Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó napot kívánok Isten áldásával!
  2021-04-27 13:59:34, kedd
 
 

Legyen ma is szép napod,
utadon kísérjenek angyalok.
Táskádba sok örömöt tegyenek,
a boldogság legyen Te veled!!!
 
 
0 komment , kategória:  Jó napot  
Reggeli áldás
  2021-04-22 14:53:25, csütörtök
 
 
Találjon Rád Isten áldása minden új napon!

Angyalok őrizzenek utadon, bármerre jársz!
A menny világossága ragyogjon Rád,
és töltse meg dallal szívedet!
Találjon Rád Isten áldása minden új napon!

Isten fénye ragyogja be szíved közepét!
Krisztus lángja gyújtsa lángra benned a szeretetet!
A Lélek tüze tegyen szabaddá, hogy igazán megélhesd
ezt a mai napot és minden utána következőt!

Isten adja rád áldását!
Áldja meg a fölötted világító Napot,
az alattad elterülő földet,
a melletted lélegző testvért,
a szíved mélyén élő képmását,
az előtted álló mai napot.

Adja az Úr, hogy életed minden napja
neked nevezetes és drága legyen,
adjon kedvet, bátorságot és erőt,
hogy naponként valami hasznosat s jót cselekedhess,
hogy ne vesszen el örökségedből egyetlen nap sem.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kókuszkrémes pudingos szelet, egyszerű és finom
  2021-04-09 16:47:37, péntek
 
  A finom kókuszos sütemények kedvelőinek biztosan ízleni fog ez a remek sütemény. Egyszerű pudingos krémmel készül, ezért tényleg nincs vele sok munka, érdemes kipróbálni, nem lehet elrontani.

Tészta hozzávalói:
5 db tojás,
90 gramm cukor,
90 gramm liszt,
30 gramm keserű kakaó,
1 tasak sütőpor.
Alsó, kókuszos krém:
3 dl tej,
1 tasak kókuszos pudingpor,
3 ek cukor,
10 dkg margarin,
ízlés szerint kókuszreszelék .
Felső krém :
1 tasak étcsokis pudingpor,
3 dl tej,
10 dkg margarin,
3 ek cukor.
Tetejére:
2 dl habtejszín,
kakaópor a díszítéshez.
Elkészítés:
Tojásokat cukorral kissé felvertem majd belekevertem a száraz hozzávalókat. Gaztepsi méretű tepsiben sütöttem 1 vékony lapot amit mikor elkészült kettévágtam, így kaptam 2 normál méretű lapot!.

A krém elkészítése:

A kókuszos pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, mikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint és tetszés szerint kókuszreszeléket. A csokis pudingot megfőzzük a cukorra és a tejjel, mikor kihált, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.

Összeállítás:

Lap, kókuszos krém, lap, csokis krém, 2 dl tejszín habbá verve a tetejére. Díszítés kakaópor és kókuszreszelék.

Radicsné Babos Renáta



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Dubarry szelet
  2021-04-09 16:42:26, péntek
 
  Nem szép de nagyon nagyon finom!

Elkészült ebédre



A felszeletelt húst (karaj, tarja, csirkemellfilé ki mit szeret). Gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom s kevés olajon fehéredésig elősütöm. Közben előfőzöm a karfiolrózsákat (mérettől függően 10-15 perc) sós vegetás vízben. Elkészítem a besamelmártást (10 dkg vaj vagy margarin 5 púpozott evőkanál liszt tej, só, bors, szerecsendió) én szeretem, ha jó sok van szeleteken ezért 1 liter tejből készítettem. Kell még szeletelt sonka, szeletelt sajt, reszelt sajt.

Ezután következik az összeállítás:
Egy tepsit kivajazok, beleteszem az elősütött húsokat, rákerül a sonka szelet sajt karfiol, besamel, reszelt sajt. Most mehet a 180-190 °C előmelegített sütőbe kb. 25-30 percig, amíg szép aranybarnára sül.
Ha esetleg van olyan, ami nem érthető nyugodtan kérdezz!











 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Göngyölt, sült pörc
  2021-04-09 16:27:46, péntek
 
  Göngyölt,sült pörc (Nem ma készítettem,de gondoltam megosztom veletek)

Hozzávalók
1 db hasaalja szalonna (tetszőleges méretű, a lényeg, hogy fel lehessen tekerni),
só, bors,
zúzott fokhagyma,
őrölt kömény,
paprika(őrölt),
kötözőzsineg.

Elkészítés
A szalonnát jó alaposan besózzuk minden oldalán(ne sajnáljuk a sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!

2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a vizet, a belső(szalonnás) részébe borsot,őrölt köményt,paprikát és zúzott fokhagymát dörzsölünk,majd feltekerjük és kötözőzsineggel jó alaposan átkötjük.

Magasabb falú tepsibe (én pecsenyesütőt használtam)vastagon zsírt rakunk,belerakjuk a tekercset,öntünk alá kevés vizet,lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 200 fokos sütőben készre ,,pároljuk" (ha könnyen járja a villa/hústű,akkor jó),majd fólia nélkül,forgatva és a zaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük.

Remélem tetszik nektek a recept!? Nekünk nagyon bejött!

Bojtor Renáta



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Töltött dagadó recept
  2021-04-09 16:18:20, péntek
 
  Mint a nagykönyvben, de csak kihűlt állapotban vágd fel! Ünnepi finomságnak tökéletes, ezzel a fenséges étellel nem lesz nehéz elbűvölni a családot.

