Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Balettforgás
  2021-10-15 19:58:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A spenótról
  2021-10-15 19:56:24, péntek
 
  alán nem véletlen, hogy Popeye, a tengerész a spenótból merítette az erejét, hiszen a spenót valódi szupertápláléknak számít. Ez a zöldség csak kevés kalóriát tartalmaz, de nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik, többek között jót tesz a csontoknak és a hajnak. Mutatjuk, hogy miért is fogyasszunk sok spenótot és miért is illesszük be az étrendünkbe.

A spenót nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, ami hihetetlenül jót tesz a csontok egészségének. Amennyiben spenótot fogyasztunk, együnk mellé C-vitaminban gazdag táplálékot is, mivel ez az antioxidáns vitamin elősegíti a kalcium felszívódását. A szervezetünknek vasra is szüksége van ahhoz, hogy a testünk hatékonyan tudja felhasználni az energiát. A vas felszívódását szintén elősegíti a C-vitamin.

A spenót gazdag forrása a magnéziumnak is, amelynek nagyon sok testi funkcióban van kiemelkedő szerepe. Fokozza az anyagcserét, szabályozza a szívritmust és hozzájárul a normális vérnyomáshoz.

A spenótnak magas a zeaxantin- és a karotinoid-tartalma, amelyek segítenek a szabad gyökök semlegesítésében. Ez azért lényeges, mivel a felhalmozódott szabad gyökök okai lehetnek a rákos betegségek kialakulásának. Ha így vesszük, a spenót rákellenes hatással is rendelkezik.

A spenót a káliumnak is gazdag forrása, ezért is javasolt a rendszeres fogyasztása azoknak az embereknek, akik magas vérnyomásban szenvednek. A K-vitaminnak sok testi funkcióban van kiemelkedő szerepe, például jót tesz a csontoknak és a megfelelő véralvadást is támogatja - a spenót ezt a vitamint is tartalmazza.

Ez a zöld leveles zöldség gyulladáscsökkentő vegyületekkel is rendelkezik, ezért a rendszeres fogyasztása sok betegségtől óvhat meg bennünket. Például az asztmától, a migréntől, az ízületi gyulladástól, a cukorbetegségtől, a szív- és érrendszeri betegségektől, de akár a rákos megbetegedésektől is.

Ez a zöldség jót tesz az agyműködésnek is. Mivel kiváló cink- és magnéziumforrás, így támogathatja az éjszakai nyugodt pihenésünket.

A spenótban A-vitamin is van, amely hozzájárul a légzőrendszer működéséhez, de a bélrendszer és a nyálkahártyák egészségét is segít fenntartani.

Az artériák merevsége és vastagsága oka lehet a szívroham és a stroke kialakulásának, hiszen ilyenkor érelmeszesedés is kialakulhat. Azonban a spenót luteinben is gazdag, amely nagyon hatásos antioxidánsnak számít, aminek köszönhetően meggátolhatja az artériák merevségét és így az érelmeszesedés kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Balettáncosnő gif
  2021-10-15 19:35:19, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Balerina
  2021-10-15 19:34:10, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Bagoly az odúban
  2021-10-15 19:33:24, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Torokfájásra - természetes kezelések
  2021-10-15 19:29:38, péntek
 
  A torokfájás nem jelenthet gondot, ha ezek a természetes szerek otthon vannak :

A torokfájás még nyáron is megkeserítheti az életünket, hiszen a nagy kánikulában hideg fagylaltot eszünk és hűs italokkal csillapítjuk a szomjunkat. Az őszi hónapokban talán még könnyebben megfázhatunk és fájhat a torkunk, ezért nagyon lényeges, hogy legyen a konyhánkban legalább egy olyan természetes anyag, amely nagyszerűen csillapítja a torok fájdalmát. A cikkben olyan természetes gyógymódokat sorolunk fel, amelyek valóban nagyon hatékonyak a torok fájdalmának csillapításában és megszüntetésében.

Az egyik legjobb módszer a fertőzést okozó baktériumok elpusztítására, a sós víz. A sós vízzel gargalizálni érdemes, mert csak ebben az esetben lesz hatékony. Fellazítja a torok nyálkahártyáját és a fájdalmat is nagyszerűen csillapítja. Ehhez 2 dl langyos vízben keverjen el 1 teáskanál sót, és napi 3-4 alkalommal gargarizáljon vele.

