Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szeretlek gazdi :-)
  2021-10-25 21:25:30, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kutyus mászni tanítja a bébit :-)
  2021-10-25 21:23:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Nyuszi
  2021-10-25 21:20:14, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Kukucs a macival :-)
  2021-10-25 21:16:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Erős immunrendszerért
  2021-10-25 21:14:17, hétfő
 
  Erős immunrendszer és elkerülnek az őszi és téli betegségek

Az immunrendszerünk egy védelmi vonal, amely ha erős, akkor a kórokozók bejuthatnak ugyan a szervezetünkbe, de nem alakulnak ki betegségek, mivel az immunrendszer hatékonyan képes ezekkel a kórokozókkal, gombákkal, baktériumokkal és vírusokkal megküzdeni.

De mi a helyzet akkor, ha legyengül az immunrendszerünk? Az első lépés mindenképpen a megelőzés, ezért is fontos figyelnünk az étkezésünkre és az életvitelünkre. Ha ugyanis legyengül, de még a betegségek kialakulás kezdetén lépéseket teszünk, akkor a betegség lefolyása sem lesz hosszú és komoly tünetekkel sem kell számolnunk. Mutatjuk, hogy milyen természetes módszerek segíthetnek az immunrendszerünk megerősítésében.

A friss zöldségek, gyümölcsök, a kiváló minőségű fehérjék és a tápanyagdús étrend elengedhetetlen ahhoz, hogy az immunrendszer megkapja a szükséges mikro- és makrotápanyagokat. A rendszeres testmozgás is lényeges, hiszen oxigénben dússá válik a vér, és ezáltal a tüdő is egészséges marad. A cukor- és az alkoholfogyasztás minimalizálása is nagyon lényeges, hiszen ezek sérülékennyé teszik az immunrendszert. Az is nagyon fontos, hogy kialudjuk, kipihenjük magunkat és amennyire csak tudjuk, kerüljük el a stresszt.

Tápanyagok közül kiemelt szerepe van a cinknek. Ez az egyik olyan tápanyag, amely nagy fontossággal bír az immunrendszer megerősítésében, hiszen vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Ha meg is fázunk vagy influenzásak leszünk, a cink segít csökkenteni a tünetek súlyosságát és a betegség ideje is lerövidülhet.

Az A- és a B6-vitamin fontos szerepet játszik a veleszületett immunrendszer fejlődésében és szabályozásában. A C-vitamin az influenza és a megfázás elleni nagy harcos. Nemcsak a megfázás megelőzésében van kiemelkedő szerepe, hanem a kialakult betegség tüneteit is enyhíti és csökkenti a súlyosságát. A D-vitaminnak pedig az immunitás fokozásában van nagy szerepe.

A bodza egy ,,népi gyógyszer", amely szerepet játszik a vírusfertőzés megelőzésében. Tele van tápanyagokkal, beleértve a C-vitamint, a rostokat, az antioxidánsokat, amelyekről köztudott, hogy serkentik az immunrendszert és aktívan részt vesznek a gyulladás elleni küzdelemben.

A vírusok ellen hatékonyan lép fel az allicinben rendkívül gazdag fokhagyma is. Sokféle vírussal szemben hatékony és nagyon jó támasza lehet az immunrendszernek a téli megfázásos időszakban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Rákellenes szuperételek
  2021-10-25 21:09:59, hétfő
 
  A brokkoli, a paradicsom és a zöld tea nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és úgynevezett rákellenes vegyületeket. Ezek a táplálékok és még sok hasonló nagyon hasznos lehet az emberi szervezet számára, hiszen minél több ilyen antioxidánsban gazdag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb lesz az esély a rákos betegségek kialakulására. A cikkben most olyan táplálékokat mutatunk be, amelyek nagyon fontos szerepet tölthetnek be a rákos betegségek megelőzésében.

A pitypang egy csodálatos gyógynövény. Sokáig csak gyomnövényként tekintettek rá, de aztán felfedezték áldásos hatásait. A zöld levelei olyan rákellenes vegyületeket tartalmaznak, mint például alfa-karotin, alfa-liponsav, béta-karotin, lutein vagy zeaxantin. Kutatások igazolják, hogy a pitypanglevélből készült tea csökkentheti a mellráksejtek növekedését, míg a gyógynövény gyökereiből készült tea megakadályozhatja, hogy rákos sejtek támadják meg a mell- vagy a prosztatasejteket.

A gyömbér nemcsak rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, hanem a már kialakult daganattal szemben is eredményesen veszi fel a harcot. A gyömbér sokféle rákos betegséggel szemben lehet eredményes, például a mell-, a végbél- vagy a májrákkal szemben.

