Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A réz gyógyhatásairól
  2022-03-29 22:59:50, kedd
 
  A RÉZ, az emberiség által legrégebben és leggyakrabban használt fém. Ha visszagondolsz a történelem órákra talán még emlékszel, hogy rézkorról is tanultál. Nem véletlen, hiszen a réz már több, mint 5000 éve képezi fontos részét az emberek életének.

A RÉZ több kultúra számára nagy becsben tartott elemnek számít, az egészség egyik jelképe. Az egyiptomiaknál a réz az örök életet, míg a kínaiaknál az életenergiát szimbolizálja. Ezekben a kultúrákban például a hasi és szív problémákat rézérmék segítségével kezelték.

A koronavírus elleni harc során angol kutatók felfedezték, hogy a rézzel bevont tárgyakról a koronavírus igen hamar, kevesebb mint 4 óra alatt eltűnt. Ennek oka, hogy a réz biostatikus anyagnak számít. Ez azt jelenti, hogy megakadályozza a kórokozók tovább szaporodását.

A rézzel kapcsolatos kutatások a mai napig is folynak, de a kutatók nagyon bíznak benne, hogy a réz segíthet közelebb juttatni minket a koronavírus végéhez.

Milyen fontos szerepe van az emberi szervezetben?

- Semlegesíti a szervezetre ható káros oxidációs folyamatokat, amik akár rákos, illetve szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethetnek.
- Segíti a vas felszívódását, így pedig a vastartalmú hemoglobin képződését is.
- A kalcium megfelelő hasznosulásához is rendkívül fontos, így a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik.
- Támogatja kötőszöveteink szilárdságát és rugalmasságát is.
- A réz fantasztikus baktérium-, vírus- és gombaölő, így hozzájárul immunrendszerünk megfelelő működéséhez is.

Mit okoz a rézhiány?
Vérszegénység
csontfejlődési zavarok
magasabb koleszterinszint
vérnyomás problémák kialakulásához vezethet, ha szervezetünk nem jut elegendő rézhez.
Mivel a réz elengedhetetlen a központi idegrendszer megfelelő működéséhez, így már kisebb mértékű hiánya is súlyos tüneteket idézhet elő.

Ne várd meg, hogy elérjen a baj!
Forrás : Herba D hírlevél
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A szép arcbőrért
  2022-03-29 14:40:09, kedd
 
  Táplálékok, amelyek egészségessé és rugalmassá varázsolják az arcbőrt

Azok vagyunk, amit megeszünk - tartja a mondás. És ez valóban megállja a helyét, hiszen azok a táplálékok, amelyeket elfogyasztunk, nagyban meghatározzák, hogy milyen lesz a belső szerveink egészsége. De a külső megjelenésünket, a bőrünk egészségét is jelentősen befolyásolja, hogy mennyi zöldséget fogyasztunk naponta; vagy elsősorban a cukros ételeket, a szénhidrátokat részesítjük-e előnyben.

Az egyik legjobb táplálék a bőrünk számára nem más, mint az alfa-linolénsavban (ALA) gazdag lenmag. Az ALA nem más, mint egy omega-3 zsírsav, amelynek kiemelkedő szerepe van az UV-sugárzás, a dohányzás és a légszennyezettség káros hatásainak a kivédésében. A lenmag és a belőle préselt lenmagolaj visszafogja a ráncok megjelenését és jelentősen csökkenti a bőr szárazságát. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat a chiamag, a tökmag és a hal.

A kivi sokkal több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely csökkenti a szabad gyökök okozta károsító hatásokat a bőrben. Ez a vitamin védelmet jelenthet az UV-károsodásokkal szemben, segít a kollagéntermelésben és hidratálttá varázsolja a bőrt. A C-vitamin gazdag forrásai: citrusfélék, fekete áfonya, fekete ribizli, eper, brokkoli, paprika.

Az avokádó két antioxidáns vitamint is tartalmaz, azaz nagy mennyiségben jelen van benne a C-vitamin és az E-vitamin is. Luteinben és zeaxantinban is bővelkedik, amelyek javítják a bőr tónusát. Az avokádó ezen kívül egyszeresen telítetlen zsírsavakban is rendkívül gazdag. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak segítik egyes vitaminok felszívódását. Melyek ezek a vitaminok? Az A-vitamin, a D-vitamin, az E-vitamin és a K-vitamin.

A zöld leveles zöldségek is tele vannak értékes antioxidánsokkal, amelyek szintén jót tesznek a bőrnek és csökkentik az esélyét a bőrrák kialakulásának.

A zöld tea tele van polifenol antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a bőr faggyútermelését és így az akne megjelenését. Flavonoidtartalma a bőrsejtek működésére és egészségére van pozitív hatással és lassítja a bőrben az öregedési folyamatokat.

A diófélék és a magvak is sok antioxidáns E-vitamint tartalmaznak, amelyek eredményesen pusztítják el a káros sejteket a bőrben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.