Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
Fogyás és szépségmegőrzés citrommal
  2021-09-30 17:26:59, csütörtök
 
  A citrommal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy támogatja a jó emésztést és a fogyásban is hű barátunk lehet. Számtalan egészségügyi előnnyel jár, hiszen segít karbantartani az egészségünket és még a kalória csökkentéséhez is hozzájárul.

A citromos víz rendszeres fogyasztása is jól szolgálja az egészségünket, hiszen nagyon jót tesz az emésztésnek, növeli az energiaszintet és javítani tudja a koncentrációt. A citromos víz rendszeres fogyasztása támogatja a szervezetünk hidratációját.

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C- és B-vitaminokat, mint például B1-, B2- és B6- vitaminokat, illetve ásványi anyagok közül sok kalciumot, vasat és foszfort.

A citromos víz rendszeres fogyasztása tehát számtalan előnyt biztosít a szervezetünk számára, többek között segít kitakarítani a méreganyagokat a testünkből, támogatja a máj méregtelenítését és a májenzimek maximális működését is.

A citromlé rendszeres fogyasztása támaszunk lehet a fogyókúra során és az immunrendszerünket is erősíti, de még a bőr állapotát is javíthatja. Mivel nagyon sok C-vitamint és káliumot tartalmaz, rendkívül jót tesz a szív egészségének.

Amennyiben reggel, ébredés után 2 dl langyos vízben elkeverjük egy fél citrom frissen facsart levét és éhgyomorra elfogyasztjuk, helyreállíthatjuk a test pH-értékét és ezzel elkerülhetjük például a savas reflux kialakulását.

A citromos víz támogatja a szervezetünket az esetleges fertőzésekkel szembeni harcban. Hozzájárulhat megelőzni az olyan téli megbetegedéseket, mint például nátha, megfázás vagy influenza.

A citromlé fogyasztása csökkenti a torokgyulladás okozta fájdalmat, de ízületi megbetegedések esetén is a segítségünkre lehet, például nagyon hatékony az ízületi gyulladás okozta fájdalmak kezelésében.

Fogászati problémák esetén is hasznunkra válhat a citromlé, hiszen hatékony a fogínygyulladás megelőzésében és kezelésében. A citromlé a fogyásban is a támaszunk lehet, több szempontból is. Fokozza az anyagcserét, segít a kalóriaégetésben, és ezzel beindíthatja a fogyást, így megvalósulhat a rég óta várt testsúlycsökkentés is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Hajnövesztés olcsón, egyszerűen, hatékonyan
  2021-09-30 17:24:07, csütörtök
 
  Ismertem egy olyan hölgyet, aki majdnem 50 évesen kezdett bele a hajnövesztésbe és nagyon szép, hosszú, egészséges hajkoronával rendelkezett már néhány év múlva. Természetesen ahogy öregszünk, úgy változik a hajunk textúrája és állapota, de egyáltalán nem igaz, hogy egy idősebb nőnek nem lehet dús, csillogó, puha és egészséges haja. A cikkben tippeket adunk, hogyan lehet szép és egészséges hajkoronánk, és mit kell tennünk annak érdekében, hogy a hajunk valóban az egyik ékünk legyen.

A fejbőr rendszeres masszírozása nagyon hatékony a hajnövesztésben. Ez stimulálja a fejbőrt és még a haj vastagságára is pozitívan hat. A rendszeres masszírozás csökkenti a stresszt és a feszültséget, javítja a vér áramlását és serkenti a haj növekedését.

Az Aloe vera nagyon hatékony a hajhullás kezelésében és megállításában, hiszen megnyugtatja a fejbőrt és a korpásodást is megszüntetheti. Az Aloe vera gélt belemasszírozhatjuk a fejbőrbe, de a samponhoz is hozzáadhatjuk. Masszírozást követően alaposan öblítsük le a fejbőrről, ha ezt a gyógynövényt alkalmazzuk.

A kókuszolaj olyan egészséges zsírsavakat tartalmaz, amely a hajszálak belsejébe hatolva táplálja azokat és hatékonyan szünteti meg a hajhullást. A kókuszolajat is bemasszírozhatjuk a fejbőrbe, de egy olajos pakolást is készíthetünk belőle. Ezzel bekenhetjük a haj egész hosszát, majd vegyünk fel egy zuhanysapkát és legalább félórán keresztül hagyjuk a hajunkon, hogy a kókuszolaj kifejtse áldásos hatásait.

