Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Március 29
  2022-03-28 21:36:37, hétfő
 
  "Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent." Lk 17,15


Ez az ember - amíg leprás volt - egy volt a tíz között, de a mikor visszatért, hogy hálát adjon Istennek, egészen egyedül volt.

A bűnben együtt vétkezhetsz a többiekkel és velük együtt pokolra kerülsz. De ha Jézushoz akarsz érkezni, egyedül kell jönnöd. Ha megszabadított Isten, örömmel fogod a hálaadás szólóját énekelni.

Lám, ez az ember elhagyja a többi kilenc közösségét és Jézushoz jön. Ha megmentett az Úr, csend lesz a szívedben, s ez azt súgja neked: "Hálát kell adnom neki; szeretnem kell őt." Nem tarthat vissza sem a kilenc régi társ, sem a többi gyülekezeti tag hidegsége. Jézus iránti személyes szereteted szóra fog kényszeríteni.

Aztán figyeljük meg ennek az embernek a pontosságát. Azonnal vissza kellett mennie Jézushoz, mert - ahogy gondolom - az Üdvözítő nem tartózkodott sokáig azon a helyen. A férfi hamarosan visszatért hozzá, és hasonlóképpen, aki megszabadult, nem fog sokáig várni, hogy kifejezze köszönetét Istennek. Azt szokták mondani, hogy "a második gondolat jobb az elsőnél". De ez nem érvényesül, ha megtelik a szívünk Jézus iránti szeretettel. Kövesd első gondolatodat, ne várj a másodikra, hogy ne eméssze meg a második az Isten imádásának az első lángját!

Az őszinte hálaadás alázattal párosul. Ez a férfi arcra borul Jézus lába előtt. Ezzel azt akarja kifejezésre juttatni: "Én semmi vagyok, Uram!" - Ezért borul le Jézus előtt.

Szeretném még felhívni a figyelmet arra, hogy ez a férfi nem nyilatkozik elmarasztalóan a többiekről. Amikor a Megváltó megkérdezi: "Hol van a többi kilenc?" - akkor hallgat. Egy szóval sem kritizálja a társait.

Ó testvérek, ha Isten kegyelme munkába veszi a szívünket, van elég tennivalónk azzal, hogy saját házunk előtt söpörjünk. Ha csak saját hála-áldozatomat mutathatom be, nem gondolok arra, hogy hálátlansággal vádoljak másokat.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Március 28
  2022-03-28 21:29:24, hétfő
 
  "Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent." Lk 17,15


Általában többen vannak, akik kérnek Jézustól, mint akik hálát adnak neki. Mindegyik leprás kifejezésre juttatta kérését. Milyen gyenge és rekedt a hangjuk a betegség miatt, mégis valamennyien közösen így kiáltanak: "Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!" De mikor Isten dicséretére és dicsőítésére kerül sor, már csak egyetlenegy magasztalja az Urat. Azt gondolhatnánk, hogy mindnyájan, akik imádkoznak, hálát is adnak majd - de nem ez történt. Sok embertársunk imádkozik, amikor megbetegszik vagy a halált látja közeledni; de ha meggyógyulnak, köszönetmondásuk halálukig lebetegszik.

Mi a helyzet veletek, akik Isten népéhez tartoztok? Félek, hogy már túl keveset imádkoztok - de milyen gyakran adtok hálát Istennek? Gyakran imádkozunk belső szobánkban, de adunk-e elég hálát is Istennek? Elmondjuk kéréseinket jelen korunkat illetően, de hol marad ezzel szemben a hálánk és köszönetünk az örökkévalóságra vonatkozóan? Ezért legyen hát imádságunkban első helyen a köszönetmondás!

A koldus számára természetes a kérés; de azt gondolom, nyomorúságos koldus az, aki elmulaszt köszönetet mondani, ha alamizsnát kap.

Ha megbetegszel, veszteség ér, szegénység sújt, ha gyermeked megbetegszik vagy valamilyen szenvedést kell elviselned, akkor imádkozni kezdesz. Távol álljon tőlem, hogy ezért hibáztassalak. De vajon helyes-e, ha megrekedsz a betegségnél? Nem kellene adni is valamit, nincs semmi sem, amiért imádhatod és magasztalhatod Istenedet?

Amikor azt mondta Jézus: "Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak," mindenki nyomban engedelmeskedett. De közülük csak egy személy jött vissza Jézushoz, hogy magasztalja nevét.

Így van ez manapság is. Milyen kevesen magasztalják Istent, milyen kevesen borultok le Jézus lába elé! Milyen ritkán tölti el szívünket az az érzés, hogy dicsőítő éneket énekeljünk, mert nagy dolgot tett velünk és értünk Isten!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 809
  • e Hét: 14383
  • e Hónap: 26258
  • e Év: 214060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.