Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szívemben új élet dala
  2021-11-21 22:37:17, vasárnap
 
  Szívemben új élet dala

Találtam egy utat, szép fehér volt.
A havas tájon télen van ilyen.
Kétoldalt dús lombú bokrok és fák,
Köztük csend vigyáz, és béke pihen.

Mintha szárnyam nőtt volna hirtelen,
Úgy repültem a tiszta légen át:
Hallgattam egy csodálatos zene -
Nem tudom honnan jött - muzsikáját.

Szeretem én ezt a földet nagyon!
Hisz kenyeret és vizet ád nekem.
De ott, akkor és azon az úton
Tárult ki előttem a végtelen.

Messze láttam. Szemeim rányíltak,
Ami előttem eddig rejtve volt,
Hogy az ember nincs a röghöz kötve:
S szívemben már egy új élet dalolt.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Bús, őszi csend
  2021-11-21 22:29:55, vasárnap
 
  Bús, őszi csend

Árnyát veti már az alkonyat.
Megnyúltak barnán az útmenti fák.
Nesztelenül szállong a levél
úgy, mint aki a bús csendre vigyáz.

Temeti az ősz a víg nyarat.
A ravatalon sárga koszorú.
Méltóságos csendben az ősz papja
nyári álmokat kísér szomorún.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ilyen a földi élet útja
  2021-11-21 22:25:39, vasárnap
 
  Ilyen a földi élet útja

Ilyen a földi élet útja,
Egyszer lent van, egyszer fent van.
De nem lehet kétség felőle,
Hogy Isten mindig velünk van.
Csak bízd reá az életed
Tedd kezébe két kezed!

Érhetnek próbák, veszteségek,
Csak legyen erős a hitünk.
Jézus ismer minden mélységet,
Halálba is ment helyettünk.
Csak bízd reá az életed,
Tedd kezébe két kezed!

Megcsalhat testvér, gyermek, hitves.
Megcsalhat minden jó barát.
De hűséges a mi Istenünk,
Ő megtartja minden szavát.
Csak bízd Reá az életed,
Tedd kezébe két kezed!

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
  2021-11-21 22:15:59, vasárnap
 
