|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2021-11-03 18:31:18, szerda
|
|
|
LIBA SÜLT, párolt káposztával
Hozzávalók:
4 db libacomb
só
majoránna
alma
½ dl tej
Párolt káposztához:
50 dkg fehér és 50 dkg lilakáposzta
só
cukor
ecet
olaj
kávéskanál köménymag
2 szem szegfűszeg és bors
1/2dl vörösbor vagy pezsgő
Elkészítés: a libacombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük majoránnával. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat két ujjnyira betakarja. Az almát felszeleteljük, és a combok mellé rakjuk a lábasba. Közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tepsibe rakjuk, és a pároló lé egy részét rászűrjük /amennyit a sütéshez kell/, előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben a saját levével és tejjel locsolgatjuk. Szép ropogósra sütjük.
Párolt káposzta készítés: a káposztát laskára felszeleteljük, lábasba rakjuk, megsózzuk, rászórjuk a köménymagot, szegfűborsot és szegfűszeget, és egy kis olajat öntünk rá. Összekeverjük, és puhára pároljuk. Cukorral, ecettel, és borral vagy pezsgővel ízesítjük.
Burgonyapürét kínálunk mellé.
|
|
|
0 komment
, kategória: Márton nap |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2021. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
284 db bejegyzés |
e év: |
3457 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1403
- e Hét: 18151
- e Hónap: 37124
- e Év: 266061
|
|
|