Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kinyilatkoztatás
  2021-12-18 22:14:22, szombat
 
  A kijelentés isteni tevékenység; tehát nem emberi teljesítmény. A kijelentés nem ugyanaz, mint a felfedezés vagy a belátás hajnala, vagy egy fényes ötlet felbukkanása. A kijelentés nem azt jelenti, hogy az ember megtalálja Istent, hanem Isten megtalálja az embert, Isten megosztja velünk titkait, Isten megmutatja nekünk önmagát.

J. I. Packer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A természeti ember
  2021-12-18 22:04:03, szombat
 
  A természeti ember nem akarja és nem tudja szeretni az Istent.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nyomorog az ember
  2021-12-18 22:03:23, szombat
 
  Nyomorog az ember mert nem ismeri el nyomorúságát és nem kéri az Isten segítségét.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A vagyon felhasználása
  2021-12-18 07:46:12, szombat
 
  "...a keresztyének nem hangsúlyozták eléggé a felhalmozott vagyon helyes felhasználását. A bukott, bűnös emberek világában mindig komoly problémát jelentett a javak felhasználása. Ezzel a kérdéssel az igaz keresztyéneknek folyamatosan szembe kellett volna nézniük, ám különösen élesen jelentkezett ez a probléma az ipari forradalom elérkezésével és a modern kapitalizmus felemelkedésével. Szerencsére akadtak olyan keresztyének, különösen Angliában, akik az evangélium hirdetésének részeként látták ezt a kérdést, és hirdették és támogatták a felhalmozott vagyon helyes felhasználását. Viszont az egyház - szégyenünkre legyen mondva .- túlnyomórészt néma maradt akkor, amikor tőle származhatott volna a kérdésben a helyes álláspont kialakítása. A keresztyének nem ismerték fel, hogy ha nem hirdetik a felhalmozott vagyon könyörületes módon történő felhasználását, és nem cselekednek ennek megfelelően, azzal nemcsak az egyház veszít a hitelességéből a dolgozó ember szemében, hanem a Biblia üzenetének egy nagyon fontos részét is elárulják. Ez a hiba nem csupán a múlt sajátja: ma is ugyanúgy jelen van sokfelé az evangéliumi körökben.
A Biblia egyértelműen tanít a tulajdonhoz való jogról, ugyanakkor mind az Ó-, mind az Újszövetség rendkívül erőteljesen hangsúlyozta a tulajdon könyörületes felhasználását. Ha a világ azt láthatná, hogy a Biblia-hívő keresztyén munkaadók mindenütt kevesebb haszonnal megelégednek annak érdekében, hogy dolgozóiknak érzékelhetően több jusson a "szokásos" fizetésnél, akkor hatékonyabban terjedhetne az evangélium az egész világon. Ehelyett inkább az az általános keresztyén tulajdonosi hozzáállás, hogy a világi cégekhez hasonlóan magas haszonra törekszenek, és inkább nagy összegű adományokat adnak keresztyén iskoláknak, misszióknak, keresztyén projekteknek. Ezzel nem a missziómunka vagy az evangélium egész világon történő hirdetése támogatásának a fontosságát kívánom kisebbíteni, csak azt akarom mondani, hogy a másik út ugyanúgy alkalmas arra, hogy az örömhírt hirdesse...
A megoldás abban rejlik, hogy fel kell szólítani a vagyon könyörületes felhasználására mindazokat, akik rendelkeznek vele, és különösen gyakorolni kell az igaz keresztyéneknek a vagyon könyörületes felhasználását.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közös eredet
  2021-12-18 07:10:24, szombat
 
  A Bibliából tudjuk, hogy az egész emberiség egy, hiszen közös eredetünk - közös ősünk - van. A "keresztyén" rabszolgatartónak két okból is tudnia kellett volna, hogy saját fajtájával van dolga. Először is, tudnia kellett volna abból, hogy ha közösült rabszolganőjével az gyermeket szülhetett neki. Ilyan nem történhetett volna meg, amennyiben valamelyik állatával követett volna el fajtalanságot. A rabszolga ugyanaz a faj volt, ember, mint ő. Továbbá meg kellett volna hallania, a vasárnap délelőtti istentiszteleten a közös ősről szóló üzenet vonatkozásában nemcsak a tanítást, hanem annak gyakorlati alkalmazását is. Ez érvényes a rabszolgaságra, de ugyanúgy a faji alapon jelentkező elnyomás vagy felsőbbrendűségi érzés minden megnyilvánulási formájára is.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ortodoxia
  2021-12-18 07:03:31, szombat
 
  Két ortodoxiára van szükség: hitelvi ortodoxiára és a közösség ortodoxiájára. És mindkét ortodoxiát meg kell valósítanunk a való életben, ahol az Úr Jézus uralma életünk minden területére kihat.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2021-12-18 07:01:03, szombat
 
  Olyan túláradó szeretet volt jelen az első gyülekezetben, hogy nem tudták elképzelni, hogy az Úr Jézus gyülekezetében az egyik ember gazdag legyen, a másik pedig éhezzen.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2021-12-18 06:56:36, szombat
 
  A gyülekezeteink sok esetben két dolgot jelentenek: igehirdetési helyekként szolgálnak és tevékenységeket gerjesztő központokként léteznek. Ha valakinek tényleg nagy szüksége van segítségre gazdasági, pszichés vagy faji gondjaiban, akkor vajon számíthat-e arra, hogy támogató közösségre lel evangéliumi gyülekezeteinkben? Erre könnyek között azt kell mondanunk, hogy sokszor nem!

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Emberi kapcsolatok
  2021-12-18 06:52:37, szombat
 
  A világnak szépséget (szeretetet), észrevehető szépséget (szeretetet) kellene látnia abban, ahogyan a hiteles keresztyének bánnak egymással.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Emberi kapcsolatok
  2021-12-18 06:50:34, szombat
 
  Minden nagyvállalat, ha óriásüzemet készül építeni, először kis próbaüzemet állít fel, hogy megmutassa: működni fog a terve. Minden gyülekezetnek, minden missziónak, minden keresztyén iskolának, minden keresztyén csoportnak, akármilyen területen működik is, kísérleti üzemnek kell lennie, amelyre ha ránéz a világ, megláthatja az emberi kapcsolatok szépségét (szeretetét), merő ellentétben azzal a szörnyűséges csúfsággal, amit a modern ember művészetében megfest, szobraiban megalkot, a mozikban bemutat, és ahogyan egymással bánik. A modern embernek a gyülekezetekben merész alternatívát kellene látniuk ahhoz képest, ahogy ma az emberek néha állatként vagy gépként viszonyulnak egymáshoz. Akkora különbséget kell látniuk, hogy felfigyeljenek rá, akkora különbséget, hogy az az evangélium ajánlólevele legyen a számukra.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 299 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1395
  • e Hét: 10107
  • e Hónap: 21982
  • e Év: 209784
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.