Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Isten óvja Kárpátalját
  2022-03-04 23:15:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
SMS adományozási lehetőségek számai
  2022-03-04 21:56:23, péntek
 
  1350 Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 250 Ft/ hívás, illetve SMS
1353 Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 250 Ft/ hívás, illetve SMS
1355 Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 300 Ft/ hívás, illetve SMS
1356 Katolikus Karitász 500 Ft/ hívás, illetve SMS
1357 Nemzeti Összefogás Vonala* 500 Ft/ hívás, illetve SMS
1358 Református Szeretetszolgálat 500 Ft/ hívás, illetve SMS
1359 Magyar Vöröskereszt 250 Ft/ hívás, illetve SMS


13600 Nonprofit Információs és Oktató Központ (ADHAT adományvonal) 500 Ft/ hívás, illetve SMS
13611 Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 250 Ft/ hívás, illetve SMS
13616 Együtt az autistákért Alapítvány 500 Ft/ hívás, illetve SMS
13620 Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány 500 Ft/ hívás, illetve SMS
13630 Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 250 Ft/ hívás, illetve SMS
13650 Regőczi István Alapítvány 500 Ft/ hívás, illetve SMS
13655 WWF 500 Ft/ hívás, illetve SMS
13666 UNICEF 500 Ft/ hívás, illetve SMS
13680 Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 500 Ft/ hívás, illetve SMS
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gránátalmalé mindennap, hogy új erőre kapjon
  2022-03-04 13:21:01, péntek
 
 



Kezdje a napot egy pohár gránátalmalével, hogy energikus legyen a napja és megóvja magát számos betegségtől.

Az erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gránátalma gyümölcslé számos krónikus betegség ellen eredményesen veszi fel a harcot, beleértve a rákos megbetegedéseket, például az emlő-, a tüdő- és a prosztatarákot.

A gránátalma csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, az LDL (rossz koleszterin) csökkentésével és a HDL (jó koleszterinszint) emelkedésével.

A gránátalmalé csökkenti a magas vérnyomást. Emellett tanulmányok igazolják, hogy azok a személyek, akik napi rendszerességgel fogyasztanak gránátalmalevet, sokkal jobban teljesítenek a memóriateszteken, szemben azokkal, akik nem fogyasztanak ilyen gyümölcslevet. A gránátalma javítja az agy működését és megakadályozhatja az Alzheimer-kór kialakulását, vagy ennek a betegségnek lassíthatja a lefolyását.

A gránátalma segíthet megakadályozni a porc károsodását, ezért ha javítani szeretné csontjai egészégét, kezdje a napot gránátalmalé ivásával.

A gránátalmalé rendszeres fogyasztása megszüntetheti az emésztési zavarokat, mivel ez segíthet az antibakteriális tulajdonsággal rendelkező enzimek kiválasztásában. Ha rendszeresen fogyasztja, elkerülheti az olyan emésztési problémákat, mint hányinger, hasmenés, székrekedés és bélflóra-károsodás.

A gránátalmalé tisztító hatásokkal is bír, ami jó hatással van a testsúlyra, így bátran beillesztheti a fogyókúrás programjába ezt az egészséges italt.

A gránátalma sokféle kozmetikai szer kedvelt összetevője és ennek nem más az oka, minthogy jó hatással van a bőrre. Védelmet nyújt a bőr számára a szabad gyökökkel szemben. Hatékonyan regenerálja a sebgyógyulást és elősegíti a sejtek megújulását. Csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat. Nedvességet biztosít a száraz bőr számára. Megakadályozza a pattanások kialakulását.

A gránátalma tápanyagokban rendkívül gazdag, hiszen tartalmaz folsavat, niacint, kalciumot, káliumot, vasat és többféle vitamint is.

A gránátalmából nyert olaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez megkönnyíti a szabad gyökökkel szembeni harcot, ezzel megakadályozza a bőr idő előtti öregedését.

