|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2022-03-29 22:59:50, kedd
|
|
|
A RÉZ, az emberiség által legrégebben és leggyakrabban használt fém. Ha visszagondolsz a történelem órákra talán még emlékszel, hogy rézkorról is tanultál. Nem véletlen, hiszen a réz már több, mint 5000 éve képezi fontos részét az emberek életének.
A RÉZ több kultúra számára nagy becsben tartott elemnek számít, az egészség egyik jelképe. Az egyiptomiaknál a réz az örök életet, míg a kínaiaknál az életenergiát szimbolizálja. Ezekben a kultúrákban például a hasi és szív problémákat rézérmék segítségével kezelték.
A koronavírus elleni harc során angol kutatók felfedezték, hogy a rézzel bevont tárgyakról a koronavírus igen hamar, kevesebb mint 4 óra alatt eltűnt. Ennek oka, hogy a réz biostatikus anyagnak számít. Ez azt jelenti, hogy megakadályozza a kórokozók tovább szaporodását.
A rézzel kapcsolatos kutatások a mai napig is folynak, de a kutatók nagyon bíznak benne, hogy a réz segíthet közelebb juttatni minket a koronavírus végéhez.
Milyen fontos szerepe van az emberi szervezetben?
- Semlegesíti a szervezetre ható káros oxidációs folyamatokat, amik akár rákos, illetve szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethetnek.
- Segíti a vas felszívódását, így pedig a vastartalmú hemoglobin képződését is.
- A kalcium megfelelő hasznosulásához is rendkívül fontos, így a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik.
- Támogatja kötőszöveteink szilárdságát és rugalmasságát is.
- A réz fantasztikus baktérium-, vírus- és gombaölő, így hozzájárul immunrendszerünk megfelelő működéséhez is.
Mit okoz a rézhiány?
Vérszegénység
csontfejlődési zavarok
magasabb koleszterinszint
vérnyomás problémák kialakulásához vezethet, ha szervezetünk nem jut elegendő rézhez.
Mivel a réz elengedhetetlen a központi idegrendszer megfelelő működéséhez, így már kisebb mértékű hiánya is súlyos tüneteket idézhet elő.
Ne várd meg, hogy elérjen a baj!
Forrás : Herba D hírlevél |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2022-03-29 14:40:09, kedd
|
|
|
Táplálékok, amelyek egészségessé és rugalmassá varázsolják az arcbőrt
Azok vagyunk, amit megeszünk - tartja a mondás. És ez valóban megállja a helyét, hiszen azok a táplálékok, amelyeket elfogyasztunk, nagyban meghatározzák, hogy milyen lesz a belső szerveink egészsége. De a külső megjelenésünket, a bőrünk egészségét is jelentősen befolyásolja, hogy mennyi zöldséget fogyasztunk naponta; vagy elsősorban a cukros ételeket, a szénhidrátokat részesítjük-e előnyben.
Az egyik legjobb táplálék a bőrünk számára nem más, mint az alfa-linolénsavban (ALA) gazdag lenmag. Az ALA nem más, mint egy omega-3 zsírsav, amelynek kiemelkedő szerepe van az UV-sugárzás, a dohányzás és a légszennyezettség káros hatásainak a kivédésében. A lenmag és a belőle préselt lenmagolaj visszafogja a ráncok megjelenését és jelentősen csökkenti a bőr szárazságát. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat a chiamag, a tökmag és a hal.
A kivi sokkal több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely csökkenti a szabad gyökök okozta károsító hatásokat a bőrben. Ez a vitamin védelmet jelenthet az UV-károsodásokkal szemben, segít a kollagéntermelésben és hidratálttá varázsolja a bőrt. A C-vitamin gazdag forrásai: citrusfélék, fekete áfonya, fekete ribizli, eper, brokkoli, paprika.
Az avokádó két antioxidáns vitamint is tartalmaz, azaz nagy mennyiségben jelen van benne a C-vitamin és az E-vitamin is. Luteinben és zeaxantinban is bővelkedik, amelyek javítják a bőr tónusát. Az avokádó ezen kívül egyszeresen telítetlen zsírsavakban is rendkívül gazdag. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak segítik egyes vitaminok felszívódását. Melyek ezek a vitaminok? Az A-vitamin, a D-vitamin, az E-vitamin és a K-vitamin.
A zöld leveles zöldségek is tele vannak értékes antioxidánsokkal, amelyek szintén jót tesznek a bőrnek és csökkentik az esélyét a bőrrák kialakulásának.
A zöld tea tele van polifenol antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a bőr faggyútermelését és így az akne megjelenését. Flavonoidtartalma a bőrsejtek működésére és egészségére van pozitív hatással és lassítja a bőrben az öregedési folyamatokat.
A diófélék és a magvak is sok antioxidáns E-vitamint tartalmaznak, amelyek eredményesen pusztítják el a káros sejteket a bőrben.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Bőr,haj,köröm |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2022. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
136 db bejegyzés |
e év: |
3235 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3245
- e Hét: 12027
- e Hónap: 43513
- e Év: 248214
|
|
|