Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Március 13
  2022-03-13 07:01:01, vasárnap
 
  "A nővérei megüzenték Jézusnak: "Uram, íme, akit szeretsz, beteg." Jn 11,3


A nővérek üzentek Jézusnak és tájékoztatták aggodalmukról. Beszéljünk mi is Jézussal minden nyomorúságunkról. Ő mindent meg tud adni, és nekünk nagy megkönnyebbülés, ha kiönthetjük előtte a szívünket. Amikor Keresztelő János tanítványai hallottak vezetőjük lefejezéséről, Jézushoz jöttek és elmondták neki. Nem tudtak okosabbat tenni.

Küldj üzenetet az Úr Jézusnak mindig, ha aggodalom tölti el a szívedet, és ne tartsd meg nyomorúságodat csupán magadnak! Iránta nem kell tartózkodónak lenned. Nem bánik veled hideg büszkeséggel, sem szívtelen közömbösséggel. Ő olyan barát, aki soha nem tartja távol magát tőlünk.

Ha közöljük az Úrral fájdalmunkat és megkérdezzük tőle: "Uram, miért vagyok beteg? Úgy gondolom, szolgálhatnék neked, de így most semmit sem tehetek érted; miért nem?" Talán helyénvalónak tartja, hogy közölje veled, miért kell ennek így lennie. De ha nem tenné, akkor készségessé tesz arra, hogy türelmesen tudjad elviselni az ő akaratát.

Isten közli szíveddel gondolatait és megvigasztal. Vagy megerősíti szívedet jelenléte által, és megajándékoz, hogy dicsekedhess bánatoddal is. Ahogy Mária és Márta nem hiába üzentek Jézusnak, úgy te sem fogod hiába keresnie orcáját.

Némelyek félnek egészségükért imádkozni. Könyörögnek, hogy bűnbocsánatot kapjanak bűneik miatt, de nem merik arra kérni az Urat, hogy vegye el fejfájásukat. Pedig parányi dolog ez annak, aki számon tartja fejünk hajszálait is, hogy elviselhetővé tegye fejfájásunkat. Isten nagyságának egyik bizonyítéka éppen az, hogy miközben uralkodik mennyen és földön, mégsem veszik úgy igénybe őt ezek a dolgok, hogy közben elfeledkezne akármelyik gyermeke legkisebb fájdalmáról vagy nyomorúságáról.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Március 12
  2022-03-13 06:39:00, vasárnap
 
  "És az ÚR megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal." 2Kir 6,17


Elizeust lovak és harci kocsik vették körül, de ebből semmit sem látott a szolgája, mivel lelki kocsik és lelki paripák voltak. A fiatalember mostanáig még nem jutott el a lelki régiókba, és ezért nem volt szeme a lelki dolgok észrevételére. Csak miután lelki szemeket adott neki Isten, akkor tárult fel előtte a csodálatos lelki panoráma. De hirtelen megadatott neki a pillanat, ami megerősítette, hogy igaza van a prófétának. Lovakból és kocsikból álló sereget látott, ami elég erős ahhoz, hogy oltalmazza és megvédje Isten szolgáit.

Hogy csodálkoznátok ti is, akiknek idegenek a lelki dolgok, ha hirtelen megnyitná az Úr a szemeteket! Eddig fogalmatok sem volt a lelki életről, lelki valóságról, és nem is lesz helyes elképzelésetek róla, amíg az Úr életre nem kelt benneteket.

Olyan helyzetben vagytok, hogy bár beszéltek lelki dolgokról, és talán teológusnak is tartjátok magatokat; de zenét kritizáló süketekhez hasonlítotok, és olyan vakokhoz, akik festményeket akarnak ismertetni. Képtelenek vagytok a lelki dolgok megítélésére, amíg újjá nem teremtett Isten benneteket Jézus Krisztusban.

Elizeus szolgájáért való imádsága, és a mi másokért való imádságunk nem abban áll, hogy olyan képességek gyakorlásáért könyörgünk, melyeknek már birtokában vannak. Hanem új világosságért való imádság ez, hogy új természetet teremtsen bennük Isten olyan hatalom által, ami teljesen saját hatókörünkön kívül létezik.

Kérjük az Urat, hogy tegye meg ezt a csodát! Igen, szeretnénk, hogy megkapjátok azt, amit nem érhettek el se évek tapasztalata által, sem pedig szorgalmas tanulással. Kívánjuk és imádkozunk is azért, hogy megtapasztaljátok azt a változást, amit csak az Úr képes véghezvinni bennetek. Fontos számunkra, hogy a természetes sötétségből eljussatok Isten csodálatos világosságába, a rettenetes vakságból az egyébként láthatatlan dolgok világos látására.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9366
  • e Hét: 21077
  • e Hónap: 50389
  • e Év: 238191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.