A gránátalmaolaj tökéletes a száraz bőrre, hiszen hatékonyan hidratálja azt. A gránátalmamag-olaj vasat is tartalmaz, amely segít az oxigén szállításában. Ettől pedig a bőr újra szép, egészséges színezetet ölt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az osteoporozis előjelei
  2022-03-04 13:17:54, péntek
 
  Jelek, hogy veszélyben vannak a csontjai és az egészsége

Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon lényeges. Amennyiben valaki kiegyensúlyozott táplálkozást folytat, nem igazán van szüksége kiegészítőkre, esetleg csak akkor, ha valamilyen betegségben szenved.

A testünk árulkodik arról, ha valamilyen tápanyaghiányban szenvedünk, azaz ha hiányt szenvedünk valamilyen vitaminból vagy ásványi anyagból. Az egyik ilyen jel a töredezett köröm. Ha törékenyek a körmei, ez jelezhet kalciumhiányt, de a kollagén hiányát is. A kollagén nemcsak a bőr egészséges működését segíti, hanem a kötőszövet és a csontok egészségéről is gondoskodik. Kalciumban gazdag források a tej, a sötétzöld leveles zöldségek.

Ha egész életében az inaktív életet részesítette előnyben, nagyobb esélye lesz a csontritkulás kialakulására. A rendszeres testmozgás nemcsak erős csontozatot, de erős izomzatot is épít. Az izmok erősítésére a súlyzókkal végzett gyakorlatok a legjobbak.

Sajnos a fogínyorvadás is jelezheti, ha baj van a csontjainkkal. A fogínysorvadás következtében az állkapocs csontállománya is sorvadni kezd, ez az oka annak, ha valakinek nincsenek ugyan lyukas fogai, de elveszíti azokat. Nagyon fontos, hogy megőrizzük fogaink egészségét, mivel a fogínygyulladás számos krónikus betegség előfutára lehet. Többek között a szívbetegségek kialakulásának is kedvez.

A csont tömege a kor előrehaladtával csökken, de ez nem törvényszerű, ha valaki rendszeresen mozog. Azonban ha az évek múlásával egyre alacsonyabb és egyre görnyedtebben jár, nem árt egy csontsűrűség-vizsgálaton részt venni, mert sajnos ennek a betegségnek többek között ez is a tünete.

Egyes szakértők szerint onnan is tudhatjuk, hogy baj van a csontjainkkal, ha például nehezebben nyitunk ki egy üveget, vagy nem tudjuk azt kinyitni. A csontritkulás során csökken a kezekben az erő és az izmok is sorvadni kezdenek, ami azt eredményezi, hogy sokkal gyengébbek vagyunk, mint korábban.

Ha a csontok veszítenek sűrűségükből és tömegükből, akkor gyakori csonttörésekkel kell számolni. Idősebb korban gyakran következik be combnyaktörés, ami nagyon veszélyes, hiszen sok szövődménnyel jár együtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Betegséget üzenő jelek
  2022-03-04 13:14:28, péntek
 
  A testünk folyamatosan jelez nekünk. Megjelenhetnek rajta kiütések, száraz foltok, hajszálerek, és egyéb jelek, amelyek azt mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben.

Milyen csúnya, amikor azt látjuk, hogy valakinek koszos a nyaka. Ez nagyfokú ápolatlanságra utal, azonban betegség is okozhatja a nyak elszíneződését. A nyakon vagy a hónaljban jelentkező sötét foltok cukorbetegségre vagy inzulinrezisztenciára utalhatnak.

A nők állán megjelenhetnek szőrszálak, ami általában akkor jelentkezik, ha az illető hölgynek policisztás ovárium szindrómája van. A hormonális kiegyensúlyozatlanság hatással van a menstruációra, de akár még a meddőségnek is oka lehet. Mindenképpen orvosi kivizsgálást igényel.

A szem fehérjében megjelenhetnek piros foltok, amelyek magas vérnyomást és cukorbetegséget is jelezhetnek.

