Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Február 25
  2022-02-24 19:50:05, csütörtök
 
  "Ezért mérgeskígyókat küldött az ÚR a népre, és azok megmarták a népet, úgyhogy sok izráeli meghalt." 4Móz 21,6


Nézzétek őket, a kígyók által megmart embereket! El tudjátok képzelni jajgatásukat és szörnyű görcseiket, amint hatott a kígyóméreg az ereikben? Régi tudósítások közlik, hogy ez a fajta kígyómarás rettentő hőséget okozott a testben.

Nos, természetesen nem mondhatjuk, hogy a bűnök azonnal ilyen hatást váltanak ki azokban, akik felett hatalmuk van. De valljuk, hogy ha a bűn akadálytalanul hat, sokkal nagyobb bajt és nyomorúságot okoz, mint egy tüzes kígyó marása.

Természetesen nem sejti a fiatalember, miközben a csábítás méregpoharát szürcsöli, hogy kígyó rejtőzik benne. Bizonyára nem sejtik a kevély emberek, akik ékszerrel aggatják tele magukat és büszkén díszelegnek, hogy kígyók övezik körül őket. Mert erre akkor döbbennek rá, mikor véget érnek örömük napjai.

Az Istent gyalázó káromkodó sem tudja, hogy vipera csepegtetett bele mérget, ami tajtékozva tör elő Teremtője ellen. De a jövőben egy nap ezt bebizonyítja neki.

Nézzétek ott azt az elzüllött alkoholistát! Szenvedélyekkel telt évek tették tönkre férfierejét, és szegény, gyenge teremtésként támolyog sírja felé. Ez az ember, akit Isten a képmására teremtett, a nyomorúság látványává lett.

Félelmetes kígyók, nem lehet titeket összehasonlítani a tüzes, emésztő szenvedélyekkel! Ha a bűnök elvégezték összes munkájukat, ha mozgósították utolsó varázslataikat is, akkor előttünk áll egy borzalmas kép, amelyet a kígyó marta Izráel szörnyűségeivel együtt sem tárhat a szemünk elé.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 24
  2022-02-24 19:37:29, csütörtök
 
  "Csak egy lépés választ el a haláltól." 1Sám 20,3


Olyan rövid az élet, hogy egyáltalán nem túlzás egy lépéshez hasonlítani. Ha hetven vagy nyolcvan évig élünk is - ami megtörténhet néhány emberrel -, az élet mégis csak rövid ideig tart. Akkor tűnik úgy, hogy hosszú, ha előre tekintünk. De kérdezzünk meg idős személyeket: nem tűnik-e mégis igen rövidnek az élet, ha visszatekintenek rá?

Ti fiatalok, úgy tekintetek egy hónapra, mintha igen hosszú időszakasz lenne. De ha majd negyven, ötven vagy hatvan évesek lesztek, egy egész esztendőt is igen rövid időnek fogtok tartani!

Nem csodálkozom azon, hogy amikor évei számáról beszélt Jákób, keveseknek tartotta azokat. Mivel idős ember volt, rövidnek tartotta az életét. Ha fiatalember lett volna, bizonyára azt mondja, hogy viszonylag már sok esztendő van mögötte; de ha megöregszünk, kevesebbnek tűnik napjaink száma, mint amennyi valójában.

Azt ajánlom nektek, gondoljatok gyakran a halálra. Ha nem szívesen gondoltok rá, feltételezem, hogy valami nincs rendben nálatok. Ha valaki fél fontos dolgoktól, valószínűleg komoly oka van a félelemre. Ha rövid az életünk, kárnak számít, ha elmulasztunk egy esztendőt, nem hogy az egész életet.

Egyszer vihar támadt a tengeren, és a fedélzeten tartózkodott egy fiatalember is, aki nem szokott hozzá, hogy viharos tengeren hajózzon. Megijedt, meghúzódott az egyik sarokban és letérdelt, hogy imádkozzon. A kapitány azonban, aki éppen arra járt és meglátta, nem tudta elviselni ezt a magatartást és rákiáltott: "Állj fel, te gyáva! Jó időben imádkozzál!"

Szeretném mindenkinek - aki még nem gondol a halálra - tovább adni ezt a jó tanácsot: Imádkozzatok jó időben. Most kezdjetek el Istenhez imádkozni. Gyertek és adjátok át az Úrnak fiatalságotok virágzását, napjaitok legjavát.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 175
  • e Hét: 1070
  • e Hónap: 12945
  • e Év: 200747
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.