Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Isten éltessen minden Mártont!
  2021-11-03 18:52:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
A legenda szerint
  2021-11-03 18:51:20, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Kövér mint a Márton lúdja
  2021-11-03 18:49:42, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Adjon Isten!
  2021-11-03 18:47:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Ludat illik enni
  2021-11-03 18:45:28, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Szent Márton napjához kapcsolódóan
  2021-11-03 18:39:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Szent Márton Püspök
  2021-11-03 18:34:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
E jeles nap
  2021-11-03 18:33:12, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Márton napon a libacomb az étlapon
  2021-11-03 18:31:18, szerda
 
 




LIBA SÜLT, párolt káposztával

Hozzávalók:
4 db libacomb

majoránna
alma
½ dl tej
Párolt káposztához:
50 dkg fehér és 50 dkg lilakáposzta

cukor
ecet
olaj
kávéskanál köménymag
2 szem szegfűszeg és bors
1/2dl vörösbor vagy pezsgő
Elkészítés: a libacombokat megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük majoránnával. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat két ujjnyira betakarja. Az almát felszeleteljük, és a combok mellé rakjuk a lábasba. Közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tepsibe rakjuk, és a pároló lé egy részét rászűrjük /amennyit a sütéshez kell/, előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben a saját levével és tejjel locsolgatjuk. Szép ropogósra sütjük.
Párolt káposzta készítés: a káposztát laskára felszeleteljük, lábasba rakjuk, megsózzuk, rászórjuk a köménymagot, szegfűborsot és szegfűszeget, és egy kis olajat öntünk rá. Összekeverjük, és puhára pároljuk. Cukorral, ecettel, és borral vagy pezsgővel ízesítjük.
Burgonyapürét kínálunk mellé.
 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
Libák az udvaron
  2021-11-03 18:28:28, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Márton nap  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 3457 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1403
  • e Hét: 18151
  • e Hónap: 37124
  • e Év: 266061
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.