A láb ujjai is változhatnak. Ha valakinek a nagylábujja eldeformálódik vagy megduzzad, akkor lehet, hogy a köszvény nevű betegség támadta meg a szervezetét. A köszvény nemcsak fájdalmas, de olyan krónikus betegséget is okozhat, mint vesebetegség vagy magas vérnyomás.

A jég szopogatása nyáron jóleshet a szervezetnek, de ha valaki még télen is erre vágyik, ez a vashiányos vérszegénység egyik vezető tünete is lehet.

Amikor a szem egyik napról a másikra kidülled, akkor biztos, hogy a pajzsmirigy túlműködik. A pajzsmirigy egyéb tünete lehet a megmagyarázhatatlan fogyás és az ok nélküli ingerlékenység.

Ha valakinek csökken a magassága, akkor lehet, hogy csontritkulás fenyegeti. Ilyenkor ugyanis a csontok veszítenek a tömegükből és a sűrűségükből, a csigolyák pedig összecsúsznak, ami nagyon veszélyes is lehet.

A vizelet is sok mindenről árulkodik. Normál esetben a vizelet színe citromsárga. Ha ettől sötétebb, akkor nem iszik eleget. Ha a vizelet zavaros vagy esetleg vér is megjelenik benne, az valamilyen vese- vagy húgyhólyagproblémára utalhat.

Ha valakinek séta közben hirtelen megfájdul a lába, akkor annak több oka is lehet. Csontbetegség is lehet az oka, de lehet, hogy valamilyen vénaproblémája, például visszere van az illetőnek.

Az agyalapi mirigy jóindulatú daganata miatt szivároghat nőknél a mell. Sajnos rosszindulatú mellrák esetén is fennállhat ez a probléma, így sürgősen keresse fel az orvosát, hogy minél hamarabb megtudja, mi lehet a probléma hátterében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A köszvény házilag is kezelhető
  2022-03-04 13:11:44, péntek
 
  A köszvény kialakulásában sok tényező játszhat szerepet, de elsősorban a súlygyarapodás miatt alakul ki ez a sok esetben kellemetlen és fájdalmas állapot. A köszvény az ízületi gyulladás egyik leggyakoribb formája. Régen a tehetős emberek szenvedtek leginkább ebben a betegségben, ugyanis ők megengedhették maguknak, hogy mindennap bőségesen fogyasszanak húst. A sok hús fogyasztása köztudottan hozzájárul a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulásához.

A köszvény ízületi fájdalmakat okoz, különösen a nagylábujj szokott eldeformálódni és fájdalmasan sajogni. Amennyiben valaki köszvényben szenved, biztos lehet benne, hogy a vér húgysav szintje emelkedett értéket mutat. A húgysavkristályok megjelenése okozza az ízületek mérhetetlen fájdalmát.

A köszvény elsősorban a férfiakat fenyegeti, habár a menopauzán átesett nőket is érintheti ez a fájdalmas, gyulladásos betegség. Más kockázati tényezők is szerepelhetnek a köszvény kialakulásában, ilyenek például a gének, a mértéktelen alkoholfogyasztás, de az okok között szerepel az elhízás is.

Az orvosok általában fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentőket írnak fel a tünetek csökkentésére, azonban elég csak kimenni a konyhába, hiszen például a citrom is sokat segíthet abban, hogy otthoni körülmények között kezeljük a köszvényes állapotot. A citrom citromsavat tartalmaz, amely segít megakadályozni a húgysavszint megemelkedését és ezzel a köszvényes állapot kialakulását.

Egy kutatásban köszvényes betegeket vontak be. A résztvevőknek mindennap el kellett fogyasztaniuk 2-2 dl vizet, amelybe előzőleg citromkivonatot csepegtettek. A vizsgálat befejeztével megállapították, hogy a napi citromadag jelentősen csökkentette a húgysavszintet és ez által a betegek tüneteit is.

