Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Február 22
  2022-02-21 21:01:53, hétfő
 
  "Nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." Jn 15,5


A szívem azt mondja: "Uram, mi az, amit nálad nélkül akarok cselekedni? A tőled való függőség az örömöm. Ha valamit nélküled cselekedhetnék, akkor félnék magamtól, hogy ilyen veszélyes hatalmam van. Örülök annak, hogy a tőled kapott erőn kívül nincs már erőm. Megeleveníti és felfrissíti lelkemet, hogy Te vagy a mindenem. Elvetted tőlem arra való képességemet, hogy magam tölthessem tele a kezemet, amelyet te alkottál."

"Nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." Testvérek! Mindnyájan egyetértetek ezzel? Kívánná-e valaki, aki szereti Urunkat, hogy ez másként legyen? Bizonyos vagyok abban, hogy nem akartok ilyet; mert ha tehetnénk valamit Krisztuson kívül, az nem lenne az ő dicsőségére.

Az apostolok kiemelkedő közössége, a mártírok nemes seregének tagjai - a Krisztus vére árán megváltott diadalmas sereg - mindnyájan képtelenek lennének arra, hogy Krisztus nélkül cselekedjenek bármit is. Egyedül őt illeti a dicsőség, aki munkálja bennünk mind az akarást, mind a véghezvitelt tetszése szerint. Örvendezzünk annak, hogy ez így van magunkat és Urunkat illetően is.

Amikor töprengtem a textus üzenetén, akaratlanul is nevetnem kellett. Azokra gondoltam, akik meg akarják semmisíteni a Biblia tanítását a világban. Többször is mondták már nekem, hogy én lennék az utolsó puritán és velem kihal a puritán nemzedék. Tudósok és tudatlanok együttesen mondják: "Húzzátok a fejetekre a hálósipkát jó evangélisták, feküdjetek az ágyba és álmodjátok az igazak álmát, mert elérkezett számotokra a vég."

Ha Jézus kijelentése - "nélkülem semmit sem tudtok cselekedni" - érvényes a tanítványokra, akkor mennyivel inkább igaz ellenségeire! Ha Jézus barátai semmit sem tudnak tenni nélküle, egészen bizonyos, hogy Jézus ellenségei sem tehetnek semmit sem ellene, amit ő nem engedett meg nekik. Ezért nevetek gúnyolódásukon és örülök zavaradottságukon.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A lakoma
  2022-02-21 20:54:28, hétfő
 
  A lakoma

Eszter 5,4: ,,Eszter így válaszolt: Ha jónak látja a király, jöjjön el ma Hámánnal együtt arra a lakomára, amelyet rendeztem."


Az Úr jobb karja fel van emelve, hogy megőrizze a szenteket. Bölcsessége vigyáz rájuk, és szerelmes szíve állandó szeretettel dobog. Az egész Istenség meghajol, hogy megvédje a kiválasztottakat. Miénk az ígéret: ,,Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége" (Zsolt 91,3-4).
A mi Istenünk az Ő népének fenntartása és megőrzése is. Van-e szél, amely nem hoz áldást ránk? Van-e olyan hullám bármely parton, amely nem hoz nekünk jót? A gondviselés hatalmas kerekei, ahogy forognak, tele vannak szemekkel (Ez 1,18) amelyek Isten választottai felé néznek.
,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott" (Róm 8,28). Látod? Ha a szemeid meg vannak nyitva akkor igen, ,,Körös-körül lovak és tüzes szekerek" (2Kir 6,17). A felsőbbrendű faj láthatatlan lelkei Isten szeretett gyermekeinek szolgái. A mennyei seregek készen állnak a védelmünkre. Nem kell féljünk.
A szükségeink nagyok, de az ellátás nagyobb. Napi veszélyeink elegendőek ahhoz, hogy aggodalmakat váltsanak ki, de az Úr örök megőrzése eloszlatja azokat a szorongásokat.
Áldott Uram, szegény, gyönge csecsemők vagyunk, de ha kebledre fekszünk, hatalmasnak érezzük magunkat a Te erődben. Pénztelen koldusok vagyunk, de amikor a te asztalodnál lakomázunk, akkor ezt nem cserélnénk el sem Eszter lakomájával, sem Salamon lakomáival (1Kir 10,5). A mi boldogságunk, hogy semmik legyünk, és mindenünket Benned találjuk. Ámen.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35880 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1181
  • e Hét: 2076
  • e Hónap: 13951
  • e Év: 201753
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.