A petrezselyem erős antioxidánsként működik, amely részt vesz a szabad gyökök elpusztításában. Ezt még azelőtt teszi, hogy károsodnának az egészséges sejtek és rákos betegségek alakulnának ki. A petrezselymet nemcsak ételek készítésénél használhatjuk, hanem főzhetünk belőle teát és kellemes italt is víz és citromlé hozzáadásával.

A gránátalma is egy hatékony fegyver lehet a rákos betegségekkel szemben, leginkább a tüdő-, a prosztata-, illetve bőrrák ellen.

A savanyú káposzta egy jól ismert probiotikum, s mint ilyen, nagyon hatékony rákellenes hatással rendelkezik. Az erjesztési folyamat során a savanyú káposzta tápanyagai erős rákellenes vegyületekké alakulnak át.

A kurkuma jót tesz az agy egészségének, de kiemelkedő szerepe lehet a prosztata- és a vastagbélrák megelőzésében is. A kutatók azt vették észre, hogy a kurkumában lévő fő hatóanyag a kurkumin kiéhezteti és prosztata rákos sejtjeit és jelentősen lecsökkenti a prosztata tumort is. A kutatások azt mutatják, hogy ez a gyógynövény csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A migrénről
  2021-10-25 20:16:21, hétfő
 
  Mi is a migrén, milyen tünetei vannak és hogyan kezeljük?

A migrén egy neurológiai rendellenesség. Nagyon sokféle tünet már előre jelezheti, hogy hamarosan erős fejfájással kell megküzdenünk. Ha tudjuk, hogy milyen tényezők okozhatnak esetünkben migrént és milyen figyelmeztető jelekre figyeljünk, akkor könnyebb dolgunk van, mert ezzel jelentősen csökkenhetjük a megjelenésének gyakoriságát, illetve nagyon sokat tehetünk mi magunk is a tünetek csökkentése érdekében.

A migrénnek voltaképpen négy szakasza van. Nem minden migréntől szenvedő egyénnél jelenik meg mindegyik szakasz, de a legtöbb érintett megtapasztalja ezeket a betegségével összefüggésben.

Az első szakaszban a következő tüneteket tapasztalható: székrekedés, hangulatváltozás, étel utáni sóvárgás, nyakmerevség, fokozott szomjúság, gyakori ásítás.

Ezután következik a vizuális és érzékszervi zavar, melyek legfeljebb egy órán keresztül tartanak és akár vissza is fordíthatók. A migrénes aura tünetei a következők: fényes foltok vagy fényvillanások megjelenése, ideiglenes látásvesztés, különös bizsergő érzés a karokban és a lábakban, gyengeség a test különböző pontjain, nehézség a beszédben.

A harmadik szakaszban következik a tényleges migrénes támadás, amely 4-72 órán át is eltarthat. A fejfájás általában csak a fej egyik oldalán jelenik meg. A betegek egyharmadánál a fájdalom a fej mindkét oldalát érintette. A negyedik szakaszban a dolgok kezdenek helyreállni, de a fej mozgatás még mindig okozhat erőteljes fájdalmat.

Migrénes rohamot sok minden kiválthat. Például hormonális változások, egyes gyógyszerek, mint például fogamzásgátlók vagy hormonterápia során használt tabletták, alkohol, kávé, otthoni vagy munkahelyi stressz. A migrént kiválthatja még az alvási szokások változása, az erős fények, bizonyos hangok és szagok, illetve csökkent fizikai aktivitás, az időjárás változásai, sőt egyes feldolgozott élelmiszerek és adalékanyagok is. Érdekes, hogy nyáron többen szenvednek migrénes fejfájásban.

Hogyan kezeljük, mit tegyünk, hogy elkerüljük a migrénes epizódokat? Étkezzen egészségesen, mozogjon rendszeresen, maradjon hidratált, csökkentse a stresszt az életében és aludjon napi 8-9 órát. A migrén elkerülésében segítségünkre lehet, ha tudjuk, hogy esetünkben mi váltja ki, és ezeket tudatosan elkerüljük.

Ha csak tehetjük, ne tartózkodjunk sokat a napon, mindig viseljünk napszemüveget, tartózkodjunk az erős illatoktól. Az is segíthet, ha nem térünk el a napi rutinunktól és ha időt szánunk a jó alvásra, pihenésre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4254
  • e Hét: 14368
  • e Hónap: 28117
  • e Év: 232818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.