értem -
Bocsássa meg minden gyarlóságom, vétkem.
Ha kissé csüggedek, ne hagyjál el engem,
Szívemből szeretlek - légy a menedékem
Hozzád száll sóhajom - magyar családokért,
Világszerte szétszórt fiataljainkért -
Anyai jóságod érintse lelküket,
Kulcsolják imára mind a két kezüket.
Kérjed Szent Fiadat: bocsássa meg nekik
Minden mulasztásuk, esendő vétkeik -
Keressék az utat - mely Őhozzá vezet,
Hálaadást zengve dicsérjék nevedet.
Egyesítsél minden szétszakadt családot,
Palántálj szívükbe szeretet virágot -
Virítsanak majdan - év minden szakában,
Oltárt ékesítve Atyánk otthonában.
Édesanyák lelke nagy csokorba fogva,
Szőnyegként terül el, lábad elé szórva -
Te vagy mindannyiunk igaz erőssége,
Minden édesanya örök példaképe.Ámen
 
 
0 komment , kategória:   Mert, szeretem...  
Kefíres lángos
  2021-01-12 13:06:13, kedd
 
  50 dk liszt
7 g szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
2,7-3 dl kefir (nálam kaukázusi)
1 dl tej
1 kiskanál só
1 evőkanál olaj
olaj a sütéshez
A szobahőmérsékletű hozzávalókat kézi robotgéppel alaposan összedolgozzuk, lágy, táltól elváló tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges, további tej hozzáadásával lazíthatunk a tésztán.
A szárított élesztő külön futtatást nem igényel, egyből belekeverhetjük a lisztbe. Ha friss élesztőt használunk, futtassuk fel a langyos tejben, után adjuk hozzá a liszthez.
A tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük, majd kis gombócokat formázunk, pár percig pihentetjük, úgy könnyebben lehet majd nyújtani.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd olajos kézzel kinyújtjuk a gombócokat. Az így kapott lángosokat mérsékelt tűzön kisütjük. Egy célszerszámmal, pl. húsfogóval a tészta széleit megemelgetjük, illetve itt ott megpróbáljuk a tésztát az olaj alá tuszkolni. Ettől lesz a lángos szép hólyagos.
Végül megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Nálunk a fokhagymával való bedörzsölés sem maradhat el :)
 
 
0 komment , kategória:   Jótanácsok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 19
  • e Hét: 51
  • e Hónap: 281
  • e Év: 6937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.