Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Március 15
  2022-03-14 22:52:24, hétfő
 
  "És nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk." ApCsel 4,12


Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a kereső lelkeknek, hogy a megmenekülésbe vetett egyetlen reménységük kizárólag az Úr Jézus Krisztus. Csak ő elég hatalmas arra, hogy kiszabadítson minket a bűnből és a gonoszság hatalmából. Azért hívják Jézusnak, "mert ő szabadítja meg népét bűneiből."

Az Úr Jézus értünk lett emberré, és engedelmes volt Istennek haláláig, sőt a keresztfán elszenvedett haláláig. Ha lett volna más módja a szabadításnak, akkor eltávozott volna tőle a keserű pohár. Az Isten Fia bizonyosan nem halt volna meg a kereszten, ha olcsóbb áron is megmenthetett volna bennünket.

Merész dolog lenne azt feltételezni, hogy az Úr Jézus csupán félig mentette meg az embereket, és még szükséges lenne valamilyen cselekedetre a részükről, hogy befejezett legyen Jézus műve. Hát mivel rendelkezünk mi, amit hozzáadhatnánk véréhez és igazságához? "Minden igazságunk olyan, mint a szennyes ruha." (Ézs 64,5) Lehetséges-e egy rongydarabot odafoltozni az ő isteni igazsága értékes szövetére? Aki ilyet mond, az szidalmazza az Üdvözítőt.

Az dicsőíti Urunkat leginkább, ha egyedül benne bízunk. Ő felszólítja a megfáradtakat és megterhelteket: jöjjenek hozzá, hogy nyugalmat adjon nekik.

Az a gyermek, aki tűzveszélyben van, erősen belekapaszkodik a tűzoltóba, aki a karján viszi, és egyedül benne bízik. Nem vonja kétségbe karja erejét, hanem belekapaszkodik. A hőség félelmetes, a füst fojtogató, de a megmentő gyorsan biztonságba viszi.

Ilyen gyermeki bizalommal kapaszkodj az Úr Jézusba, aki ki tud és ki akar hozni téged a bűn lángjaiból!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Március 14
  2022-03-14 22:48:02, hétfő
 
  "Uram, íme, akit szeretsz, beteg." Jn 11,3


Nem kell csodálkoznunk azon, hogy az is megbetegszik, aki szereti az Úr Jézust; mert az, hogy Isten gyermekei vagyunk, nem foszt meg bennünket az emberi élet gyengeségeitől. A kegyelmi szövetség nem menlevél a tüdővész, reuma vagy asztma ellen. A testi gyengeség a sírig elkísér bennünket.

Akiket szeret az Úr, sokkal valószínűbb, hogy betegek lesznek, mivel különös fegyelem alatt állnak. Meg van írva: "Akit szeret az ÚR, azt megdorgálja." (Péld 3,12) A szenvedés bármilyen fajtája az isten-gyermekiség ismertetőjele, és gyakran előfordul, hogy Isten nevelőeszközként használja a betegséget. Kell-e tehát azon csodálkoznunk, ha fel kell keresnünk a betegszobát. Ha Jóbnak, Dávidnak és Ezékiásnak is szenvednie kellett, kik vagyunk mi, hogy meglepődünk szenvedésünk miatt!

Jézus néhány tanítványa csupán sovány nyereségben részesedett volna, ha nem próbálja meg őket Urunk betegség által. Erős természetű emberek hajlamosak arra, hogy uralomra vágyók és részvétlenek legyenek, ezért szükségük van arra, hogy olvasztótégelybe kerüljenek. Vannak olyan gyümölcsök, amik nem érnek meg, mielőtt meg nem ütögetik őket.

Gyakran eredményez áldást az Úr szeretteinek betegségével is. Lázár betegsége Isten dicsőségére történt. Úgy az Úristen népe, mint a világ is hasznot nyerhet az igazak szenvedéseiből.

Betegség idején tanúsított viselkedésünkkel, bizonyságtételünkkel felébreszthetjük a felelőtleneket, meggyőzhetjük a kételkedőket, megtérésre hívhatjuk a hitetleneket és megvigasztalhatjuk a gyászolókat. Ha ez történne, szeretnénk-e elkerülni fájdalmat és gyengeséget? Lehet hát a szívünkben békesség és elégedettség akkor, ha rólunk is elmondják barátaink: "Uram, íme, akit szeretsz, beteg."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 2960
  • e Hónap: 32272
  • e Év: 220074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.