Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Félretéve egy időre
  2022-01-16 22:44:25, vasárnap
 
  Félretéve egy időre

Textus: 2Móz 3,1

Ez a tanács azoknak, akik ideiglenesen a polcon vannak. A legjobb munkásai közül néhányat Isten hosszú időre félretett. Mózes negyven évig volt a pusztában, és nem csinált mást, csak a juhokat gondozta. Aki Mózesnél nagyobb volt, a mi áldott Üdvözítőnk, harminc évig élt visszavonultan - nem mondom, hogy semmi lelki munkát nem végzett, de semmiképpen sem végzett nyilvános lelki munkát.
Amikor nyugdíjas vagy passzív vagy, készülj fel arra az időre, amikor Isten ismét használni fog téged. Ha a polcra vagy helyezve, ne rozsdásodjál meg; imádkozzál, hogy a Mester fényesítsen ki, hogy amikor ismét használ teljesen készen álljál a szolgálatra.
Miközben félre vagy téve, imádkozzál azokért akik munkában vannak. Segítsd és bátorítsd őket. Ne kerülj abba a nyűgös, nyomorult lelkiállapotba, amely haragszik és alábecsüli mások erőfeszítéseit. Néhányan, amikor nem tudnak semmit tenni, nem szeretik, ha valaki más dolgozik. Ígérd meg, hogy ha nem tudsz segíteni másnak, akkor soha nem fogsz mást akadályozni a munkájában. Tölts sok időt imádságban, hogy alkalmas legyél a Mester használatára.
Gibraltár ostrománál, amikor a flotta körülvette, és elhatározta, hogy megrohamozza a régi sziklát, a kormányzó izzó lövedékeket lővetett a harcosokra. Az ellenség nem törődött a kormányzó meleg fogadtatásával. Gondold át, hogyan történt. Itt a sáncokon tüzérek lőttek, és minden helyőrségi katona csatlakozni akart hozzájuk. Mit tettek azok, akik nem tudták elsütni a fegyvert? Felmelegítették a lövedékeket. És ezt kell tennetek. A lelkipásztoraitok a mesterlövészek, szóval melegítsétek fel nekik a lövedékeket. Tartsátok működésben a kemencét, hogy amikor egy prédikációt elsütnek, az forró imáitok miatt forró legyen. Amikor azt látod, hogy a barátaid a vasárnapi iskolában ülnek, vagy az utcán állnak Istenért, és ha nem tudsz csatlakozni hozzájuk, mondd: ,,Nem gond. Ha mással nem tudok hozzájárulni, imáim felhevítik a lövedéket."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Bizalom
  2022-01-16 20:05:03, vasárnap
 
  Isten azt várja tőlünk, hogy minden körülmények között, feltétel nélkül bízzunk Benne.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szembesítés
  2022-01-16 20:03:02, vasárnap
 
  Amikor Isten szembesít azzal akik vagyunk, akkor szükségünk van az Ő kegyelmére, hogy ezt eltudjuk fogadni.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Spurgeon - Január 13
  2022-01-16 07:29:58, vasárnap
 
  "Amikor az ÚR angyala elmondta ezeket a dolgokat Izráel fiainak, a nép hangos sírásra fakadt." Bír 2,4


Milyen reményteli! Mindnyájan figyelmes hallgatók voltak. Senki sem volt, aki bámészkodott volna, vagy elfelejtette volna az elhangzó éles szavakat. Látszott, hogy mindnyájan jól kinyitották a fülüket, hogy befogadják az Istentől való figyelmeztetést. Ott álltak az Úr előtt csodálkozva és zavartan, miközben az angyal átadta komoly üzenetét, aztán visszatért ahhoz, aki elküldte.

Ezek az izráeliták meghallották a figyelmeztetést és befogadták az igazságot. Figyelmes hallgatók voltak, és mindegyik elmondhatta: "Legyen áldott Isten! Ez a prédikáció alapos munkát végzett bennem."

Az egész gyülekezeti közösségben senki sem nevetett; senki sem volt közömbös; senki sem volt, aki kigúnyolta és megvetette az üzenetet, hanem a szöveg szerint mindnyájan felemelték a hangjukat és sírtak.

