Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A lényeg, hogy nincs mitől félni
  2022-01-15 22:32:35, szombat
 
  A lényeg, hogy nincs mitől félni

Textus: 1Móz 49,33

Ha hamarosan vissza nem jön az Úr, akkor nemsokára elhagyjuk ezt a testet, és valószínű, hogy felhúzzuk lábainkat az ágyra. Számíthatunk arra, hogy kileheljük lelkünket, és mint apáink megyünk Istenünkkel találkozni (1Móz 49,33). De ne hagyd, hogy a bánat elhomályosítsa a szemed. Ne hagyd, hogy a félelem megzavarja lelkedet, mert a halál legyőzetett. Nincs okunk félni. Bátorság, keresztyén katonák, mert egy legyőzött ellenséggel találkoztok.
Ha a Mestered vereséget szenvedett volna, akkor számíthatnál arra, hogy úgy elfújva legyél, mint a pelyva a szél előtt. De az erőt, amellyel Ő győzött, kölcsönadja neked. Ébreszd fel minden erődet a konfliktusra, és erősítsd meg őket a győzelem reményével. Emlékezz erre: az Úr győzelme a győzelmed biztosítéka, mert ha a Fej győz, a tagokat nem lehet legyőzni. Győznöd kell, mert Krisztus győzött. A Szentlélek benned van. Maga Jézus megígérte: ,,Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig" (Mt 28,20).
Félsz meghalni? Megriaszt a sír? Ne félj, mert nem halhatsz meg. ,,Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje...Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy Krisztusban is mindnyájan életre kelnek" (1Kor 12,20;22) Ó, az evangélium vigasza.
Engedjétek meg, hogy ezt mondjam: Ha Jézusban bíztok, akkor nincs semmi a Bibliában amitől félnetek kellene. Semmitől a Bibliában, ezt mondtam nemd-e? Nincs semmi a mennyben, sem a földön, és sem a pokolban amitől félnetek kellene, ha bíztok Jézus Krisztusban. Jézus mondta: ,,Mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek" (Jn 14,19-20).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Minden ellenem van
  2022-01-15 21:48:22, szombat
 
  Minden ellenem van

Textus: 1Móz 42,36


Amikor fizikai fájdalom gyötör, szükségünk van a Vigasztalóra. Némi fájdalmat el lehet viselni, de bizonyos fájdalmak éles fogai természetünk velőjébe hatolnak, és borzalmasan átjárják az agyat és a lelket. Az ilyen fájdalmakhoz sok kegyelemre van szükség. Amikor lüktet az agyad, amikor hevesen ver a szíved, amikor pattanásig feszült az idegrendszered, akkor természetes, hogy Jákobbal együtt azt mondod: ,,Minden ellenem van." Panaszkodunk a gondviselésre, de ez az az idő, amikor erőteljesen alkalmaznunk kell az ígéretet: ,,Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak" (Ézs 41,10).
Amikor minden jel arra utal, hogy fokozódik a fájdalom, amikor a sebészt várjuk rettegett késével, ha olyan szenvedésben akarunk kitartani, amelytől a test megremeg, akkor szükségünk van Isten támogató, megtartó szelídségére.
,,Ne félj, mert én veled vagyok." Ez az ígéret, akárcsak a fülemüle éneke, az éjszakában a legkedvesebb a fülnek.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten! Őrizd a békét!
  2022-01-15 08:19:57, szombat
 
  Isten! Őrizd a békét!

Fújjátok a kürtöt hangosan!
Új év van, öröm és béke.
Szabjon törvényt
a szent szeretet
szívetek legmélyebb mélyébe!

Híd legyek, szakadékon által
kössön össze mindig egymással,
mint a szivárvány
az égbolton át
fölfut, és nem látod a hosszát.
A szeretet se érjen véget,
míg minden szívet
összeköt Veled:
S az evangéliumi békességet
megtermi a szív és a lélek.

- Isten! Őrizd meg a békét!
A szeretet szent kötelékét.
A szívek nyugalmát,
a lélek mélyét:
a gyermek álmát,
s a földünkét.
Isten! Őrizd a békét!

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Imát mond minden
  2022-01-15 08:07:36, szombat
 
  Imát mond minden

Lágy szellő ébred
messzi tájon,
töprengve kószál:
merre szálljon?
- Amoda kertek alja vár,
kis patak bújik fűzfa alá.
Túl a hegyeken
szívek várnak,
édes éneket muzsikálnak.
- Betlehem felé
csodás a táj
egy csillag arra
fényesen száll.
Most minden odanéz:
Világcsoda!
Gyermek születik
egy jászolba.
- Megáll a szellő,
térdre borul.
Betlehemi táj bealkonyul.
Imát mond minden,
csöndes a táj:
- Ez a gyermek
az Égi Király!

