Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ő vigyázza lépteinket
  2022-02-01 21:54:07, kedd
 
  Ő vigyázza lépteinket

1Sám 2,9: ,,Híveinek lépteit ő vigyázza, de a bűnösök a sötétben vesznek el. Senkit sem tesz hőssé a maga ereje."


Csúszós az út, és erőtlen a lábunk, de az Úr megőrzi lépteinket. Ha engedelmes hittel odaszánjuk magunkat, hogy az Ő szentjei legyünk, akkor Ő maga lesz a mi oltalmazónk. Nemcsak az Ő angyalait fogja megbízni, hogy őrizzenek minket (Zsolt. 91:11), hanem Ő maga fogja megőrizni utunk. Meg fogja óvni lábunkat az eleséstől, hogy ne szennyezzük be ruháinkat, ne okozzunk sérülést lelkünknek, és ne adjunk okot az ellenségnek az Isten káromlására. Meg fogja óvni lábunkat az elkóborlástól, hogy ne jussunk a tévedések, az ostobaság vagy a világ szokásainak útjára (Zsolt 32,8). Megóvja lábunkat a fáradtság, hólyagosodás vagy az út egyenetlensége és hossza miatti megdagadásoktól (5Móz 8,4). Meg fogja őrizni a lábunkat a felsebzéstől, és cipőnk vasból és bronzból lesz (5Móz 33,25). Még ha kardokra vagy halálos kígyókra lépünk is, nem fogunk vérezni vagy megmérgezve lenni (Mk 16,18). Ki fogja szabadítani lábunkat a hálóból is (Zsolt 25,15). Nem fogunk belegabalyodni rosszindulatú és ravasz ellenségeink megtévesztésébe. Ilyen ígérettel fussunk fáradtság nélkül és járjunk félelem nélkül. Ő aki őrzi a lábunkat, hatékonyan teszi ezt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Változás
  2022-02-01 07:50:03, kedd
 
  Változás

A nyári nap egészen megszépült.
Jó kedvvel megy az útján tovább.
A méhek boldogan virágra szállnak,
gyűjtik a mézet, gyűjtik tovább.

Érik a barack a fákon,
zamattal édesül a száj.
Az ember csodálkozva nézi,
virágos réten meg-meg áll.

Nem is olyan régen hó födte
a tájat, a fákat, az ereszt.
Kérdezné e csodás változást:
Ki mondja meg, hogy ez hogy lehet?

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A megbocsátás hatalom
  2022-02-01 07:47:06, kedd
 
  A megbocsátás hatalom

Úgy szeretnék valamit írni,
valami nagyon szépet Neked.
Szeretnélek megsimogatni,
megcsókolni a szívedet.

Vigasztalni, ha valaki bánt,
mondani, ne sírj oly nagyon.
Bocsásd meg rögtön, akkor nem fáj.
A megbocsátás hatalom!

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Énekszöveg
  2022-02-01 07:45:13, kedd
 
  Énekszöveg

Dicsérjétek az Úr Isten
Nagy irgalmát örökké.
Hangos szóval, citerával,
ne hallgasson el többé.
Dicsérjétek szüntelen!
Miénk az a kegyelem,
amivel lehajolt hozzánk,
Jézus Krisztust feláldozván.

Óh ember, ha megérthetnéd
azt a mélységes csodát,
megmozdult a menny éretted,
hogy küldjön szabadulást.
Jézus jött el érettünk,
az Ő vére lett bérünk,
hogy bűneinkből megváltson,
kereszten kínhalált haljon.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A föld oszlopai
  2022-02-01 07:36:36, kedd
 
  A föld oszlopai

1Sám 2,8: ,,Fölemeli a porból a szűkölködőt, és kiemeli a szemétből a szegényt, az előkelők közé ülteti, és örökségül főhelyet ad neki. Mert az ÚRéi a föld oszlopai, rájuk helyezte a földkerekséget."