Nemcsak kívülről, de belülről is táplálhatjuk a hajunkat, mégpedig megfelelő táplálékokkal. A halolaj kiváló erre a célra, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat. Voltaképpen olyan antioxidánsról van szó, amely nemcsak a haj növekedését segíti elő, de sokkal vastagabb, élettel telibb is lesz, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

A ginszeng szintén segíti a haj egészséges növekedését, mint ahogyan a hagymából préselt lé, azaz a hagymalé is. Igaz, nincs kellemes illata, de nagyon hasznos. Alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe és 20 percig hagyjuk pakolásként a fejünkön. Ezt követően mossuk le a szokásos samponunkkal, így nem fogjuk érezni az erős hagymaszagot, viszont az áldásos hatásait már néhány hét múlva érzékeljük, hiszen serkenti a haj növekedését, illetve fényessé és egészségessé teszi a hajszálainkat.

A haj növekedését és a fejbőr vérkeringését serkenti a rozmaring- és a muskátliolaj is. Mindkettőből csepegtethetünk a samponunkba vagy alkalmazhatunk fejbőrmasszázst is velük, de csak óvatosan, mert irritációt is okozhatnak - viszont nagyon hasznosak, ha hosszú és szép, egészséges hajkoronára vágyunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A gyulladás veszélyes
  2021-09-30 17:21:17, csütörtök
 
  A gyulladás veszélyes. Mit tehetünk ellene?

A krónikus gyulladás nagyon veszélyes, hiszen megzavarja a szervezet normális működését és sokféle betegség kialakulását segítheti elő, mint például az ízületi gyulladás vagy a 2-es típusú cukorbetegség.

A krónikus gyulladásnak nagyon sokféle jele lehet. Fontos tünet, ha valaki túlsúlyos és elsősorban hasra hízik. Ha emésztési problémái vannak, például IBS-e, székrekedése vagy hasmenése van. Az is a gyulladást jelzi, ha valaki állandóan fáradt, ha különböző bőrbetegségei vannak, mint ekcéma vagy pikkelysömör, de az allergiák és a magas vércukorszint is jelezhet gyulladásos állapotot.

Nagyon sokféle életmódbeli tényező és a nem megfelelő étrend is okozhat gyulladást a szervezetben. Ide tartozik például a dohányzás és a túlsúly, az elhízás. Gyulladást kelthetnek a szervezetben a finomított szénhidrátok, mint például a fehér liszt, a fehér rizs, de a transzzsírok is ide sorolhatók.

Gyulladást okozhat a szervezetben a rendszeres alkohol- és kávéfogyasztás is, illetve az is, ha túl sok cukrot eszünk, de az alváshiány és a folyamatos pszichés stressz is oka lehet a gyulladás kialakulásának. Még az emésztési problémák is, mivel ezek felborítják a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát a szervezetben.

Az optimális egészség elérése érdekében fontos, hogy valahogy csökkentsük, lehetőleg meg is szüntessük a szervezetben kialakult gyulladást. Nagyon sok természetes gyulladáscsökkentő módszer létezik erre, például a halolaj, amely segíthet az ízületi gyulladás tüneteinek mérséklésében.

A kurkuma is hasznos lehet, amely nem más, mint egy hagyományos gyulladáscsökkentő ájurvédikus gyógynövény, amely ízületi gyulladás esetén a fájdalmat és a duzzanatot is jól kezeli.

A boswellia egy másik ájurvédikus gyógynövény, amely fájdalomcsillapító, reumaellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyógynövény szinte minden típusú fájdalmat csillapít, különösen az ízületi és a traumás fájdalomhoz kapcsolódó gyulladás csökkentésében lehet a segítségünkre.

A kezelőorvosunk is tudni fogja, hogy milyen módszereket, természetes módszereket javasoljon, ha egy adott betegség vált ki nálunk gyulladást és emiatt járunk kezelésekre. A gyulladás kezelése nagyon fontos, hiszen nemcsak az életminőséget javítja, hanem a krónikus betegségek kialakulásának esélyét is csökkenti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Sárga rózsák
  2021-09-29 23:22:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsaszál
  2021-09-29 23:22:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsák
  2021-09-29 23:21:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Őszirózsák
  2021-09-29 23:19:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Orhideák
  2021-09-29 23:18:16, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
A D-vitamin hiányának jelei
  2021-09-28 21:25:47, kedd
 
  A D-vitamin-hiány nagyon sokféle tünetet produkálhat. Többek között fájó izomzattal és csontozattal jár együtt a hiánya, de csökkent fizikai teljesítménnyel, rossz alvással és hajhullással is számolnunk kell. Milyen tünetei vannak még a D-vitamin-hiánynak? A cikkben erről lesz most szó.

A D-vitamin nagyon sok biológiai funkcióban játszik szerepet. Többek között aktívan részt vesz a szervezetben a kalcium- és a foszfátszint szabályozásában, amelyeknek a csont mineralizációban van kiemelkedő szerepe. Ezen kívül csökkenti a szervezetben a gyulladást. Ez azért fontos, mert a sejtnövekedés csak olyan környezetben tud bekövetkezni, ahol nincs gyulladás. De a génekre is hatással van ez a vitamin, amely a sejtapoptózist is segít szabályozni.

