Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Felkészülés
  2021-12-23 21:57:32, csütörtök
 
  Könnyű a sürgős dolgok zsarnoksága alatt működni, és a nap végén megkérdezni magunktól: "Elértem ma valamit egyáltalán? Sok energiát elhasználtam, és sok mindent tettem, de elértem-e valami igazán fontosat?" Az elfoglaltság nem feltétlenül jelent hatákonyságot. Lehet, hogy körbe-körbe szaladgálsz, de nem jutsz semmire.
A felkészülés felszabadulttá tesz. Úgy is mondhatjuk, hogy a felkészülés mentesít a nyomás alól, a halogatás pedig előidézi azt. A jó szervezettség és a jó felkészülés csökkenti a feszültséget, mert tudod, hogy ki vagy, kinek a tetszését keresed, és mit akarsz elérni. A világos célok nagyban leegyszerűsítik az életet. Tölts pár percet imában Istennel minden nap! Vess egy pillantást a napirendedre, és döntsd el: "Valóban azt akarom, hogy így teljen el egy napom? Kész vagyok huszonnégy órát odaadni az életemből ezekért a dolgokért?"

Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fontossági sorrend
  2021-12-23 21:50:10, csütörtök
 
  Minden nap vagy a fontossági sorrended szerint élsz, vagy a rád nehezedő nyomás szerint. Más lehetőség nincs. Vagy eldöntöd te, hogy mi a fontos az életedben, vagy hagyod, hogy mások döntsék el, mi a fontos az életedben.

Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Életünk megtervezése
  2021-12-23 21:47:58, csütörtök
 
  Ha nem tervezed meg az életedet, és nem állítasz fel fontossági sorrendet, mások rád fogják erőltetni, hogy azt tedd, ami szerintük fontos.

Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten irgalmasságából élni
  2021-12-23 21:38:37, csütörtök
 
  Isten irgalmasságából élni

Az istengyermek jászolához nem tudunk úgy odalépni, ahogyan egy másik gyermek bölcsőjéhez, hanem aki az ő jászolához szeretne menni, azzal történik valami, az csak megítélve vagy megváltva mehet el attól ismét, annak itt vagy össze kell törnie, vagy megérti, hogy Isten irgalmasan lehajolt hozzá.
Mit jelent ez? Nem csak üres szólam, egy szép, jámbor, legenda kenetteljes eltúlzása? Mit jelent az, hogy ilyen dolgokat mondanak az istengyermekről? Aki ezt üres szólamnak akarja tartani, az tegye ezt, s ünnepelje az adventet és a karácsonyt továbbra is olyan pogány módon, érdektelenül, mint eddig! Számunkra azonban nem üres szólam. Mert hiszen itt a következő történik: Isten - minden dolgok Ura és Teremtője - maga az, aki ilyen kicsinnyé lesz, aki bevonul a világ egy szegletébe, a rejtettségbe, a jelentéktelenségbe, aki a gyermek kiszolgáltatottságában és védtelenségében akar velünk találkozni, s így akar köztünk lenni - és ezt nem tréfából vagy játékból teszi, nem azért, mert ezt mi olyan meghatónak találjuk, hanem azért, hogy megmutassa nekünk, hol is van ő, ki is ő, és azért, hogy erről a helyről minden emberi nagyravágyást megítéljen, értéktelenné tegyen, és megfosszon hatalmától.
Isten trónja a világban nem emberi trónusokon, hanem a jászolban, az emberi mélységekben és nyomorúságokban található. Trónja körül nem hízelgő hűbéresek, hanem sötét, ismeretlen és kétes alakok állnak, akik nem tudnak betelni ezzel a csodával, és teljesen Isten irgalmasságából akarnak élni.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A titokzatos, láthatatlan uralom
  2021-12-23 21:22:33, csütörtök
 
  A titokzatos, láthatatlan uralom

Nagy lesz e szegény gyermek uralma (Ézsaiás 9,7). Átfogja az egész földet, és az idők végezetéig minden nemzedéknek - tudva vagy tudattalanul - őt kell szolgálnia. Uralkodni fog az emberek szíve felett, de trónusok és nagy birodalmak is megerősödnek vagy megtörnek hatalmán. Az isteni gyermek titokzatos és láthatatlan uralma az emberi szívek felett szilárdabb alapokon nyugszik, mint a földi uralkodók látható és ragyogó hatalma. Végül minden földi uralomnak egyedül Jézus Krisztus emberek feletti uralmát kell szolgálnia.
Jézus születésével beköszöntött a béke nagy birodalma. Hát nem csoda, hogy ott, ahol valóban Jézus lett az Úr az emberek felett, ott béke is van? Hogy az egész földön létezik keresztyénség, amelyben a világ közepette béke van? Békétlenség csak ott lehet, ahol nem engedik Jézust uralkodni, ahol az emberi makacsság, dac, gyűlölet és mohóság töretlenül kiélheti magát. Jézus nem erőszakkal akarja létrehozni békebirodalmát, hanem ahol az emberek engedelmesen alávetik magukat neki, és engedik, hogy uralkodjon felettük, ott megajándékozza őket csodálatos békéjével.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Atya és a béke fejedelme
  2021-12-23 21:02:21, csütörtök
 
  Atya és a béke fejedelme

,,Örökkévaló Atya" - hogy lehet ez a gyermek neve? Csak úgy, hogy ebben a gyermekben Isten örök atyai szeretete nyilvánul meg, és hogy a gyermek nem akar mást, mint az Atya szeretetét elhozni a földre. Így a Fiú egy az Atyával, és aki a Fiút látja, az az Atyát látja. Ez a Fiú nem akar önálló lenni, nem emberi értelemben vett csodagyerek, hanem mennyei Atyja engedelmes gyermeke. Az időben megszületve magával hozza az örökkévalóságot e földre, Isten Fiaként mindannyiunk számára elhozza a mennyei Atya szeretetét. Menj oda, keresd meg és találd meg a bölcsőnél a mennyei Atyát, aki a te szerető Atyád is lett.
,,Békesség Fejedelme" - amikor Isten eljön szeretetben az emberekhez, amikor egyesül velük, akkor béke köttetik Isten és ember között, ember és ember között. Ha félsz Isten haragjától, akkor menj a gyermekhez a jászolban, és engedd, hogy neked ajándékozza Isten békéjét. Ha vita és gyűlölködés miatt szakítottál testvéreddel, jöjj, és lásd, ahogy Isten tiszta szeretetből a testvérünk lett, és megbékélésre hív bennünket. A világban uralkodik az erőszak, ez a gyermek azonban a Béke Fejedelme. Ahol ő van, ott béke uralkodik.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 299 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 89
  • e Hét: 2595
  • e Hónap: 14470
  • e Év: 202272
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.