  Az emberi lélek kapuját nagyon gyakran zárja el az előítélet köve. Megtörténhet, hogy valaki semmi hibát sem talál Jézus Krisztusban vagy az Ő evangéliumában, de fennakad a megütközésnek ezen a kövén. Különféle okokat talál ki, hogy visszautasítsa az evangélium hívó szavát. Az ilyen emberek gyanakvóan tekintenek az isteni kijelentésekre, és bebeszélik maguknak, hogy elfogadásra méltatlanok. Becsukják a szemüket, aztán konokul azt állítják, hogy nincs világosság. Mennyire elterjedt például az a nézet, hogy a hit együtt jár a szomorúsággal! Sok olyan embert lehet találni, aki félve elfordul a keresztyénségtől, mert úgy gondolja, a keresztyénség a lelki nyomorúság szülőanyja. Ezek az emberek rendszerint olyanokra mutogatnak, akik megőrültek, miután a Bibliával foglalkoztak, vagy olyan valakire, aki minden kegyessége ellenére is borús kedélyű. Azt állítják, a kegyesség annak a művészete, hogyan lehet lógó orral járni, és szomorkodni. Ezért visszariadnak attól, hogy az ilyen kegyességbe belesavanyodjanak, és a borús, melankolikus puritánokhoz hasonlítsanak. Ez bizony különös tévedés, ami a puritánokat illeti! Hiszen bőségesen van bizonyíték arra, hogy éppen ők voltak boldogok, és olyan öröm birtokában, amelyhez képest a lovagok hangos vidámsága semmi volt.
Akinek ebben a pillanatban az a kívánsága, hogy boldog embereket lásson, annak azt tanácsolnám, hogy nézzen körül a valóságos keresztyének között. De furcsa is volna, ha valakit boldogtalanná tehetne, hogy elnyerte bűnei bocsánatát. Különös volna, ha szerencsétlenné tenne egy embert, hogy békessége van Istennel; ha a mennyei reménység a szomorúság forrásává válna az ember lelke számára. De ez nem így van.
Testvérek, vegyétek el ezt a követ - különösen a fiatal lelkekről -, és legyetek vidámak és derűsek! Hadd olvassák le az emberek örvendező arcotokról ennek az általánosan elterjedt előítéletnek a gyakorlati cáfolatát. Győzzétek meg őket arról, hogy olyan belső örömötök van, amelyről nekik fogalmuk sincs. Úgymond csalogassátok őket oda Krisztushoz, és beszéljetek nekik arról a dicsőségről, amelyet benne találtatok.
Egyes hívőknek ,,nem szabad" hitük van, mintha az üdvösség tiltásokkal, tövisekkel körülzárt kert volna. Egyesek számára vonzó elfoglaltság az új parancsok és előírások kitalálása. ,,Tilos megtenned ezt, azt és amazt" - mondogatják folyton, amíg az ember úgy érzi magát, mint egy kicsi gyermek.
Szerintem már a Tízparancsolat több annál, mint amit a kegyelem segítsége nélkül meg tudok tartani, és nem vagyok hajlandó ezen kívül akár még egy további parancsolatra is tekintettel lenni. A szabadság hitünk Lelke, és nem áll szándékunkban a modern farizeusok kedvéért elkótyavetyélni. Ezek ezt mondják: ,,Vasárnap ne nevess! Az Isten házában soha ne tegyél olyasmit, ami mosolygást vált ki. Úgy menj az Isten házába, mintha ott megkorbácsolnának, és ha prédikálsz, igyekezz olyan borúsan beszélni, ahogy csak lehet."
Mi nem törődünk ezekkel az előírásokkal. Mindazt, ami Istentől van, tiszteljük, de ezekre a taszító rendelkezésekre nem ügyelünk. Szabad emberek vagyunk, és nem rabszolgák. Ember mivoltunkat nem semmisítette meg a kegyelem. Önállóan gondolkozunk, beszélünk és cselekszünk, és nem vagyunk a szokás és a divat rabszolgái. Minden fiatalembernek azt a tanácsot szeretném adni, hogy legyen a fellépésetek férfias, ne mondják azt a hitetekről, hogy puhánnyá tett benneteket, és a beszédeteket affektálttá. Ne beszéljetek mindenkiről úgy, mint a ,,kedves erről meg arról", mert ennek képmutató színezete van. Ne beszéljetek nőies hangnemben, ne forgassátok a szemeteket, és ne csináljatok úgy, mint akik olyan nagyon kegyesek. Legyetek férfiak, legyetek férfiasak, legyetek keresztyének, Krisztushoz hasonlók! Az Úr Jézus a legnagyszerűbb ember képét tárta elénk, de sosem látni rajta semmi mesterkéltséget vagy természetellenességet. Ő mindig egyforma, áttetsző, egyenes, bátor, őszinte, igaz és férfias. Hárítsátok el azt a szemrehányást, hogy a kegyes emberek természetellenesen viselkednek, és ezáltal emeljetek le köveket sírok szájáról!
Egyesek azt a nézetet képviselik, hogy a keresztyénség csak érzések dolga, és csak abból áll, hogy meghatottan gondolunk a mennyben levő, halott szeretteinkre, és a keresztyénség leginkább felizgatott gyülekezetekben és az ott előidézett érzelmi kitörésekben mutatkozik meg.
A világ gyermekei a kegyességet érzésnek tartják, amely nélkülözi az igazságot és a tényeket, és amelyben nincs tartás, nincs filozófia. Pedig hatalmasan tévednek. Még ha soha nem is történt meg, hogy a keresztyénségünk könnyeket csalt a szemünkbe, és örvendező érzések ébredtek a lelkünkben, arra azért képesek vagyunk, hogy megnevezzük a bennünk lakozó reménység jó okát.
Merem azt állítani, hogy a mi hitünk nem kevésbé alapul tényeken, mint a csillagászat vagy a geológia, úgy értem, hogy vitathatatlan tényeken. Állítom, hogy a kijelentés tanításai igazságok, olyan bizonyosak, mint a matematikai érvelés. Az evangélium valóságos dolgokat jelent ki, amelyeket érdemes megvizsgálniuk a legkomolyabb ismeretekkel rendelkező embereknek is. A mi evangéliumunk nem lapos vagy gyermeteg beszéd, olyan mélység van benne, amelyet az emberi értelem nem képes kikutatni. Newton és Locke szelleme nem panaszkodott arra, hogy Isten csodálatos igazságai között nem talál magának elég teret; éppen ellenkezőleg, olyan volt az evangélium számukra, mint a víz, amelyben szabadon úszhattak. Ezek az igazságok elég teret kínálnak a magas képzettségnek, minden gondolkodásnak, minden tudománynak és tanultságnak. Megállhatunk az isteni igazság nagy óceánjának a partján, és így kiálthatunk: ,,Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az Ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az Ő útjai!" (Róm 11,33)
Hirdessük szorgalmasan az evangélium nagy igazságait, és távolítsuk el így azt a követ, amely sok ember számára vált nyomasztó akadállyá.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Istenért való munkálkodás
  2021-11-21 20:23:01, vasárnap
 
  Semmi sem vész el abból, amit Istenért vagy az iránta való engedelmességből tesznek.

John Owen
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten vezetése
  2021-11-21 20:21:25, vasárnap
 
  Amikor azt gondolod, hogy nincs tovább, és elönt a szomorúság meg a keserűség, akkor Isten megnyitja az előtted álló Vörös tengert és átvisz azon és továbbvisz az Ígéret földje felé.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten gondviselése
  2021-11-21 20:20:27, vasárnap
 
  Ha minden más bizonytalan is, egy dolog bizonyos: Isten gondot visel gyermekeire.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Idő
  2021-11-21 20:16:43, vasárnap
 
  Neked csak arról kell döntened, mihez kezdesz az idővel ami megadatik.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeretet és bánat
  2021-11-21 20:14:58, vasárnap
 
  Mindenütt a szeretet bánattal vegyül.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 2077 db bejegyzés
Összes: 31609 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2448
  • e Hét: 2448
  • e Hónap: 25692
  • e Év: 578836
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.