Mivel a D-vitamin szabályozza a kalcium szintjét a szervezetben, így jelentősen hozzájárul a csontok egészségének fenntartásához. Ennek megfelelően a hiánya a csontok gyengülését okozza és akár még csontritkulást is előidézhet. De olyan tünetet is okozhat, mint fájó izomzat, hiszen a D-vitamin-hiányos étrend túlérzékenységet okozhat a mélyizomzatban.

A D-vitamin hiánya oka lehet a nem megfelelő alvásnak és ezzel együtt a fáradtságnak. Egy kutatás során megállapították, hogy a D-vitamin-pótlás megszünteti a fáradtságot azoknál az alanyoknál, akik korábban erre a tünetre panaszkodtak.

Ez a vitamin elengedhetetlen az izmok fejlődéséhez és az erejének fenntartásához, illetve a jó fizikai teljesítményhez. Megállapításra került, hogy idősebb emberek esetében a vitamin megfelelő szintje segít az izomzat megerősítésében és ezzel együtt csökken az elesések kockázata is.

A D-vitamin az agy egészségét is támogatja. Amennyiben nem viszünk be elegendő mennyiséget belőle a szervezetünkbe, úgy megnőhet a béta-amiloid aránya az agyban, ami pedig oka lehet a demencia kialakulásának. Nem beszélve arról, hogy a kevés D-vitamin hozzájárulhat a depresszióhoz és az Alzheimer-kórhoz is.

Ha D-vitamin-hiányban szenvedünk, akkor előfordulhat, hogy fokozott izzadást tapasztalunk, ami a kutatók szerint a fejbőrön nyilvánul leginkább meg. Az alacsony D-vitamin-szint oka lehet még a hajhullásnak is, hiszen ez a vitamin aktívan részt vesz a haj növekedési fázisában, éppen ezért a D-vitaminnak kiemelkedő szerepe van a hajjal kapcsolatos rendellenességek kezelésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
A mangó gyógyhatásairól
  2021-09-28 21:11:49, kedd
 
  Ma már nem lepődünk meg azon, hogy egyre többféle és egyre ízletesebb, illatosabb egzotikus gyümölcs jut el hazánkba. Ezeket a gyümölcsöket nemcsak nyáron, hanem egész évben élvezhetjük. Ilyen egzotikus gyümölcs a mangó, amelynek a látványa és az illata is beindítja az érzékeinket és az ízlelőbimbóinkat. A mangó nem csupán kellemes ízvilággal rendelkezik, hanem rendkívül egészséges is.

Mutatjuk is, hogy milyen pozitív hatása vannak.
A mangóval kapcsolatban bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk a rákos betegségek megelőzéséért. Egy mangiferin nevű vegyületet tartalmaz, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Ez a vegyület védelmet jelenthet egyes rákos megbetegedésekkel szemben, mint például mell-, prosztata-, tüdő-, méhnyakrák.

A mangó csak alacsony glikémiás indexszel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a glükóz nem egyszerre, nagy mennyiségben, hanem szakaszosan kerül a véráramba. Ez segít megakadályozni a vércukorszint ingadozását, ezáltal a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben némi védelmet élvezhetünk. A mangóban ezen kívül nagy mennyiségben van élelmi rost, ami szintén segíthet a vércukorszint szabályozásában.

A mangó amilázokban is gazdag, amelyek segítenek a nagyobb élelmiszer-molekulák lebontásában, illetve felszívódásában. Mivel élelmi rosttartalma magas, pozitívan hat az emésztésre és segít megtisztítani a bélrendszerünket.

A mangó A-vitaminban is rendkívül gazdag, amely segít a szervezetünknek a különböző fertőzések elleni küzdelemben. De a C-vitaminnak is kiváló forrása, amely aktívan részt vesz az immunrendszer megerősítésében, a betegségek és a fertőzések elleni küzdelemben is azáltal, hogy elősegíti a szervezetben a fehérvérsejtek termelődését.

A mangó csökkenteni tudja az LDL-koleszterin-szintet, köszönhetően a nagy mennyiségű élelmi rost- és C-vitamin-tartalmának. Mivel pektinben is gazdag, szintén hozzájárul az LDL-koleszterin csökkentéséhez.

Ez a gyümölcs a lutein és zeaxantin nevű antioxidánsokat is bőségesen tartalmazza, amelyek segíthetnek a makula degeneráció megelőzésében. Mivel béta-karotinban is gazdag, így segít az A-vitamin termelésében. Erről a vitaminról pedig köztudott, hogy javítja a szemünk egészségét és fokozza a látásunkat.

A mangó nagy mennyiségben tartalmaz polifenol antioxidánsokat, amelyek védik a szervezetünket az oxidatív folyamtoktól, így kiemelkedő az öregedéslassító hatása.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 162 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1415
  • e Hónap: 14406
  • e Év: 190281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.