Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szelenit
  2021-10-19 18:41:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kvarc kristály
  2021-10-19 18:40:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kálcit kristály
  2021-10-19 18:39:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Gyémántok
  2021-10-19 18:38:50, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Epidot és unakit kristály
  2021-10-19 18:37:37, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Csiszolt gyémántok
  2021-10-19 18:36:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Citrin
  2021-10-19 17:14:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Megfázás, influenza és a bél egészsége. Van összefüggés!
  2021-10-19 17:12:50, kedd
 
  Az influenza szezonja előtt nem árt kicsit jobban odafigyelnünk a bélrendszerünk egészségre. Hogy miért? Leginkább azért, mert a bélműködés és az immunrendszer szorosan összefügg egymással. Ha a bélrendszerünket nem tartjuk karban, ha nem figyelünk oda kellőképpen az egészségre, akkor előfordulhat, hogy legyengül és ez magával vonhatja, hogy sokkal fogékonyabban leszünk a különféle betegségek kialakulására. Mutatjuk is, hogyan függ össze a beleink állapota és az immunrendszer egészsége, és mire is jók a probiotikumok.

A probiotikumok voltaképpen élő mikroorganizmusok, melyeknek kiemelkedő feladata, hogy fenntartsák a bélflóra egyensúlyát, a bélrendszer egészségét és javítsák az emésztést.

A kutatók kapcsolatot találtak az immunrendszer és a bélrendszer állapota között, pontosabban a bél mikrobiomját benépesítő baktériumok között. Ez azért is fontos, mivel az immunrendszerünk jelentős része a gyomor-bél traktusban, a bélrendszerünkben található.

A probiotikumokat tartalmazó erjesztett ételek - mint például a joghurt, a kefir és a savanyú káposzta -, nagyon sokat segítenek a bélrendszer egészségének fenntartásában.

A probiotikumoknak más területeken is kiemelkedő a szerepük. Többek között segíthetnek a neurológiai betegségek, a rákos és az autoimmun betegségek megelőzésében. De az életminőség javításában is kiemelkedő szerepet játszanak, hiszen enyhítik a megfázás és az influenza tüneteit és elősegítik a gyorsabb lefolyásukat. Enyhülhetnek tehát a kellemetlen tünetek, akár a fejfájás, az orrfolyás, a gyengeség, a köhögés, a torokfájás, a láz és a hidegrázás. Ezek a tünetek a felső légutakat érintő vírusfertőzésnek köszönhetők.

Nemcsak a probiotikumok segíthetnek a megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésében, hanem egyéb természetes gyógymódok is hatásosak lehetnek. A bodzának például kiemelkedő a vírusellenes hatása, emellett enyhíti a megfázás és az influenza tüneteit és lerövidíti a betegség időtartamát.

A bíbor kasvirág is vírusellenes gyógynövény és még antioxidáns hatással is rendelkezik. A C-vitamin szintén enyhítheti a megfázás és az influenza tüneteit, az antioxidáns hatása pedig serkenti az immunrendszert.

Az oregánó nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem vírusellenes hatásokkal is rendelkezik, és nagyon hatásos lehet megfázás, influenza, hörghurut és légúti panaszok esetén.

A fokhagyma szintén erős antioxidáns, antimikrobiális és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett fokozza az immunsejtek működését és eredményesen veszi fel a harcot az influenzavírussal szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Az imáról
  2021-10-19 17:02:37, kedd
 
  Őseink még tudták, és alkalmazták is nap mint nap. Mi már nagyon el vagyunk távolodva a hittől, a bizalomtól, az imától, a reménykedéstől, és a spiritualitástól. Éljük hétköznapi életünk, rohanunk, dolgozunk, stresszelünk, és panaszkodunk. Próbáljunk ki egy kicsit befele fordulni, imádkozni és reménykedni. Vegyük észre, hogy életünk alakulásában mekkora szerepünk van, mert nem a külső dolgoktól, és a körülöttünk levő emberektől függ, hogy hogyan élünk.

1995-ben egy orvosi szaklapban felbukkanó cikk, mely szerint a betegeknek szinte receptként írták fel az imádkozást, igen nagy port kavart. Hogyan lehetne az imádság által meggyógyulni? Gyógyszerekre, kezelésekre, és nem imádságra van szükség-fejezték ki felháborodásukat a szkeptikusok! Viszont az ima gyógyító ereje bizonyítottan nagyon hatásos!

Az imádkozás során lelassulunk, befele figyelünk, csökken a vérnyomásunk, a pulzusunk, kiegyensúlyozottabbak, tudatosak leszünk. Mentálisan hatalmába kerít a béke állapota, feledésbe múlnak a félelmeink, szorongásaink. Egy kutatás során a legmeglepőbb eredmények a csoportos imádkozás során születtek. A San Francisco-i kórházba közel 400 szívbeteget utaltak be. Csoportokra osztották őket, az egyik csoportért hívő emberek imádkoztak, a másik csoportért pedig nem imádkozott senki. A kísérlet végén annál a csoportnál, akikért imádkoztak, lényeges javulás állt be.

