Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Wavelit kristály
  2022-02-05 21:40:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Vulfenit kristály
  2022-02-05 21:39:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
A maca gyógynövény hatásairól
  2022-02-05 21:37:02, szombat
 
  A maca nemcsak finom, de egészséges is

A maca az egyik legegészségesebb gyógynövény a világon. Ennek az enyhén vajas és diós ízű növénynek Peruban található az őshazája. A macát perui ginszengnek is nevezik, egyik jellemző tulajdonsága, hogy lendületet és energiát biztosít a szervezet számára.

Az Andokban élő emberek a macát táplálék-kiegészítőként fogyasztják. Alkalmazzák termékenységi gondokra, memóriaproblémákra, illetve ennek a gyógynövénynek a segítségével próbálják megakadályozni a csonttöréseket.

A maca nem más, mint egy remek adaptogén gyógynövény, amelynek segítségével az emberi szervezet remekül tud alkalmazkodni a stresszhez, így elkerülhet bennünket a szorongás és a depresszió is.

A maca a szexuális és a reproduktív egészséget is védi. Hatására megnőhet a spermaszám, javítja az erekciót és még a klimaxos tüneteket is enyhítheti. Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a maca nagyon hatékony lehet a hőhullámok csökkentésében a posztmenopauza szakaszába lépő hölgyeknél. Más tanulmányok pedig azt írták le, hogy rendszeres fogyasztása mind a férfiaknál, mind a nőknél segít a nemi vágy növelésében.

Ez a gyógynövény nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, nagy mennyiségben megtalálható benne a vas és a jód. Mindkettő aktívan hozzájárul a sejtek egészségének megőrzéséhez, illetve az anyagcsere megfelelő működését is támogatja. A káliumnak is gazdag forrása a maca, amely segít fenntartani a jó emésztést és az erős izomzatot. A maca ezeken kívül kalciumban, vitaminokban és aminosavakban is bővelkedik.

A macát por és kapszula formájában is megvásárolhatjuk a bioboltokban. Ha porként szeretnénk fogyasztani, akkor az italainkba és az ételeinkbe is beleszórhatjuk.

A gyógynövény fogyasztása nem javasolt, ha valaki vérhígítót szed. De akkor se fogyasszuk, ha ösztrogéndominanciában szenvedünk, mivel fokozza az ösztrogéntermelést. Abban az esetben sem javasolható a maca alkalmazása, ha valaki hormonfüggő daganatban szenved, mivel ebben az esetben fokozhatja a mell-, a méh-, illetve a petefészek-daganat kialakulását. Azok számára, akik nem érintettek az imént említett problémáktól, biztonságosnak tekinthető a gyógynövény fogyasztása.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Holdtündérke
  2022-02-05 21:33:52, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Ember és a Föld
  2022-02-05 21:32:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Energia
  2022-02-05 21:30:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
A virág tündére gif
  2022-02-05 21:28:42, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Újhold
  2022-02-05 21:27:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Testmagasság és a betegségek
  2022-02-05 21:20:53, szombat
 
  Mi köze van a testmagasságnak a betegségekhez?

Az emberek nem egyforma méretűek, vannak az átlagnál magasabbak és alacsonyabbak. A tudományos kutatások arra is kiterjedtek, hogy a különböző testmagasságok és a betegségek között van-e valamilyen összefüggés.

A kutatások azt mutatják, hogy az alacsonyabb emberek körében kisebb a rákos betegségek kialakulásának esélye. Tanulmányok arról számoltak be, hogy az alacsonyabb nők esetében kisebb a petefészekrák kialakulásának kockázata, hasonlóképpen az alacsonyabb férfiak kisebb eséllyel szenvednek például prosztatarákban.

A 2-es típusú cukorbetegség egy krónikus betegség, amikor a szervezet inzulintermelése és glükózfelhasználása szenved valamilyen zavart. A kutatások szerint a magasabb embereknek sokkal kisebb az esélye ennek a betegségnek a kialakulására, mint az alacsonyabb növésűeknek. Ennek két magyarázatát adták meg a szakemberek, eszerint az alacsonyabb emberek talán a magzati korban elszenvedett nem megfelelő anyai táplálkozás miatt nem nőhettek magasabbra, a másik válasz szerint az alacsony termet jobban hajlamosít a különféle anyagcserét érintő betegségekre.

A tudósok úgy vélik, hogy alacsonyabb növésű embereknek nagyobb esélye van a koszorúér-betegségre, mint a magasabb társaiknak. Ennek oka lehet a nem megfelelő táplálkozás a magzati korban, de a méhen belüli fertőzések is szóba jöhetnek. Az is lehet, hogy a gének számlájára írható mind a magasság, mind pedig a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

A vérrögképződés nagy problémát jelent. Az egyik legveszélyesebb formája az, amikor a tüdőben keletkezik egy vérrög. A tudósok nem tudják az okát, annyit azonban bizonyosan állítanak, hogy minél alacsonyabb valaki, annál kevesebb az esélye a vérrögképződésre.

