Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ránckisimító pakolás
  2022-04-13 22:33:38, szerda
 
  Arcfiatalító maszk

Hozzávalók:
1. fél banán (olyan, amin nincsenek barna foltok)
2. egy teáskanál őrölt gyömbér (vagy adott esetben a friss leve)
3. két teáskanál kozmetikai olívaolaj (vagy egyéb olaj)
4. egy tojás felvert fehérjéje

Elkészítése:
1. A banánt egy villával pépesítsük. Adjuk hozzá a gyömbért és az olívaolajat.
2. Adjuk a fenti keveréket a felvert tojásfehérjéhez és keverjük össze alaposan addig, amíg folyós krémmé válik.

Felhasználása:
1. Vékony rétegben alkalmazzuk az arcunkra, a nyakra és a dekoltázs környékére. Hagyjuk kissé megszáradni, és 2-3-szor ismételjük meg a fenti eljárást. Az utolsó réteget körülbelül 10-15 percig hagyjuk megszáradni.
2. A maszkot mossuk le meleg vízzel, majd a bőrfelületet mossuk át szinte hideg vízzel.
3. A kezelt bőrfelületet kenjük be valamilyen (lehetőleg könnyű) krémmel, illetve tejsavóval.

Ennek az arcmaszknak a hatása azonnali. Csodálatos tápláló és bőrfrissítő hatása van. Ezért is nevezik ,,Mínusz 10 év" maszknak. Egyszeri alkalommal használva expressz-bőrápolásként is alkalmazható.

Kúraként is használhatod, ha bőröd nagyon rossz állapotban van. Ekkor 10 maszkot alkalmazz, de legfeljebb 5-6 naponta megismételve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Tegyél szódabikarbónát a szemed alá
  2022-04-13 22:29:51, szerda
 
  Tegyél szódabikarbónát a szemed alá, bámulatos lesz az eredmény!

A legtöbben tisztában vannak a szódabikarbóna háztartásban, egészségben kiaknázható előnyeivel. Azt azonban még kevesen tudják, hogy szépségápolási termékként is alkalmazható.

A leghatékonyabb maszkok és pakolások is tartalmazhatnak szódabikarbónát, miért ne próbálnád ki a szem alatti sötét karika eltüntetésére, a fáradt szem kezelésére?

Íme a recept:

Tegyél 1 teáskanál szódabikarbónát egy pohár forró vízhez, és alaposan keverd össze. Áztass bele vattapamacsot és tedd a szemed alá 10-15 percre. (A legjobb, ha le tudsz feküdni, vagy kényelmesen hátra tudsz dőlni a kezelés alatt.)

Ezt követően mosd meg az arcod, majd kend be a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémmel.

A szem alatti sötét karikák, táskák, a fáradtság és alváshiány jelei mind eltűnnek az arcodról.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Aszpirinnel a ráncok ellen
  2022-04-13 22:25:20, szerda
 
  A korral a bőr is elkezd változni, ezért kénytelen vagy egyre több és több terméket vásárolni, hogy megállítsd az öregedési folyamatot. Mindannyian vágyunk természetesen gyönyörű arcbőrre, mert ez tesz minket vonzóvá, nem pedig a smink. A puha és fényes bőr érdekében rengeteget kell tenni. Ha nem mindig figyelsz a táplálkozásodra, a megfelelő pihenésre, ez meglátszik az arcodon.

A bolti szerek felettébb költségesek, és ki tudja, melyik hatékony, hiszen a reklámok mindent megígérnek. Ez a filléres módszer azonban garantáltan hat, hiszen mi nem szeretnénk semmit eladni neked, csupán egy jó tanácsot kapsz, melyik az egyszerű szer, amely csodát tesz a bőröddel, ha elkezdett ráncosodni, vagy tisztátalan, esetleg pigmentált a változásoktól és a naptól.

Mindannyian alkalmazzuk az aszpirint fejfájásra, köhögésre. Viszont kevesen tudják, hogy a legtöbb kozmetikai szer, amelyet használnak ráncos vagy pattanásos bőrre, szalicilsavat tartalmaz, ami nem más, mint az aszpirin hatóanyaga. Ugyanezt teszik a krémekbe, és adják el drága pénzért a cégek neked.

Mit kell figyelembe venni, mielőtt ezt a maszkot használod?
A kezelés hihetetlenül erős, ezért este végezd, ne menj utána napra.
Extra érzékeny bőrűek, csupán egy kis mennyiséget használjanak először, lássák, hogyan reagál a bőr. Ily módon elkerülhető az allergiás probléma.
Másnap reggel is használj fényvédőt a kezelés után.

2 evőkanál méz,
1 evőkanál natúr joghurt,
5 aszpirin tabletta.

Elkészítés: Először is törd össze az aszpirin tablettát apróra. Majd adj hozzá mézet és joghurtot, és keverd össze alaposan.

Használata:
Győződj meg róla, hogy hideg vízzel jól megmosod az arcod, mielőtt alkalmazod ezt a maszkot. Ezután egy kis törülközőt, áztass be vízbe, majd helyezd a mikrohullámú sütőbe 30 másodpercig.

Ezután vedd ki a törölközőt a mikrohullámúból, tedd az arcodra 10 percig, így a pórusok megnyílnak, és ez a maszk jobban felszívódik. Majd töröld meg az arcod, kend fel a maszkot, és hagyd, hogy maradjon fent 30 percig. A végén, mossad meg az arcod langyos tiszta vízzel, és kend be a szokásos arckrémeddel.