Hogyan fogyassza a citromlevet? Vágjon ketté egy citromot, az egyik levét facsarja egy pohár vízbe, majd fogyassza el éhgyomorra. A meleg víz hozza ki a legjobban a citromból az antioxidáns és gyulladáscsökkentő C-vitamint. Amennyiben fokozni szeretné a citrom lúgosító hatását, úgy adjon az italához egy kávéskanál szódabikarbónát is. Naponta több módon is fogyaszthat citromlevet, felhasználhatja salátakészítéshez, főzés és sütés során, hogy a húgysavszintje csökkenjen és a köszvényes állapot megszűnjön.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az izületi gyulladás csillapítása
  2022-03-04 13:09:24, péntek
 
  Izületi gyulladás esetén magas a gyulladási szintje a szervezetben. Ez a betegség gyakran jár együtt fájdalommal, az ízületek merevségével és duzzanatával. A kellemetlen tünetek csökkentésére, de elsősorban a fájdalom csillapítására nagyszerű gyógynövények állnak rendelkezésre. A cikkben most ilyen gyógynövények kerülnek bemutatásra.

Az ízületi gyulladás egyik legjobb "ellenszere" a kurkuma, hiszen fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely hatékonyan csökkenti a szervezetben a gyulladás szintjét és egy nagyszerű fájdalomcsillapító is egyben.

A gyömbért is évszázadok óta alkalmazzák a gyulladás csökkentésére és a fájdalom csillapítására. Csökkenti a prosztaglandin szintjét a szervezetben és emellett nyugtató hatással is bír. Kutatások igazolják, hogy a gyömbér sokkal hatékonyabban csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, mint néhány szteroidtartalmú gyógyszer.

A bojtorjángyökér szintén rendelkezik gyulladáscsökkentő hatásokkal, fogyaszthatjuk tea, kivonat vagy tinktúra formájában is. Azoknak, akik ízületi gyulladásban szenvednek, érdemes napi két alkalommal alkalmazniuk a bojtorjángyökeret, az eredmények néhány hét után jelentkeznek.

A csalán az egyik legjobb gyógynövény az ízületi gyulladás kezelésére, hiszen gyulladáscsökkentő tulajdonságai és a benne található értékes tápanyagok, azaz vitaminok és ásványi anyagok segítenek a fájdalom mérséklésében. A csalán sok szilíciumot is tartalmaz, ami építi és erősíti a csontokat. Aki ízületi gyulladásban szenved, mindenképpen fontos, hogy fokozottan ügyeljen a csontjai egészségére is.

A fűzfakéreg is nagyon hatékony gyógynövény az ízületi gyulladás kezelésére, hiszen fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Tea vagy más kiegészítők formájában is fogyaszthatjuk.

Az édesgyökér egy glicirizzin nevű vegyületet tartalmaz, amely nemcsak enyhíti, de meg is szüntetheti a gyulladást, illetve gátolja azoknak az enzimeknek a termelődését, amelyek a gyulladás kialakulásáért és fenntartásáért felelősek.

A boswellia szintén hatékony gyulladáscsökkentő, hiszen mérsékeli a fájdalmat és növeli az ízületek funkcióit azoknál a betegeknél, akik ízületi gyulladásban szenvednek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A torokgyulladás csillapítása
  2022-03-04 13:06:40, péntek
 
  A torokgyulladás nemcsak kellemetlen, de nagyon fájdalmas is lehet. A háziorvos gyakran ad rá antibiotikumot, de ez nem minden esetben hatásos. A természetes gyógymódok és bizonyos életmódbeli változások is gyakran segíthetnek a torokgyulladás tüneteinek csökkentésében.

A dohányfüst egyébként is irritáló hatással van a torokra, de betegség esetén semmiképpen sem szabad tovább dohányozni, hiszen ez még jobban irritálhatja az egyébként is gyulladásban lévő torok nyálkahártyáját.

Mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a torok fájdalma és gyulladása minél hamarabb a múlté legyen. Az egyik ilyen módszer, ha sokat pihenünk. A sok alvás ugyanis segít a test regenerációjában és a fertőzések hatékonyabb leküzdésében.

A másik nagyon fontos dolog, amennyiben a torok gyulladásának leküzdése a célunk, ha nem hagyjuk a torkunkat kiszáradni, azaz fokozottan ügyelünk arra, hogy a testünk hidratált legyen, ehhez pedig elegendő folyadékot kell naponta fogyasztunk.

A nyelési problémát gyakran az okozza, hogy a gyulladás egyre nagyobb méreteket ölt, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy nem iszunk elegendő folyadékot. Egy meleg gyümölcs- vagy gyógytea, forró leves mind-mind elősegíti a gyorsabb gyógyulást.

A torokgyulladás leküzdésében az is segítségünkre lehet, ha elkerüljük az irritáló anyagokat. Ilyenkor semmiképpen se dohányozzunk, és ne takarítsunk tüdőt irritáló vegyszerekkel. Ha muszáj elmennünk otthonról, akkor hordjunk szájmaszkot, hiszen a légszennyezés is irritáló hatással lehet a torokra és a tüdőre.

Torokgyulladás esetén az egyik legjobb módszer a sós vízzel történő gargarizálás. Ehhez keverjen el 2 dl meleg vízben egy teáskanálnyi sót, és naponta többször öblögessen ezzel az eleggyel. A só csökkenti a gyulladást, míg a víz kenőanyagként szolgál, azaz nedvesen tartja a torkot.

Amikor betegek vagyunk, fáj a torkunk, egy párásító beszerzése és használata is nagy segítség lehet. A párásító könnyebbé teszi a légzést, ami nehezítetté is válhat, amennyiben a torokban gyulladás keletkezett. Arra azonban ügyeljünk, hogy a párásítót rendszeresen tisztítsuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A magas vérnyomás csökkentése
  2022-03-04 13:04:01, péntek
 
  Azt már mindenki jól tudja, hogy a kezeletlen magas vérnyomás milyen negatív hatással van az egészségre, hiszen kárt tehet az érrendszerben, de oka lehet a stroke és a szívinfarktus kialakulásának is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor orvoshoz megy, méresse meg a vérnyomását, de érdemes lehet egy vérnyomásmérőt is vásárolni otthonra és naplózni az értékeket. Amennyiben csak minimális eltérések vannak, akkor is kérje ki a háziorvosa véleményét, akár a cikkben olvasható természetes módszerekkel, akár a szükséges kezeléssel kapcsolatban. Ha valaki már szed gyógyszert, csakis orvosi beleegyezéssel próbálja ki az alább felsorolt módszereket. Legfőképpen a testmozgással, de az életmódváltással kapcsolatban is beszéljen orvosával, amennyiben eddig még nem kezdett egy új életforma kialakításába.

A rendszeres testmozgás előnyei:
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a rendszeres mozgás, az aktív életmód mennyire pozitívan hat az egészségre. A testmozgás az egyik legjobban és legkönnyebben elérhető cél, amit megvalósíthatunk a magas vérnyomás csökkentése érdekében. A rendszeres testmozgás erősíti a szívet, a szív hatékonyabban pumpálja a vért, így csökkentve az artériákra nehezedő nyomást. Már heti 150 perc mérsékelt mozgás - például séta - vagy 75 perc erőteljes testmozgás - például futás - is csökkentheti a vérnyomást és erősítheti a szívet, illetve javíthatja a működését.

A kálium is hasznos
Amennyiben csökkentjük a nátriumbevitelt, enyhíthetjük az ereken a nyomást, ami már eleve vérnyomáscsökkentő hatású. Ha szeretnénk, hogy a kálium és a nátrium egyensúlyban legyen a szervezetünkben, mindenképpen javasolt visszafogni a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, ugyanakkor érdemes több friss zöldséget és gyümölcsöt az étrendbe iktatni.

