Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szólj, Uram
  2022-02-02 21:22:30, szerda
 
  Szólj, Uram

1Sám 3.9: ,,Azért ezt mondta Éli Sámuelnek: Menj, feküdj le, és ha újból szólít, ezt mondd: Szólj, URam, mert hallja a te szolgád! Sámuel elment, és lefeküdt a helyére."

Szólj, URam, mert hallja a te szolgád. (1Sám 3,9) Lehet, hogy nem tudod, hogy a két lehetőség közül melyiket válasszad. Néhány barátod sürget, hogy kövesd az egyik tervet és mások pedig sürgetnek, hogy kövessed a másikat. Ha a legjobb megítélésedet használtad és igyekeztél lépeseidet az Isten Igéje szerint irányítani, akkor választ fogsz kapni. Isten határozott útmutatást ad neked.
Nehézségedet vidd a bölcsesség Istenéhez és mutasd be helyzetedet Neki. Add fel a saját akaratodat és őszintén kívánjad megismerni Isten akaratát. Majd várjad, hogy választ fogsz kapni a Magasságostól. Tedd a saját imádságoddá ezt: ,,Szólj, Uram, mert hallja a Te szolgád." A mindennapi életünkben szükségünk van teljes mértékben elismerni Istent. El kell ismernünk Őt a mindennapi élet szokásos történéseiben. A másokkal való érintkezéseinkben is el kell ismernünk Őt Urunknak és mindennel hozzá kell fordulnunk, mindent fontos, hogy megbeszéljünk Vele. Ha nem ezt tesszük, akkor mások becsapnak minket és kárunk fog származni belőle.
,,Uram, vezess minket", ez egy jó mottó nemcsak London városa számára, hanem a menny polgárai számára is. Ez a tanácsom: Vidd Isten elé a nehézségedet imádságban és mondjad: ,,Szólj, Uram, mert hallja a Te szolgád." Ne kérd Istent, hogy erősítse meg véleményedet; hanem azt kérd Tőle, hogy igazítsa a véleményedet az Ő igazságához.
Kövesd Isten egyszerű szavát úgy ahogy érkezik hozzád. Engedd, hogy a Szentlélek vezessen a szent könyv olvasásában, és olvasás közben hallani fogod a Mestert ezt mondva: ,,Ez az Én szavam." Megcselekszi hogy a szava erővel hatoljon be a lelkedbe. Nem lesz benned kételkedés amikor szíved ezt kiáltja: ,,Szólj, Uram, mert hallja a Te szolgád."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 2
  2022-02-02 07:33:20, szerda
 
  "Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól." Zsolt 32,7


Nem régen láttam egy figyelemre méltó képet, amely jól illusztrálja az Úr Jézusba vetett hit által az üdvösség útját. Valaki olyan bűncselekményt követett el, amiért meg kellett halnia. De annakidején a templomokat menedékhelyeknek is tekintették, ahová a gonosztevők bemenekülhettek és így elkerülhették a halált.

Nos, nézzük ezt az embert! A templomhoz rohan. Kivont karddal és vérszomjasan üldözik egészen a templomajtóig. A gonosztevő felrohan a lépcsőkön, és éppen, amikor utolérnék s a templom küszöbén lekaszabolnák, kilép a püspök, feltartva a keresztet és így kiált: "Vissza! Vissza! Ne mocskoljátok be vérrel az Isten háza küszöbét! Távozzatok!" A haragos katonák tisztelettel visszavonulnak, miközben a szegény menekült a püspök köntöse mögé rejtőzik.

Így van ez Krisztussal is. A vétkes bűnös hozzá menekül; és jóllehet üldözi az igazságszolgáltatás, Krisztus felemeli átszúrt kezeit és így kiált az igazságszolgáltatásnak: "Térj vissza! Ez a bűnös oltalmam alatt áll. Nem hagyom, hogy elpusztuljon, mert belém vetette bizalmát."

Bűnös, menekülj Krisztushoz! Minél rosszabb vagy, annál inkább tiszteled őt, ha elhiszed, hogy meg tud oltalmazni. Ha jelentéktelen betegséged van, és azt mondod az orvosodnak: "Teljes bizalommal vagyok képességei iránt", akkor ebben egyáltalán nincs nagy bók. Nem olyan nehéz egy fájó ujjat, vagy egy enyhe rosszullétet meggyógyítani.

De ha súlyos betegen szenvedsz egy veszélyes betegségben, és mégis azt mondod: "Nem keresek jobb orvost. Nem kell senki más tanácsa, csak az öné, és örömmel bízom önben", bizony nagy megbecsülésedet nyilvánítod ki iránta azáltal, hogy kezére bízod az életedet. Tedd ugyanezt Krisztussal! Add át lelkedet neki, és bízd rá magad a gondoskodására!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3216
  • e Hét: 16790
  • e Hónap: 28665
  • e Év: 216467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.