Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Február 18
  2022-02-17 22:40:35, csütörtök
 
  "Most azért esküdjetek meg nekem az ÚRra, hogy ... biztos jelét adjátok annak, / hogy életben hagyjátok apámat, anyámat, fiú- és nőtestvéreimet és mindenüket, és megmentitek életünket a haláltól." Józs 2,12-13


Azt kedvelem Ráhábban, hogy nem saját biztonságáról gondoskodik. Bűnei nem keményítették meg a szívét, ahogy a bűnök a legtöbb esetben teszik. Gondolt az apjára, anyjára, fitestvéreire és nővéreire. Isten igaz gyermekei mindig gondoskodnak hozzátartozóikról.

Ismertem egy embert, aki húsz mérföldet tett meg vasárnap, hogy hallja az "igazságot". De mikor azt kérdezték tőle, hol vannak a családtagjai, azt felelte: "Ez az ő dolguk - Isten megmentheti kiválasztottait." Az ilyen emberek nem Isten gyermekeiként nyilvánulnak meg, mert Isten gyermekei sem rosszabbak, mint a pogányok és a vámszedők. Hiszen még ezek is gondoskodnak házuk népéről.

Ó, keresztyén emberek, törekedjetek arra, hogy jó kapcsolatban legyetek rokonságotokkal. De gondoljatok arra is, hogy nem menthette volna meg Ráháb a hozzátartozóit, ha nem gyülekeztek volna össze a piros fonálból font kötéllel megjelölt házban. Ha valaki közülük az utcán maradt, miközben az izráeliták elpusztították a népet, és ugyanakkor azt mondták volna: "Mi Ráhábhoz tartozunk", nem menekültek volna meg. Mert ezt válaszolták volna nekik: "Esküvel köteleztük magunkat, hogy mindenkit megkímélünk abban a házban, amelyiknek az ablakára piros fonálból font kötelet erősítenek."

Semmi sem használ annak, aki azt mondja a halálos ágyán: "Édesanyám imádkozott értem, a nővérem erősen küzdött megtérésemért." Nektek kell személyesen az Úr Jézushoz jönni, hogy őbenne legyetek elrejtve. Valóságos, Jézusba vetett hitetek legyen, egyébként senki imádsága sem használhat.

De nagy kegyelem volt, hogy Isten segített Ráhábnak minden rokonát a házába vonni. Isten ajándékozta meg, hogy olyan hatással volt rokonaira, olyan nagy volt hite ereje, hogy mindenki a házban maradt és megmenekült családjával.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Támogatás a magasságból
  2022-02-17 22:03:57, csütörtök
 
  Támogatás a magasságból

Ezsdr 4,14: ,,Támogatást kapunk a palotától..."

Itt van a kegyelmes tény: ,,Támogatást kapunk a palotától" (Ezsdr 4,14). Mind a felső, mind az alsó forrást, amelyből iszunk, a nagy király örök jósága táplálja. Minden pillanatban ellátott bennünket élelemmel és ruházattal.
Néha a napi adagunk le lett csökkentve egy csipetnyire. Akkor gyengeségünkön keresztül, hitetlenségünk ingerültségétől felgerjedve, azt kérdeztük: ,,Mit eszünk? Mit iszunk? Miben öltözködünk?" (Mt 6,31). Mégis ebben az országban éltünk, és táplálva voltunk. Különösen kielégítő volt egy kenyeret kapni Atyánk kezéből. Ismerted a szegénységet, de különleges édesség volt a mindennapi kenyérben, amely válaszul volt küldve az imára. Bár nem iszunk vizet a kősziklából (2Móz 17,6) vagy nem szedünk fel a földről napi mannát (2Móz 16,4), mégis Isten gondviselése ugyanazokat az eredményeket hozza létre és mi táplálva és megelégítve vagyunk.
Visszatekintve, sokan közülünk elmondhatjuk: ,,Csordultig van poharam. Bizonyára a Te jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján" (Zsolt 23,5-6). Így a mindennapi életben is azt hisszük, hogy a királyi palotából kaptunk támogatást.
A Király jóságának folyamatos megtapasztalása leginkább a lelki dolgokban figyelhető meg. Erőnk megújult mint a sasé (Ézs 40,31). Hatalmas vágyaink és mélységes szükségleteink voltak. Mégis, nagy Isten, kegyelmed kincsei örök kincsek voltak, olyan mélyek, mint tehetetlen nyomorúságaink, és határtalanok, mint a mi bűneink.
Minden pillanatban azt találtuk, hogy alattunk örökkévaló karok vannak (5Móz 33,27). Ha visszatekintünk arra az útra, amelyen az Úr, a mi Istenünk vezetett, énekelhetünk a kezdetről, énekelhetünk a közepéről, és hisszük, hogy énekelni fogunk a végéről. Végig az úton el lettünk látva a Királyi palotából földi és lelki dolgokban egyaránt.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2472
  • e Hét: 7316
  • e Hónap: 19191
  • e Év: 206993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.