A méz az egyik legjobb megoldás a torokfájás ellen, hiszen nemcsak antimikrobiális, hanem antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. A méz gyógyító ereje abban rejlik, hogy nagyszerűen csökkenti a gyulladást és így a fájdalmat is enyhíteni tudja. De nemcsak a baktériumok elpusztításában vesz aktívan részt, hanem a vírusfertőzésekkel szemben is hatékonyan képes megküzdeni és jól csillapítja a köhögést is. Csak keverjen el 2 dl langyos teában egy teáskanál mézet és meglátja, hamarosan csillapodni fog a torokfájása. Napi 3-4 csésze teát is elfogyaszthatunk, hogy minél hamarabb meggyógyuljunk.

A citrom az egyik leghatékonyabb fájdalomcsillapító és a torok fájdalmát is nagyszerűen orvosolja. Tele van C-vitaminnal is, ami hatékony antioxidánsként támogatja az immunrendszer működését. Ha az immunrendszerünk erős, akkor sokkal hatékonyabban fog megküzdeni a fertőzésekkel szemben.

Nagyon sok olyan gyógytea létezik, amelyek alkalmasak a torokfájdalom enyhítésére. A zöld tea és a szegfűszegtea például antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik és hatékonyan küzdenek meg a fertőzésekkel szemben. A borsmentatea és a kamillatea enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladást, ez utóbbi nagyon jó rekedtség esetén is.

Ha fáj a torkunk, jó megoldás lehet a párásító használata, hiszen sok esetben a száraz, poros levegő az oka a torok fájdalmának. A párásító nagyon jó megoldás, hiszen a száraz torokban még jobban elszaporodnak a baktériumok. Ezért is nagyon lényeges, hogyha fáj a torkunk, soha ne szomjazzunk - habár soha nem szabadna megvárni, míg szomjasak leszünk, legalább félóránként innunk kell, hogy ne legyünk dehidratáltak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Káposzta - az egészségünk szolgálatában
  2021-10-15 19:02:13, péntek
 
 



A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Népszerűségét mutatja, hogy már az 1600-as évektől termesztik és fogyasztják az emberek. A káposzta gazdag forrása a rostoknak, a C- és a K-vitaminnak.

A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz szulforafán nevű vegyületet, amely rákellenes hatással rendelkezik, de az immunitást is fokozza, ezt a hatást a magas C-vitamin tartalmának köszönhetjük. A C-vitamin ugyanis egy olyan antioxidáns vitamin, amelynek kiemelkedő szerepe van az immunrendszer megerősítésében.

A káposztalé rendszeres fogyasztása nagyon hasznos, hiszen csökkenti a gyomor- és a nyombélfekély kialakulásának esélyét. Fekélyellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezen hatása segít a gyomorproblémák elleni küzdelemben.

Aminosavakban is bővelkedik, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben. Ezek az aminosavak megkönnyítik a táplálékok megemésztését, mivel az emberi szervezetben segítik a fehérjéket, hogy maximálisan le tudják bontani a táplálékokat.

Béta-karotinban is gazdag a káposzta, amely megakadályozhatja mind a makula degeneráció, mind a szürkehályog kialakulását. Glutamint is tartalmaz, ami szerepet játszik a bélrendszer egészségének fenntartásában és a jó emésztés biztosításában. A sok rostja szintén hozzájárul a jó emésztéshez.

A káposzta rendszeres fogyasztásával a csontjaink és a fogaink is egészségesek maradnak, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, amely a fogak és a csontok szilárdságát biztosítja.

A szívünknek is jót tesz, ha rendszeresen fogyasztjuk a káposztát, mivel tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyek támogatják a szív működését. Ilyen például a kalcium és a kálium, de ezek az ásványi anyagok a vércukorszint szabályozásában is aktívan részt vesznek.

A szépségünknek is jót tesz a káposzta rendszeres fogyasztása, ugyanis ez a zöldség lassítja az öregedési folyamatokat, így sokkal fiatalabbnak tűnünk. A káposzta ezen kívül bőrtisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, ez által sokkal szebbé varázsolja a bőrt. A hajunkkal is ,,csodákat" tesz, hiszen támogatja a haj növekedését és eredményesen kezeli a száraz haj problémáját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.