Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hat bajból
  2022-02-26 20:39:52, szombat
 
  Hat bajból

Jób 5,19: ,,Hatszor is megment a nyomorúságból, hetedszer sem ér veszedelem."


Emlékezz arra, hogy mit tett érted Isten, és aztán mondd: - Jézus Krisztus tegnap és ma, és örökké ugyanaz" (Zsidók 13:8). Amikor imádkozol, ha nem látod, hogy Ő ma vigasztalna téged, emlékezz arra, hogy Ő tegnap megvigasztalt. Ha nincs mai megnyilvánulása az isteni kegynek, emlékezz a múltra. Ő kegyelmes volt. Meg tudod mondani, hogy mennyire kegyelmes? Bővelkedett irántatok szeretetben, gyengédségben és hűségben. Ő soha nem volt pusztaság vagy szárazság földje számotokra. Hát akkor, ha hat bajból megszabadított téged, nem fogsz-e bízni benne a hetedikre nézve is? (Jób 5:19). Ha hatvan bajból kimentett, nem bízol-e meg benne a hatvanegyedikre nézve is?
Azt mondjuk, hogy mindig bíznunk kell valakiben, amíg meg nem csal minket. Valakit becsületesnek tartunk mindaddig, amíg másnak nem találjuk. Legyen ez így Istennel is. Mivel jónak, hűségesnek találtuk Őt, igaznak, jóságosnak és gyengédnek találtuk, ne gondoljunk rosszat róla most, hogy nehéz helyzetbe kerültünk.
Jöjjünk Hozzá, és mondjuk: ,,Te vagy a mi Istenünk? Nem Te hoztál-e ki minket a pusztulás verméből, a sáros fertőből (Zsoltárok 40:2)? Akkor bizonyára most sem hagysz el bennünket."
Micsoda csodákra képes Isten! Szereti, ha elmondjuk a nehézségeinket, hogy amikor kihoz bennünket, emlékezzünk arra az állapotra, amelyben voltunk.
Miután az ígéretre hivatkoztunk és megvallottuk állapotunkat, mondhatjuk: ,,Uram, ha jön a segítség, annak Tőled kell jönnie. Máshonnan nem jöhet, ezért Rád tekintünk. Mi hisszük, hogy a segítség el fog jönni. Bár nem tudjuk, hogyan fog jönni, de Rád tekintünk. Bár nem tudjuk, hogy mikor, de Téged várunk. Bár nem tudjuk, hogy Te mit akarsz, hogy mit tegyünk, mégis Rád várunk. Lehet, hogy a szemünk tele van könnyel, de a szemünk Rád szegeződik."
Testvéreim, Isten segítsen nekünk, hogy Őrá nézzünk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 27
  2022-02-26 06:57:57, szombat
 
  "Az ÚR pedig ezt mondta Mózesnek: Csinálj egy rézkígyót, és tűzd rá egy póznára. Mindenki, akit megmart a kígyó, életben marad, ha föltekint arra." 4Móz 21,8


A megmart izráelitáknak a gyógyszer egy érckígyó volt, és a bűnösöknek a megfeszített Krisztus az orvosság.

"Badarság", mondták talán egyes izráeliták, amikor meghallották, hogy egy póznára emelt érckígyó a gyógyulásuk forrása. "Nevetséges!" Ki hallott már ilyet? Hogy lehetséges ez? Egy póznára emelt rézkígyónak kell meggyógyítania bennünket, ha rátekintünk?! Az orvosok összes tudománya sem képes erre; Hogy tehetné meg ezt egy, a kígyóra vetett pillantás? Ez lehetetlen!"

Ha nem voltak is sokan, akik nem beszélnének becsmérlő módon egy rézkígyóról, Krisztust, a megfeszítettet mégis megvetik. Mondjam el nektek, amit róla beszélnek? Úgy szólnak Jézusról, mint egyesek a rézkígyóról.

Egy okos ember így nyilatkozott: "Ha egy kígyó okozta a bajt, hogy lehetne képes egy kígyó ismét elhárítani azt?" Mások úgy gondolták, ez csak egy rézből, egyáltalán nem aranyból való kígyó; mit használhatna nekik ez a rézkígyó? Nem sokat kapnának érte, ha beolvasztanák. Így, vagy ehhez hasonló módon beszélnek az emberek Krisztusról is. Sőt, megvetik és üldözik. Krisztus fájdalmak férfia, s ismeri a szenvedést. És az emberek elrejtik orcájukat előle, mivel nem tudják felfogni, hogyan segíthet nekik.

Külső látszat szerint Krisztus keresztje a legegyügyűbb minden együgyűség között. Ha azonban közelebbről megfontoljátok és jobban megértitek Isten igazsága csodálatos rendelkezését, akkor megállapítjátok, hogy Isten végtelen bölcsessége sem tervezhetett volna bölcsebb tervet, mint amit kinyilvánított a megfeszített Krisztusban.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 26
  2022-02-26 06:50:07, szombat
 
  "Mózes tehát csinált egy rézkígyót, és föltűzte egy póznára. Ha azután megmart valakit a kígyó, és föltekintett a rézkígyóra, életben maradt." 4Móz 21,9


El tudjátok képzelni, ahogy Mózes odaállt és hatalommal telve ezt kiáltotta: "Nézzétek!"

Nézzétek őt, amint jobbjával megragadja a póznát, amelyre feltűzték a rézkígyót, és felemeli, és mintegy zászlóként hordozza a táboron át. Ahogy ujjával mutat, ahogy beszél keze, szeme, szája, lába és teste minden tagja, és teljes erővel kérleli a szegény megmart izráelitákat, sürgeti őket: "Nézzétek!"

El tudjátok képzelni, ahogy az emberek haldokolva egymásra esnek, hogy feltekintsenek a kígyóra, és aztán ismét erőre kapnak?

Talán volt köztük olyan is, aki nem akart föltekinteni. Makacsul bezárta a szemét, és amint elvitték előtte az érckígyót, akkor sem akart ránézni. Itt fekszik a nyomorult, előtte van a pózna, és mégsem akar odanézni. Teljes erővel és szenvedéllyel zárva tartja a szemét, hogy ne lássa a kígyót és ne gyógyuljon meg! Ó, sokan nem akarnak Krisztushoz jönni. Elutasítják az evangélium prédikációját.

Bizonyosan voltak néhányan, akik inkább orvosoknál kerestek volna segítséget. "Érckígyóra nézni?" - mondták gúnyolódva. "Ilyet mi sohasem teszünk! Doktor úr, jöjjön ide! Hozza magával a balzsamát is."

Nem cselekesznek-e ugyanígy még ma is sokan? Azt mondják: "Nem akarok Krisztusban hinni. Meg akarom próbálni, hogy erényesen élek, meg akarom jobbítani magamat és követem a Biblia minden előírását. Meggyógyítom magamat, és nincs szükségem a megfeszített Jézusra!" Ezek a gyorsan elillanó kenőcsök mégsem tartóztathatják fel a bensődben levő halálos rothadást.

Ilyen elképzelésekkel milyen sokan megtévesztik és tönkreteszik magukat, jóllehet az evangéliumot nyilvánosan, zászlón tárták szemük elé, úgy hogy csak csodálkozhatunk vakságukon.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1619
  • e Hét: 10331
  • e Hónap: 22206
  • e Év: 210008
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.