Az Alzheimer-kór sok idős embert fenyeget. A kutatások azonban azt mutatják, hogy nem minden ember érintett ebből a korosztályból. Sőt, egyenesen azt állítják, hogy minél magasabb valaki, annál kisebb a valószínűsége, hogy ezzel a betegséggel kell számolnia. Ez a hipotézis a magas nőkre és férfiakra is éppúgy érvényes.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hazug emberek felismerése
  2022-02-05 20:10:24, szombat
 
  10 jel, amiről felismerheted a hazug embereket:

Kihívás lehet megmondani, hogy valaki hazudik-e neked. A legtöbb esetben, amikor kételkedsz egy másik ember őszinteségében, ezernyi gondolat fut át az agyadon.
Szerencsére mi is tudjuk, hogy számos jel van, amit kereshetünk, amikor megpróbáljuk kiszűrni a hazugságot.

Íme tíz tényező, amelyek még a legtapasztaltabb és legravaszabb hazudozókat is leleplezi.

1. Testbeszéd. Ha gyanús, amit valaki mond, inkább a gesztusokra figyeljünk, mint a szavakra. A hazugok hajlamosak arra, hogy a kezüket rejtve tartsák (összekulcsolják a kezüket, zsebre dugják, ráülnek, vagy a hátuk mögött tartják), és nehezen ülnek egyenesen, amikor hazudnak, és gyakran idegesen kopogtatják a lábukat. Ha összeszorítják vagy megnyalják az ajkukat, miközben kérdezel tőlük, az is jelezheti, hogy nem mondanak igazat.

2. Légzés. Amikor az emberek hazudnak, hajlamosak nehézkesen lélegezni, és a hangjuk is felszínessé válhat, mert a véráramlásuk és a szívritmusuk megváltozik, mivel idegesekké válnak.

3. Merevség. A hazudozók gyakran nagyon feszültek, ezért a test természetellenes merevségére figyelve kiszúrhatjuk a hazudozót. A vállvonogatások, a keresztbe tett karok vagy bokák a gyanúsított becstelenségét és kényelmetlenségét mutatják.

4. Túlzott izzadás. A hazugságmondás még a legtapasztaltabb hazudozókat is stresszesnek érzi. És amikor hazudunk, még ha fehér hazugságról is van szó, sokkal jobban izzadunk, mert az izzadás természetes stresszreakció. Így elég gyakori, hogy azok, akik hazudnak és félnek a leleplezéstől, bőségesen izzadnak.

5. Nézz a szemembe! A hazudozó megpróbálja elkerülni, hogy rád nézzen, de még ha szemkontaktust is létesítünk, akkor is vagy bámulni fog téged anélkül, hogy sokat pislogna, vagy a szokásosnál gyorsabban pislog.

6. Váltsunk témát! Mindenki sebezhetőnek és kényelmetlenül érzi magát, amikor hazudik. Még ha valaki tapasztalt hazudozó is, akinek rezzenéstelen az arckifejezése, belül pánikol. A hazudozó biztosan megpróbál gyorsan témát váltani, és más témára ugrani.

7. Fokozott kéz a kézzel való érintés. Figyeljünk minden olyan gesztusra, amit a gyanúsított az arca felé tesz. A hazudozók hajlamosak a szokásosnál gyakrabban megsimogatni a hajukat, megérinteni az arcukat és a nyakukat, dörzsölni és vakargatni az orrukat, és eltakarni a szájukat.

8. Túlságosan védekező magatartás. Amikor szembesítjük a hazudozót a tényekkel, általában rendkívül védekezővé válik, nem hajlandó válaszolni a kérdésekre, és még hazugsággal is vádolja Önt. Ha a gyanúsított az Ön kérdéseire olyan mondatokkal válaszol, mint "Miért akarja ezt tudni?"vagy "Ez most nem fontos", akkor biztosan elérte a határait, és ezt a védekezést támadásként használja.

9. Hangnem és sebesség. Amikor egy személy hazudik, a hangja magasabb hangmagasságúvá válhat, mivel a hangszálak megfeszülnek. A hazudozó a szokásosnál gyorsabban vagy monoton hangon kezdhet beszélni, dadoghat vagy dadoghat, és beszédhibákat követhet el.

10. Csúcstechnológia. Sokkal könnyebb hazudni telefonon vagy sms-ben, ahol nincs szemkontaktus és testbeszéd, mint a szemtől-szembe kommunikációban. Ráadásul az írás több időt ad a hazugnak a válaszok megtervezésére és az alibijének megerősítésére. Figyeljen oda, ha az illető nem egészen önmagát adja, megpróbál gyorsan témát váltani, és olyan kifejezéseket használ, mint "Hogy őszinte legyek..." vagy "Amit valójában úgy értek..."
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.