Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az Úr vette el
  2022-02-23 20:36:09, szerda
 
  Az Úr vette el

Jób 1,21: ,,Az ÚR adta, az ÚR vette el, áldott legyen az ÚR neve!"



Néhányan közülünk nagy fizikai fájdalmat szenvedtünk el, ami a lelkünkbe mar és depressziót okoz. Mások súlyos anyagi veszteségeket szenvedtek el, és még a rendkívüli nehézségekig is nélkülözték őket.
Panaszkodsz emiatt az Úr ellen? Remélem, hogy nem! Az Úr megmetszett téged, levágta legjobb ágaidat; úgy tűnik, hogy folyton a késsel gyötör téged. Tegyük fel, hogy szerető Urad okozta ezt; tegyük fel, hogy az Ő kezéből származik minden bánatod, minden metszés és minden vágás. Ha ez igaz, tedd az ujjad az ajkadra, és maradj csendben, amíg szívedből ki nem tudod mondani: ,,Az Úr adta, és az Úr vette el; áldott legyen az Úr neve!" (Jób 1:21)
Nemrég a kertben ültem a barátommal és a titkárnőmmel. Tökéletes egészségben voltunk, örültünk az Úr jóságának. Boldogok voltunk, amikor ott ültünk és olvastuk Isten Igéjét és elmélkedtünk rajta. Merünk arra gondolni, hogy ilyen boldogok vagyunk? Öt napon belül rokkant fájdalom gyötört, és ami még rosszabb, sokkal rosszabb, a barátom a feleségét elveszítette. Íme a mi vigasztalásunk: az Úr tette. A kert legszebb rózsája eltűnt. Ki vette el? A Kertész. Ő ültette és vigyázott rá, és most elvitte. Sír valaki emiatt? Nem! Mindenki tudja, hogy az a legjobb, ha Ő jön, és összegyűjti a kert legszebb virágait.
Mélységesen megvisel a szeretted elvesztése? Ne feledd el, hogy legközelebb, amikor az Úr eljön a te kertrészedbe, csak a virágait fogja összeszedni. Megakadályoznád Őt abban, hogy ezt megtegye, még ha megtehetnéd is?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 23
  2022-02-23 07:05:03, szerda
 
  "Salamonnak a szívét vénségére más istenekhez hajlították feleségei." 1Kir 11,4


Úgy véled keresztyénséged tíz, húsz vagy harminc éve után, hogy igen sokat fejlődtél, összehasonlítva azzal, aki akkor voltál, amikor legelőször jöttél Krisztushoz? Most fel tudod fedezni első buzgóságod túlkapásait, és részvéttel nézel azokra a fiatalokra, akik oly keveset tudnak még a menybe vezető útról, amiről te már olyan sokat tudsz? Azt hiszed, nekik még olyan kevés erejük van, te viszont sok erővel rendelkezel. Hogy ők még oly keveset tudnak a Sátán merényleteiről, amiktől te ügyesen megőrizted magadat.

Kedves testvér! Gratulálsz magadnak a fejlődésedhez? Legyél bizonyos afelől: ha odáig jutunk, hogy büszkék vagyunk elért eredményeinkre, akkor közel járunk ahhoz, hogy az önbizalom, testi biztonság és káros büszkeség rabságába essünk. Nem alapozzátok-e erőtöket valami másra ahelyett, akiben valóban megtalálható, tudniillik Krisztusban? Bölcsebbek lettetek, mint korábban voltatok, vagy valamiféle bölcsességre találtatok azon kívül, hogy Isten Krisztust tette nekünk bölcsességgé?

Valóban azt gondoljátok, hogy húsz évi tapasztalat már megváltoztatta romlottságotokat? Hogy most már szabadok vagytok szenvedélyeitektől, hogy már nem olyan erősek bűnös hajlamaitok, mint amilyenek voltak? Hogy kevésbé van szükségetek vigyázásra? Hogy kevésbé szükséges Krisztusra és Lelke munkájára bíznotok magatokat? Ez a véleményetek? "Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék!" (1Kor 10,12)

Hallottam, hogy több ló esik el a dombok lábánál, mint bárhol egyebütt. És tudom, hogy több keresztyén bukik el élete végén, mint más életkorban. A vétségeket, amikről az Ó- és Újtestamentum tudósít, nem fiatal férfiak követték el szenvedélyük hevében, hanem idős vagy középkorú férfiak.

Lót egyáltalán nem volt már ifjú, amikor Sodomába vonult. Dávid sem volt fiatalember, amikor Betsabéval vétkezett. Péter sem volt gyermek, amikor megtagadta Urát. Én nem vetem meg egyetlenegy keresztyén tapasztalatát sem, de ha ezt isteni rangra emelik, szeretném darabokra törni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6569
  • e Hét: 18280
  • e Hónap: 47592
  • e Év: 235394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.