Első használat után megdöbbentő lesz a végeredmény a tükörben!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szorongáscsökkentés és jobb alvás macskagyökérrel
  2022-04-13 22:19:50, szerda
 
  A macskagyökeret már évezredek óta alkalmazzák szorongás csökkentésére és a pihentető alvás elérésére. A gyógynövény elsősorban Európában és Ázsiában őshonos. Ezt a gyógynövényt többek között lehet fogyasztani fejfájás, szorongás, nyugtalanság és heves szívdobogás esetén is.

A macskagyökér hasonló hatással rendelkezik, mint a melatonin. A macskagyökér ugyanis GABA-t, azaz gamma-amino-vajsavat tartalmaz. Ez egy olyan neurotranszmitter, amely nyugtató hatással van nemcsak a testre, hanem az elmére és a lélekre is.

A macskagyökér emellett fitokemikáliákban is rendkívül gazdag. Ilyen fitokemikália a valeriánsav és az antioxidánsok. A valeriánsavnak van egy olyan tulajdonsága, hogy megakadályozza a GABA lebomlását, így több marad ebből az aminosavból a szervezetben. Ily módon a test relaxált állapotba kerülhet, amely nyugalmat biztosít az elme számára is.

A macskagyökérben két antioxidáns is található: a hesperidin és a linarion, amelyek nyugtató hatást gyakorolnak az agyra és segítenek elaludni.

Az alvásnak kiemelkedő szerepe van abban, hogy másnap milyen lesz a teljesítményünk és az energiaszintünk. A macskagyökér javítja az alvás minőségét és csökkenti az álmatlanság kialakulásának esélyét.

Ha nem tudunk aludni, másnap álmosak és fáradtak leszünk. Ez a veszély nem állhat fenn, ha elalvás előtt rendszeresen megiszunk egy csésze macskagyökérteát. Egy kutatásba álmatlanságban szenvedő nőket és férfiakat vontak be. A vizsgálati személyeknek minden este egy-egy csésze macskagyökérteát kellett elfogyasztaniuk. A vizsgálat végeztével megállapítására került, hogy ezek a személyek könnyebben el tudtak aludni, nem szenvedtek egy idő után álmatlanságban, éjjel sem keltek fel és másnap sem tapasztaltak fáradtságot.

A valeriána enyhíti a szorongást, mivel nyugtató hatást gyakorol a központi idegrendszerre. Stressz esetén is be lehet vetni, ugyanis nyugtatja az idegeket és még magas vérnyomás esetén is nagyon hasznos.

Milyen pozitív hatásai vannak még ennek a gyógynövénynek? Jót tesz a szív egészségének és segít az izmok ellazításában. Javítja a koncentrációt és a fókuszálást. A menopauza után elősegíti a hormonháztartás egyensúlyát, ösztönzi az agyműködést és megtámogatja az emésztést is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Koffeinnel kapcsolatos mítoszok
  2022-04-13 17:15:04, szerda
 
  Sokan szeretnek kávézni és talán még többen vannak azok, akik koffeinfüggőségben szenvednek. Igen, bárki válhat a koffein rabjává, amelyet oly módon megszokik a szervezet, hogy csak elvonási tünetek árán tudunk tőle megválni. A koffeinről is éppolyan nehéz lemondani, mint az alkoholról vagy éppen a dohányzásról.

Ha valaki sok ideje kávézik, akkor a szervezet voltaképpen a koffeintől függ. A koffein úgy működik mint egy stimuláns, amitől az ember boldognak, ébernek és motiváltnak érezheti magát. A test egy idő után hozzászokik ehhez a pozitív érzéshez, így koffeinfüggővé válik. Az elvonási tünetek skáláját színesíti a fejfájás, az ingerlékenység, a depresszió, a hányinger, a hányás, az izomfájdalom és az izommerevség.

Sokan azt gondolják, hogy csakis a kávéban és a teában van koffein, pedig ez közel sincs így. Koffeint tartalmaznak egyes energiaitalok, az étcsokoládé és egyéb termékek. Ha már egy-egy napra megvolt a napi koffeinadagunk, mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy más termékekkel már nem viszünk be többet a szervezetünkbe.

A koffeint is túl lehet adagolni, de ehhez már extrém mennyiségű kávét, körülbelül 30 csészényit kell meginni. A koffein halálos is lehet, ha túl sokat fogyasztunk belőle, főleg ha valamilyen egészségügyi gond miatt nem is lenne szabad koffeintartalmú ételeket és italokat fogyasztanunk. De tényleg ennyire rossz nekünk a koffein? Nem éppen, hiszen a koffeinnek számos pozitív hatása is ismeretes.

A koffein növeli az energiaszintet, a memóriát és az éberséget. Alapvető tápanyagokat és antioxidánsokat biztosít a szervezet számára. Ezen kívül segít a máj méregtelenítésében. A koffein edzést követően segít az izomfájdalom enyhítésében. Segíthet az olyan betegségek kivédésben is, mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór.

A koffeinnel elkerülhetjük a szürkehályog megjelenését, ezen kívül csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát. Fokozza az anyagcserét és megakadályozza a súlygyarapodást, mindemellett csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát és a gyulladás csökkentésében is a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1344
  • e Hét: 6189
  • e Hónap: 37675
  • e Év: 242376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.