A koffein csökkentése
Napi 2-3 kávé még nem jelent veszélyt a szervezetre, ha valaki rendszeresen fogyasztja. Kutatások szerint azonban aki magas vérnyomásban szenved, jobb, ha ennyit sem fogyaszt. Érdemes megfontolni a koffeinmentes változatot, de a gabonakávék is nagyon ízletesek és semmilyen negatív hatással nincsenek a vérnyomásra.

A stressz
A stressz nagyon károsan hat az egészségre, legalábbis akkor, ha folyamatosan és hosszú időn keresztül jelen van az életünkben. A stressz megemeli a pulzusszámot és összehúzza az ereket, így hosszú távon oka lehet a magas vérnyomás kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A mézillatú orvosi kanálfű
  2022-03-04 13:01:30, péntek
 
 



Az orvosi kanálfű (Cochlearia officinalis) elsősorban az Északi-tenger partjain lelhető fel. A gyógynövény örökzöld, húsos levelei kanál alakot öltenek, innen is kaphatta a nevét. A gyógynövény a keresztesvirágúak családjába tartozik. Enyhén illatos, tömött fürtökben álló virágai vannak, melyeknek szirmai 6-7 mm hosszúak. A növény virágai mézillatot árasztanak magukból. A növény levelének olyan az íze, mint a zsázsának, talán ezért hívták egyes helyeken kanálzsázsának vagy kanalas zsázsának.

A gyógynövény hatóanyagokban rendkívül gazdag, ugyanis vannak benne ásványi anyagok és vitaminok. Különösen C-vitaminban nagyon gazdag. Ezen kívül megtalálható még benne mustárolaj-glikozid és kéntartalmú illóolaj is.

A gyógynövény a nedves talajt és a napos, félárnyékos helyet kedveli. A magját kora tavasszal, de akár nyáron is el lehet vetni. Palántát is nevelhetünk belőle, majd kiültethetjük a növényt a végleges helyére. A gyógynövényt csak egyszer kell elvetni, a következő évben már elszórja a magjait, így gondoskodik a szaporodásáról.

A gyógynövényt skorbutfűnek is nevezik. Azért, mert az orvosi kanálfűben rengeteg C-vitamin található, amely a skorbut, vagyis a C-vitamin-hiány miatt kialakult betegség ellen nagyon hasznos. A tengerészek előszeretettel használták ezt a gyógynövényt, hogy ne alakuljon ki náluk hiánybetegség. A gyógynövény egyéb elnevezései: skorbutfű, kanálfű.

Az orvosi kanálfű hatóanyagai közé tartozik a glukozinolátok, a flavonoidok, a mustárolaj és a C-vitamin. A gyógynövény emésztésserkentő és vízhajtó hatásokkal rendelkezik. Lehet használni húgyúti fertőzésre, májgyulladásra, epegyulladásra, skorbut megelőzésére, bőrirritációra, köszvényre, de ízületi gyulladást is kezelhetünk a segítségével.

Az orvosi kanálfű fertőtlenítő hatással rendelkezik és serkentőleg hat az anyagcserére. Fokozza a máj- és a veseműködést, enyhe hashajtó hatással is rendelkezik. Tavasszal is gyakran kortyolgathatjuk a gyógynövényből készült teát, mivel vértisztító hatása van. Reumás panaszaink is megszűnhetnek, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

A gyógynövényből készült főzet étvágyjavító, vízhajtó és emésztésserkentő hatásokkal bír. Enyhíti a gyomorpanaszokat, illetve a reuma és a köszvény sok esetben kellemetlen és fájdalmas tüneteit.

A levelekből borogatást is lehet készíteni. Ilyenkor a leveleket kicsit össze kell nyomkodni és a fekélyes testrészre kell helyezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.