Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Testünk méregtelenítése
  2021-11-09 22:16:57, kedd
 
  Testünk méregtelenítése zöldségekkel, gyümölcsökkel és fűszerekkel:

A méregtelenítés azt jelenti, hogy a salakanyagokat és a szennyeződéseket eltávolítjuk valamilyen módon a szervezetünkből. A méregtelenítés nem más, mint egy lépésről lépésre történő folyamat, amely minden szervre ugyanúgy összpontosít. A szervezetünk megtisztítása nagyon sok előnnyel bír, mutatjuk is, melyek ezek és azt is, hogy milyen zöldségek, gyümölcsök és fűszerek a leghatásosabbak.

A méregtelenítés segíti a szervezetünket hosszú ideg hidratált állapotban tartani. Ennek hatására energikusak és aktívak maradunk a nap folyamán, de megtisztulhat az emésztőrendszerünk is, és eltűnhetnek a salakanyagok. A méregtelenítés a fogyásban is segítségünkre lehet, hiszen fokozza az anyagcserét. A kúra során fogyasztott italok a máj működését is támogatják.

Milyen táplálékok lehetnek segítségünkre a méregtelenítésben?
Például az alma, amely tele van rostokkal. A rostok megtisztítják az egész emésztőrendszert és kiürítik a szervezetből azokat az emésztetlen táplálékokat, amelyek toxinokban bővelkednek. Almalevet is ihatunk, hiszen antioxidánsokban bővelkedik, illetve segíti a máj és a vese megfelelő működését.

Az uborkából is készíthetünk egy remek méregtelenítő italt, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban. Hogy fokozzuk a hatását, adjunk mellé mentát és citromot is. A menta csökkenti a puffadást, míg a citrom biztosítja a napi C-vitamin-bevitelt.

A bazsalikom szinte minden problémánkra remek gyógyír lehet. Készíthetünk belőle egy finom italt, de méregtelenítő teát is citrom hozzáadásával. A bazsalikom nemcsak a test megtisztításában segít, hanem a súlycsökkentésben is.

A gránátalmalé is hasznos lehet a szervezet méregtelenítésében, illetve aktívan hozzájárul az immunitás fokozásához. Ez a különleges gyümölcs gazdag tárháza az antociánoknak, amelyek remek antioxidáns hatással rendelkeznek. Ez az anyag megvédi a sejteket a károsodástól, az allergiától, a gyulladástól, a szívbetegségektől, a rákos megbetegedésektől és a cukorbetegségtől. A gránátalma ezenkívül kiváló béltisztító tulajdonsággal rendelkezik, mégpedig a rostoknak köszönhetően.

A brokkoli is pozitív hatással van az emésztőrendszerünkre. Nagyon sok antioxidánst tartalmaz, melyek segítenek a bélrendszerben lévő enzimek megtisztításában.

A másik nagy méregtelenítő zöldség a sárgarépa, amely szintén magas antioxidáns-szinttel rendelkezik, de ásványi anyagokban és A-vitaminban is gazdag. Eredményesen harcol az emésztési problémák ellen, megakadályozza a székrekedést és tisztán tartja a gyomrot.

A citrom több mint 20 rákellenes vegyületet tartalmaz. A citromos víz kortyolgatása segít fenntartani a szervezet pH-ját, mivel nagyon sok C-vitamint tartalmaz, a máj méregtelenítésében is segítségünkre lehet.

A hagyma szintén hasznos lehet, leginkább abban, hogy hozzájárul a szervezetben felhalmozódó nehézfémek kivezetéséhez. A kurkumát is meg kell említeni, hiszen segíti a máj munkáját, részt vesz a vér méregtelenítésében és a gyulladás csökkentésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4466
  • e Hónap: 24328
  • e Év: 200203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.