Manapság Amerikában, és Európában számos úgynevezett imacsoport létezik, melyek kapcsolatba állnak a különféle egészségügyi intézményekkel is. Ezek az imádkozó emberek teljes szívvel, és lélekkel segítenek a betegségben szenvedő társaiknak, és sokszor igen nagy eredményeket érnek el.

Íme az ima: Jézus, Te hordoztad a mi betegségeinket, és magadra vetted a mi fájdalmainkat. Te viselted a büntetésüket - ezért vagyunk mi megmentve. A Te sebeid által gyógyulunk meg.
Teljes bizalommal kérünk Téged: moss tisztára minket a Te drága Véreddel, és szabadíts meg hibáinktól, bűneinktől, vétkeinktől!
A keresztség vize alatt, amely a Te megnyitott Szívedből állandóan árad életünkre, kérünk Téged, újítsd meg és növeld Beléd vetett hitünket.
Teljes bizalommal térdelünk Eléd és kérünk, hogy gyógyítsd meg a megtört szíveket és tedd a kezedet a fájó sebekre; szabadíts meg minden bűnös ragaszkodástól, az alkoholizmustól, a szexuális megkötözöttségektől, minden démoni rabságból; szabadíts meg attól, hogy értelmetlennek lássam az életet, szabadíts meg attól a kényszertől, hogy másokat kritizáljak, és rosszat mondjak róluk. Szabadíts meg a hatalomvágytól és a gőgtől, a féltékenységtől és a bizalmatlanságtól.
Bocsáss meg azoknak, akik engem félrevezettek, akik befolyására testileg és lelkileg károkat szenvedtem, akik káros szenvedélyekre tanítottak és hamis célokat mutattak. Szabadíts meg a befolyásuktól.
Tedd a kezedet fájó sebeimre, hogy azok meggyógyuljanak. Nálad minden lehet. Te vagy az én megmentőm. Általad újra rátalálok az életre, megismerem az élet gazdagságát. Bocsáss meg mindenkinek, ahogyan én is meg akarok bocsátani azoknak, akik engem megsebeztek.
Bocsáss meg szüleimnek és testvéreimnek, barátaimnak, házastársamnak, elöljáróimnak és kollégáimnak. Ők maguk sem tudták, mit cselekszenek. Bocsáss meg nekik és adj nekik békét.
Gyógyítsd meg, Úr Jézus Krisztus, beteg testemet. Értünk viselt töviskoronád és szenvedéseid által gyógyítsd meg az agy, a gerincvelő és az idegek minden betegségét. Tedd rám kezedet, és gyógyíts meg isteni fényeddel és gyógyító erőddel minden daganatot, amely bennem növekedik. Add, hogy sejtjeim újra egészségesen működjenek, ahogyan azt az Isten kezdetben megadta.
Érintsd meg szememet, hogy megkapja és megőrizze a jó látást. Tedd ujjadat a fülemre és nyisd meg, hogy halljak - mindenek előtt Téged halljalak. Érintsd meg a nyelvemet, hogy feloldozd, és a szám Téged dicsőíthessen. Kezed és lábad sebeiért, amelyeket értem viseltél, gyógyítsd meg végtagjaimat, az ízületek, az izmos, az inak, a csontok és az ínszalagok minden betegségét.

Csupán egy szót szólj, és béna tagjaim meggyógyulnak, és új erővel visznek engem.
Nyújtsd ki kezedet és érintsd meg bőröm beteg részeit. Tégy engem tisztává!
Ó, Jézusom, Te érettünk hagytad, hogy lándzsával megnyissák oldaladat, erre a sebedre kérlek, erősítsd meg szívemet, tisztítsd meg véremet, és gyógyítsd meg a beteg ereket.

Add, hogy az a víz, ami a Te oldaladból folyt ki, megújítson engem, és áldássá váljon számomra. Gyógyítsd meg a veséket, a hólyagot, a nemi szerveket, a mirigyeket és a hormonokat.
Gyógyítsd meg a gyomor és a bélrendszer, a máj és az epe betegségeit.
Neked Uram, epét kínáltak italul. Vedd el hát keserűségemet, és ajándékozz meg az Irántad való teljes bizalommal.
Ó, Jézusom, érettünk ecetet ittál, vedd el gyengeségemet és tölts el új erővel. Erősítsd meg immunrendszeremet és az ellenálló képességemet. Óvj meg minden fertőzéstől.
Ó, Jézusom, halálodra és feltámadásodra kérlek, ajándékozz meg a benned való új élettel. Gyógyítsd meg a légutakat és a tüdőmet, és töltsd el a Szentlélek leheletével, hogy szüntelenül dicsőíthesselek Téged.
Tanítványaiddal ezt üzented Keresztelő Szent Jánosnak: a vakok látnak, a sánták járnak, a leprások megtisztulnak, a halottak föltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az Evangéliumot.
Ezért kérlek Téged, tégy engem is jellé, hogy a világ higgyen, és Rád találjon és dicsőíthesse az Istent.
Ámen
(Ez a szinte csodás hatású gyógyító ima Ausztriából származik. )
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A manipulációról
  2021-10-19 16:57:22, kedd
 