Elkészítés
A felszúrt dagadót besózzuk kívül-belül, majd a tölteléket beletesszük és hústűvel lezárjuk.

Töltelék:

2 db fokhagymás tejben áztatott zsemle,
3 db főtt tojás+egy tojás,
só,
bors,
majoranna,
és petrezselyem.
Lehet egy kis májat, vagy gombát beletenni. Akkor persze pirított hagymát is teszek bele. Most ezeket elhagytam. Zsírral locsolva, nem letakarva pirosra sütjük 180″-on.

Zsuzsanna Fodorné Szabó



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
A recept az egybe sütött nyakasra!!
  2021-04-09 16:14:56, péntek
 
  A mai ebédünk egybe tarja, megtűzdelve aszalt szilvával és aszalt sárgabarackkal sült répával





Vegyünk egy 2kg körüli csont nélküli nyakast előző este jól besózzuk mind a két oldalát és betesszük a hűtőbe.

Reggel kivesszük és egy nagyobb serpenyőben hirtelen mind a két oldalát megpirítjuk, majd félre tesszük pihenni. Addig az aszalt szilvát és a sárgabarackot félbevágjuk.

Elkezdjük tűzdelni; hegyes késsel bevágjuk és a helyére rakjuk az aszalt gyümölcs darabot, így tegyünk mind a két oldalával.

Ha megvan akkor az egy csomag bacon szalonnával tekerjük be, tegyük egy nagyobb tepsibe, a megmaradt aszalt gyümölcs darabokat és néhány megtisztított sárgarépát mellé tesszük. Alá kb. másfél deci vizet öntünk.

Befedjük fedővel vagy alufóliával és 170 fokos sütőben 2.5- 3 órát sütjük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni akkor kész.

A tepsiből kivéve az alatta képződő szaftot felhasználhatjuk a köret ízesítésére.

A köretnek ajánlom;

Zöldséges krumpli és mexikól keverékes rizs, erre ráönthetjük a szaftot.
És saláta mixet: ez áll 1fej saláta összesarabolva, egy uborka lereszelve, 3-4 retek lereszelve 3-4 szál újhagyma darabolva , ezt lesózni, levét nem leönteni , állni hagyni, az öntet 2-3dl víz ebbe bele egy kanál cukor fél kanál 10%-os ecet, ezt rá önteni és állni hagyjuk és kész.

Ez az étel jó vendégeknek, nagy családnak kíváló étel.
Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!

Szuknai Lászlóné Anna
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Túrórudi szelet, le is fényképeztem, annyira szép lett
  2021-04-09 14:39:33, péntek
 
  Sokunknak bevált, és viszonylag gyors az elkészítése.

Hozzávalók:
8 dkg vaj
2 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 kávéskanál szalalkáli
A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg cukor
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:

12 dkg porcukor
6 ek forró víz
3 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete 26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)

2. A töltelék alapanyagait összekeverjük, majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.

3. A csokimázhoz a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd teszünk bele 6 evőkanál forró vizet, és végül a vajat. Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk vele.

Fontos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg kell puhulnia.

Eliza Simon receptje

Közösségireceptek.com



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Négylapos zserbó, az egyik legfinomabb süti
  2021-04-09 14:33:50, péntek
 
  Hozzávalók:
4 dkg élesztő,
kevés langyos tej,
2 kiskanál cukor,
70 dkg liszt,
40 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
10 dkg cukor,
2 tojás.
Rétegezéshez:
baracklekvár,
darált dió, porcukorral (tetszés szerint ízesítve).
Tetejére:
olvasztott étcsokoládé.
Elkészítés:
4 dkg élesztőt, langyos tejben 2 kiskanál cukorral felfuttatom. 70 dkg lisztet, 40 dkg margarinnal, vagy 20 dkg zsírral összemorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt, 10 dkg cukrot, 2 tojást és jól összedolgozom. A tésztát 4 egyenlő részre osztom, és laponként tepsi méretűre nyújtom.

Lerakom az első lapot a tepsibe, megkenem baracklekvárral, és ráteszem a porcukorral elkevert darált diót. Tetszés szerinti mennyiségű cukorral ízesítsük, adhatunk hozzá kevés reszelt citromhéjat is. Majd ismétlem a műveletet a következő lappal. Utolsóval befedem, villával megszurkálom és kb 1 órát kelesztem, majd megsütöm

Miután a süti kihűlt olvasztott csokival bevonom, és szeletelés előtt pár órát pihentetem.

Marika Olah



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Londoni szelet. Nagyon finom és egyszerű!
  2021-04-09 14:30:08, péntek
 
  Csodás süti, amit nagyon egyszerűen el lehet készíteni. A diós finomságok kedvelőinek biztosan nagyon fog ízleni.

Hozzávalók

30 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
12 dkg vaj,
4 db tojássárga,
12 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál tejföl,
csip só,
1 db citrom reszelt héja,
baracklekvár.

Tetejére:

6 db tojásfehérje,
15 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg darált dió,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 csipet só,

Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és egy csipet sót, majd átszitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor kellően morzsalékos, hozzákeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd a közepébe egy mélyedést vájunk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és 2 kisebb evőkanál tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
(Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így, ha szükséges még gyúrás közben adjunk hozzá tejfölt.)

Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig hűlni, majd a papírral együtt kiemeljük, és teljesen kihűtjük.

Én csak a négy tojásfehérjét kevertem a dióhoz.

Németh Józsefné Nagy Gabriella receptje!






 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 8373 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 2093
  • e Hónap: 353
  • e Év: 202055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.