Nagy kiváltság Istenben nyugodni, amikor veszély vagy fájdalom támad. Az orvos azt mondta, hogy meg kell műteni, és minden valószínűség szerint súlyosbodik a betegséged és gyengeséged, és hosszú ideig ágyban kell feküdnöd. Ne szorongj; az nem fog segíteni. Ne félj a jövőtől; az nem javít az állapotodon. Bízd magad (ez a kiváltságod) megőrzésre, azokra a drága kezekre, amelyek át lettek szegezve teéretted. Add meg magad ama szív szeretetének, amely át lett döfve azért hogy neked üdvösséged legyen.
A nyugalom amit a Szentlélek ad a legrosszabb körülmények között, csodálatos. A vértanúk énekeltek a máglyán! Örültek a keresztfán! A legrosszabb börtönökben ahová bezárva voltak, énekeltek, amely éneklések a legédesebbek voltak a menny ezen oldalán. Volt aki emiatt megvetette őket azt gondolva hogy ők csak zajt csapnak. De a keresztyének válasza az volt, hogy ők is olyan zajt csapnának, ha olyan boldogok lennének mint ők.
Amikor Istenben bízol akkor édes nyugalmad van a veszélyben vagy fájdalomban. Ó, Isten kezében lenni. Micsoda hely - Isten kezében!
A csillagok megszámlálhatatlan sokasága és maga a világegyetem. A csillagok nem hullnak le mivel Isten keze tartja fenn örök oszlopaikat (1Sám 2,8).
Ha Isten kezében vagyunk, akkor ott vagyunk ahol minden dolog van; akkor otthon vagyunk és boldogok vagyunk. Elhagytuk a teremtmény semmiségét, és beléptünk a Teremtő teljességébe és mindenre elégséges voltába.
Kedves barátom! Igyekezzél hogy eljussál oda és ettől a pillanattól kezdve élj az Isten kezében.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 1
  2022-02-01 06:58:45, kedd
 
  "Átadták azért Jákóbnak a náluk levő idegen isteneket mind, meg a fülbevalóikat is, Jákób pedig elásta azokat a cserfa alá, amely Sikemnél van." 1Móz 35,4


Isten áldása van azon, ha az Úr embere határozott álláspontot képvisel és megtapasztalja, hogy családtagjai készek követni. Mihelyt szólt nekik Jákób, megváltak idegen isteneiktől és fülbevalóiktól. Ha helytelen úton jártatok és elhatározzátok, hogy visszatértek, hamarosan megállapítjátok, hogy mások is követik elszántságotokat. Ebből erőt kell merítsetek. Talán akitől leginkább féltek, ő a legkészségesebb arra, hogy engedelmeskedjen és közreműködő legyen.

Így cselekedett Jákób háza népe és mindazok is, akik vele együtt voltak. Mindenki lemondott bálványisteneiről és elásták azokat. Bárcsak adná Isten, hogy eljönne a nap, amelyen a babonaság minden jelképét elásnák az evangélium nagy cserfája alá, hogy soha se kerüljenek elő!

Továbbá megtudjuk az igéből, hogy felkerekedtek, és Isten rettegésbe ejtette a környékbeli városokat. - Nem is sejtitek, mennyi olyan személyes nyomorúság, amit most kell elhordoznotok, szűnik meg, mihelyt elhatározzátok, hogy megtértek. Nem tudjátok, mennyi nehézség tűnik el a családban, ha félitek az Urat és elhatározzátok, hogy Isten akarata szerint éltek. Semmiféle veszély nem közelíthet ahhoz, aki Istennel jár.

De nem tudjátok, mi a végeredménye annak, ha egyszer elhagyjátok az Urat és gondolatai ellenére cselekesztek. Az Úr, a te Istened féltőn szerető Isten. Ha nem tiszteled és nem jársz előtte szent félelemmel, haragját kell érezned.

Megérkeztek Jákóbék Bételbe. Szinte le tudnám festeni Jákób hálás örömét, amint megpillantotta azt a nagy követ, amelyet egykor magányos férfiként a feje alá helyezett. Nem kétlem, Jákób és háza népe igen boldog időt töltött Bételben, ahol a gyászt enyhítette a háládatosság, és a bűnbánatot megédesítette az öröm. Jákób megemlékezett a múltról, örvendezett a jelennek és reménység töltötte el a jövőt illetően.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9366
  • e Hét: 21077
  • e Hónap: 50389
  • e Év: 238191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.