Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ízületet támogató értékes tápanyagok
  2022-01-27 12:59:23, csütörtök
 
  Ízületet támogató értékes tápanyagok - mangán, glükozamin, kurkuma, gyömbér

Minél jobb állapotban vannak az ízületeinek, annál jobb egészségnek örvendenek a csontjaink is. Hiszen az ízületek két csont között kapcsolatot alakítanak ki, lehetővé teszik a csontvázrészek hajlítását, forgatását és mozgathatóságát. A táplálkozás és az életmódbeli tényezők nagyban meghatározzák a csontjaink és az ízületeink egészségét. A nagyfokú aktivitás és a sérülések azonban az ízületi funkciók elvesztéséhez vezethetnek. Szerencsére nagyon sok tápanyag és gyógynövény segítheti az egészséges ízületek fenntartását és alapjában véve az ízületek egészségének javítását.

Az omega-3 zsírsavak kiemelt szerepet játszanak az ízületek egészségének fenntartásában, a gyulladásos válasz kialakításában. A kutatások azt mutatják, ha valaki több omega-6 zsírsavat fogyaszt, mint omega-3-at, akkor ez nagyobb fájdalmat okoz az ízületekben és a funkcionalitásukat is korlátozza. Az omega-3 zsírsavak csökkentik az itt esetlegesen kialakuló duzzanatot és fájdalmat, enyhítik a reggeli merevséget, egyszóval pozitív hatást gyakorolnak az ízületek működésére.

A mangán egy alapvető nyomelem, amely szintén befolyásolja az ízületek állapotát. Részt vesz a kollagén- és a porctermelésben, fontos szerepe van az ízületi funkciók fenntartásában és helyreállításában. A mangán antioxidáns hatásának kiemelkedő a szerepe az ízületi egészség fenntartásában.

A glükozamin egy aminosav, amely szintén szerepet játszik az ízületek egészségének megőrzésében. Glükózból és glutaminból szintetizálódik, a kötőszövetek, a porc és más szövetek összetevőjeként is megtalálható. A glükózamin fogyasztása jelentős javulást mutat például térdsérülések vagy más ízületi problémák esetén.

A gyógynövények is hatásosak lehetnek ízületi problémák esetén. A boswellia, vagy más néven az indiai tömjén szintén nagyon hasznos lehet. Már ősidők óta használják gyulladásos állapotok kezelésére, nem véletlen, hiszen szabályozza a gyulladáskeltő citokinek termelődését.

A boswelia mellett más gyógynövényeket is alkalmazhatunk a gyulladás és az ízületi fájdalmak enyhítésére, nagyon hatásos lehet például a kurkuma, a gyömbér, illetve az ashwagandha is.

Az éveken át tartó aktivitás jelentősen megterheli az ízületeket, amely csökkent mozgástartományhoz és kellemetlenségekhez vezethet. A cél minden esetben a gyulladás és az oxidatív stressz csökkentése, melyekben segítséget nyújtanak ezek a tápanyagok és gyógynövények.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Chaga gyógygomba
  2022-01-27 09:01:26, csütörtök
 
  A chaga vagy hamvaskéreg gomba egy kiváló természetes antioxidáns, a természet egyik legősibb gyógyító gombája. A chaga gomba Oroszország északi részén, a Baltikum, illetve Finnország, Lengyelország területén őshonos. Általában vadon termesztik, a legjobb minőségű akkor lesz, ha a hőmérséklet tartósan 40 celsius fok alá esik.
A chaga gyógygomba 215 különböző fitonutriens vegyületet tartalmaz, SOD aktivitása 25-50-szerese a C-vitaminnak, Q10-nek, vad kékáfonyának, ezzel az antioxidáns skála egyik legmagasabb fokán foglal helyet.

A chaga gomba legfontosabb vegyületei:
- béta-glükánok
- szaponinok
- aminosavak
- ásványi anyagok

Az elmúlt években több száz kutatást végeztek a chaga gyógygombával, feltételezett jótékony tulajdonságai a következők:
vírusölő hatáschaga.jpg
- gombaölő hatás
- a központi idegrendszer stimulálása
- anti-tumor hatás
- vérnyomáscsökkentés
- vércukorcsökkentés
- máj, vese, lép méregtelenítés

Mellékhatásairól nem tudunk.

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a chaga gyógygomba, elsősorban immunrendszer erősítésre és a vércukorszint csökkentésére használják.

Oroszországban 1955-óta engedélyezik rák elleni használatát (Medical Academy of Science, Moszkva), megfigyelések szerint csökkenti az étvágytalanságot és fájdalomcsillapító hatással is bír.

1960-ban a National Cancer Institute feljegyzéseket kapott arról, hogy Ausztráliában sikeresen alkalmazták rákos betegek gyógyítására. Kiváló kiegészítője lehet főleg a biológiai terápiákon alapuló tumor ellenes gyógyszerek mellett. A hagyományos alkilezők, melyek kifejezetten oxidáns hatással bírnak, nem képeznek jó kombinációt a Chaga gombával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5549
  • e Hét: 14331
  • e Hónap: 45817
  • e Év: 250518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.