Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Október dereka
  2021-10-20 20:48:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Október  
Kívánok neked
  2021-10-20 15:18:19, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
De amikor az ember fél
  2021-10-20 08:28:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Grízes mézes HOZZÁVALÓK: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor,
  2021-10-20 08:26:25, szerda
 
 



Grízes mézes

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
7 dkg sertészsír,
1 tojás,
5 evőkanál méz,
2 teáskanál szódabikarbóna,
tej.
A krémhez:
10 evőkanál búzadara,
1 liter tej,
1 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
fél liter baracklekvár.
A csoki mázhoz
3 evőkanál étolaj,
12 dkg étcsokoládé.
Elkészítés
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.
Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.
A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük.
Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz
Marika Olah receptje!


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Csak annyi erőt kérek
  2021-10-20 08:21:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Nincs haragom Megmosolygom már azt, aki bánt
  2021-10-20 07:47:11, szerda
 
  Nincs haragom

Megmosolygom már azt,
aki bánt, s aki valaha bántott,
hisz nem élhetjük meg sosem
ugyanúgy a világot.
Bármennyire szeretnénk,
van, kiben a jóság csak néhai vendég,
de van még, akiben - míg él -
szüntelen marad ez a szándék.
Nem könnyű mindig jónak lenni,
s nem várhatunk folyton ölelést,
de a jóság igazát adva
kivehetjük a másik kezéből a kést.
Én már nem törődöm azzal,
ki rám ront, ha épp azt akarja,
hisz lepereg minden, mert
az ilyet már a szívem se hallja.
Elkerülöm a rút tetteket,
s az emberi csaholást.
Csak a jóság java érdekel,
s hogy ne bántsak soha mást.
Nincs haragom, de ha lenne,
már rég elfelejteném.
Az van, ami könnyed, ami szép,
s amit magamban mindig szeretnék.

(Papp Ádám)
 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 3102 db bejegyzés
Összes: 63411 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 612
  • e Hét: 4683
  • e Hónap: 82589
  • e Év: 979997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.