  Tudni akarod, figyelnek-e téged? Ásíts!
Valószínűleg ismered a fura és kissé frusztráló helyzetet, amikor arra leszel figyelmes, hogy valaki - többnyire olyasvalaki, akit nem igazán ismersz - pont téged néz. Ha szeretnéd tudni, hogy valóban figyel-e, vagy csak épp rajtad tévedt a szeme, akkor ásíts egy jó nagyot, és figyeld meg, ő is így tesz-e! Az ásítás “ragadóssága" miatt, ha valóban te érdekled, elég valószínű, hogy önkéntelenül kitátja majd ő is a száját.

Nehéz átjutni egy tömegen? Nézz erősen!
Nem vicc, próbáld ki: ha például egy koncerten vagy bárhol máshol kellene keresztüljutnod egy embertömegen, nézd erősen a célpontot, ahol ki akarsz kötni! Meg fogsz lepődni, milyen simulékonyan állnak majd el az emberek az utadból.

Konfliktust enyhítenél? Egyél valamit!
Korábban bejárta az internetet az a videó, amin két metrón veszekedő ember közé egyszer csak beáll egy nassoló férfi, azok pedig, mintha semmi se történt volna, abbahagyják a vérfürdőt. Ez azért van, mert az evéssel ősidők óta a nyugalmat párosítjuk. A videón eszegető férfit el is nevezték “snackmannek", a jelenséget pedig “snackman-hatásnak".

Ha valaki idegesen ordibál veled, vagy csak hasonló szituációt látsz, amiben két ember egyre jobban felhúzza magát, próbáld ki, hogy higgadtan eszegetni kezdesz.

Bajod van vele? Sérteget? Ülj mellé!
Szinte kizárt, hogy ez lenne az 1. gondolatod, de mégis, próbáld ki! Ha például egy értekezletre tartasz, ahol valaki úgymond rendszeresen szít feszültséget, ülj közvetlenül mellé! Még inkább helyezkedj közel ahhoz, aki kifejezetten téged szokott bántani! Hihetetlen, de az agresszív személyek ilyen esetben gyakorlatilag elveszítik a bátorságot, hogy bántsák áldozatukat, míg ha nagyobb a fizikai távolság, akkor erőre kapnak.

Ha valaki sérteget, bunkón beszél hozzád, akkor még inkább játszd meg ezt: maradj nyugodt, és lépj közelebb hozzá, menj akár egészen közel. Ez a gesztus egyfajta bűntudatot vált ki a másikból a viselkedése miatt, és lejjebb csillapítja őt. (A többit pedig bízd a karmára. )

Kérnél valamit? Kezdd erős túlzással!
Okos kis módszer, amit az üzleti világban is sokszor alkalmaznak, hogy először sokkal többet kérj, mint amennyi valójában kell. Például, ha egy befolyásos ismerősöd segítségét kérnéd koncertjegyek beszerzésének formájában, amire a barátoddal ketten szeretnétek elmenni, akkor az ismerősödet először azzal keresd meg, hogy 5 jegyre lenne szükséged. Igen valószínű, hogy erre nemet mond. Ekkor folytasd azzal, hogy megkérdezed, nem tudna-e csak kettőt szerezni. Így valószínűbb, hogy azt már meg fogja oldani, de legalábbis mindent megtesz érte, ugyanis az elutasítás miatti bűntudat is dolgozik benne. Etikátlan módszer lenne? Nem, csak egy kis ravaszság és pszichológia-használat.

Nem megy a szemkontaktus? Csak a színt figyeld!
Neked is nehezen megy a szemkontaktus felvétele, amikor valaki újjal találkozol? Vesd be ezt az észrevétlen játékot: memorizáld a szeme színét, mintha életbevágóan fontos lenne, hogy később is emlékezz rá! (És végül is, ki tudja... lehet, hogy egyszer még az lesz. ) Ez elfeledteti veled a helyzet zavarba ejtő érzetét, viszont képes leszel szemkontaktust tartani. Persze ügyelj rá, hogy ne csináld túl feltűnő vagy ijesztő módon. Egyszerűen csak figyeld a partnered szemének árnyalatát, és légy természetes.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3170
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 27033
  • e Év: 231734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.