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Spurgeon - Január 11
  2022-01-15 07:38:26, szombat
 
  "Majd fellépett az ágyra, odafeküdt a gyermek mellé, és rátette száját a szájára, szemét a szemére, tenyerét a tenyerére. Ahogy így ráhajolt, fölmelegedett a gyermek teste." 2Kir 4,34


Látjuk ebben a történetben, hogy ha lelkileg életre akarunk kelteni egy gyermeket, bele kell gondolnunk az állapotába. Ő halott. Isten azt akarja, érezd, hogy a gyermek olyan halott a vétekben és a bűnben, mint amilyen voltál te is egykor.

Isten azt akarja, kedves tanító, hogy mentő szeretettel érintkezésbe kerülj ezzel a halállal, azonosulj vele fájdalmas, összezúzott, alázatos együttérzéssel. Halandó embernek arra van szüksége, hogy halandó emberek ébresszék fel. Nem hiszem, hogy ki tud rántani valaki egy üszköt a tűzből anélkül, hogy olyan közel ne vinné a kezét, hogy ne érezze a tűz hevét.

Isten félelmetes haragja kell éljen a tudatodban és rémület is jövőbeli ítélete miatt; különben kevés lesz a szent energia a munkádban, és ezzel hiányzik a gyümölcstermés egyik leglényegesebb feltétele is.

Ha beleéled magad a gyermek helyzetébe, és szádat az övére, és kezedet az ő karjára helyezed, akkor fáradoznod kell érte annyira, hogy megtegyél minden tőled telhetőt, hogy alkalmazkodj a gyermek szokásaihoz és temperamentumához. Ajkaddal a gyermek szintjén kell fogalmazz, hogy megértse, mit gondolsz. A gyermek szemével kell nézned a dolgokat. A gyermek érzései töltsék meg szívedet úgy, hogy bizonyosan tudja, barátja és társa vagy.

A próféta a gyermek fölé hajolt. Ő felnőtt ember volt, a másik csak egy fiú. Aki beszélni tud a gyermekekkel, azért még nem balga. Hogy tanítani tudjuk a kicsinyeket, szükség van szorgalmas tanulmányok végzésére, a legkomolyabb gondolatainkra, a legnagyobb erőbevetésünkre.

Nem tudsz életre juttatni egy gyermeket anélkül, hogy ne hajolnál le előbb hozzá. A legbölcsebb ember minden energiáját mozgósítja, ha sikeresen akarja oktatni az ifjúságot.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 10
  2022-01-15 07:32:35, szombat
 
  "Hit által rejtegették Mózest születése után három hónapig szülei, mert látták, hogy szép a gyermek, és nem féltek a király parancsától." Zsid 11,23


Mózes édesanyja elrejtette a gyermekét. Azt hiszem, ha itt lenne ő és a férje, hosszú történeteket mesélhetnének az akkori eseményekről. Mesélhetnének a besúgó szomszédokról, és hogy féltek ők maguk is gyermekeik miatt, hiszen kistestvérükkel való játszásuk során egy meggondolatlan szó is elárulhatta őket. Az édesanyának sok eszközt kellett igénybe vennie, hogy elrejtse fiát, és ehhez szüksége volt minden bölcsességére és egészséges értelmére.

Néhányan úgy vélik, ha valaki Istenbe vetett hitre jutna, úgy cselekedne, mint egy bolond. A hit azonban bölccsé tesz. Ez az egyik legfigyelemreméltóbb jellemzője a hitnek, hogy ez megszentelt, egészséges értelem. Nem fanatizmus. Hinni azt jelenti, Istent vesszük a legnagyobb tényezőnek számításunkban, és akkor a legegészségesebb logika szerint számítunk.

Ez nem azt jelenti, hogy forró vízbe dugjuk a kezünket úgy vélekedve, hogy nem fog megégni. Hinni azt jelenti, Istenben bízni és Istenre vonatkozóan cselekedni. Azaz, őt nem nullaként kezelni, hanem mint aki minden számításunkban mindent felülmúló számjegy. Ebben az értelemben a hit valóban megújult értelem, ami szellemivé vált és kiemelkedett a szokásos szférából.

Mózes édesanyja azt kívánta, bárcsak megőrizné az Úr gyermekét; de azt is tudta; Isten azt akarja, ő legyen az eszköz a megőrzésre, ezért rejtette el a fiát.

Kritikus magyarázók vádjaikat hangoztatva jelentik ki, hogy ezeknek a szülőknek igen gyenge volt a hite. Nagy veszélybe sodorhatták a gyermeket, miközben kitették a nagy folyamra egy gyékényből való ládácskában. Nos, én ezt teljesen másként látom. Hit által a lehető legjobbat tették. Ha Isten semmit sem mond gyenge hitükről, vakmerőség lenne részünkről, ha módosítanánk tényleges döntését.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 31975 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1745
  • e Hét: 5597
  • e Hónap: 68061
  • e Év: 68061
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.