A szorongattatás érzése telepedett rájuk. Lelkük mélységesen szomorú volt; fájdalmukat keserű kiáltásban fejezték ki, és megeredtek a könnyeik, úgy hogy azt gondolhatjuk: Ez sokat ígérő!

Ezek az emberek hitvalló hallgatók voltak; mert mihelyt véget ért ez az istentisztelet, "áldozatot mutattak be ott az Úrnak." Az Úr hitvalló szolgáinak vallották magukat, olyan áldozatot vittek, amelyet elrendelt az Úr, és feláldozták bűneikért. Mindnyájan a Felséges imádói és őszinte bűnvallók voltak.

Nos, kedves barátaim, mindez azért tűnik olyan reményteljesnek, mivel ez az esemény várható, ha Isten az ember lelkiismerete elé állítja törvényét. Nem kell-e sírnunk, ha Isten elénk tárja bűneinket? - Reménység csillog minden könnycseppben. Ó, ha az emberek eléggé tisztességesek lennének, sírnának vétkeik miatt! Csodálkozom, hogy vannak néhányan közületek, akik száraz szemmel olvassák Bibliájukat.

Hogy sírtak az emberek, azon senki ne csodálkozzon; az csoda, hogy nem hívnak minden olyan helyet "Bókimnak", - vagyis sírás helyének -, ahol a törvényt és az evangéliumot hirdetik.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 12
  2022-01-16 07:21:20, vasárnap
 
  "Amikor átvonul az ÚR, hogy megverje Egyiptomot, és meglátja a vért a szemöldökfán és a két ajtófélfán, akkor kihagyja az ÚR azt az ajtót, és nem engedi, hogy bemenjen a pusztító a ti házatokba, és titeket is csapással sújtson." 2Móz 12,23


Ha ama nevezetes páska-éjszakán Memphis vagy Ramszesz utcáin jártatok volna, igen szembetűnő jelekre lettetek volna figyelmesek ott, ahol izráeliták és ahol egyiptomiak vegyesen laktak. Nem lett volna szükséges az ablak alatt hallgatódznotok, hogy kihallgassátok az emberek beszédét, vagy arra várjatok, hogy az utcára kijövő személyt a ruhája alapján felismerjétek. Egyetlenegy dolog is elég lett volna - az izráelitáknak volt egy véres jel az ajtójuk felett, az egyiptomiaknak nem volt.

Figyeljétek meg, még mindig ez a nagy megkülönböztető jel Isten gyermekei és a világ gyermekei között. Valójában csak két elnevezés van ezen a földön - Isten egyháza és a világ. Az egyik, amelyiket Krisztus megigazított, a másik, amelyik megítéltetett bűneiben.

Egy igazi izráelitának csalhatatlan jelként kell eldöntenie: az ajtófélfára felkent vér védelme alá helyezi-e magát, ami hatalmasabban beszél, mint Ábel vére. Aki hisz Isten Fiában, mint aki tökéletes áldozat a bűnért, annak van üdvössége; aki nem hisz benne, meghal saját bűneiben.

Az igaz hívő bízik abban az áldozatban, amit Jézus Krisztus egyszer s mindenkorra bemutatott. Ezen alapszik a hívő nyugalma, vigasztalása, reménysége. Aki nem bízik az engesztelő áldozatban, elutasította az evangéliumot és viselnie kell saját gonosztettei következményeit.

A vér nemcsak ismertetőjel volt, hanem megmentő jel is. Mi tartotta vissza a kardjával érkező halál angyalát? Kizárólag a szemöldökfán levő vér. A bárányt az izráeliták megölték, házaikat bekenték vérrel, ezért voltak biztonságban. Isten gyermekei nem voltak sem gazdagabbak, sem bölcsebbek, sem erősebbek, sem ügyesebbek, mint az egyiptomiak; azonban megszabadultak a vér által, ezért életben maradtak, miközben mindenki másnak meg kellett halnia.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 483 db bejegyzés
Összes: 32318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1506
  • e Hét: 16653
  • e Hónap: 60618
  • e Év: 439085
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.