Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Mitől lehetünk fiatalabbak?
  2022-04-18 21:32:08, hétfő
 
  Ahogy egyre idősebbek leszünk, a sejtjeink is elöregszenek, ez pedig jelentősen felgyorsítja a testünk öregedését, és a betegségek kialakulásának esélye is megnő. A kurkuminnal kapcsolatban azonban bebizonyosodott, hogy késlelteti a sejtek öregedését és elősegíti a hosszú élettartamot.

A kurkumin egy vegyület, amely a kurkumában található. A legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy öregedésgátló hatásokkal is rendelkezik, hiszen eredményesen csökkenti a gyulladást. Ez azért is nagyon fontos, mert a gyulladás is fokozza az oxidatív károsodást az emberi szervezetben, sőt mi több, negatívan hat a sejtek és szövetek működésére és a szerveinket is megbetegítheti.

De számos más jótékony hatása is ismeretes. Többek között rákellenes és antioxidáns hatású, melyeknek köszönhetően a kurkumin lassítja az öregedési folyamatokat.

A kurkuma olyan antioxidáns vitaminokat tartalmaz, mint az A- és a C-vitamin, illetve a béta-karotin. A kurkumin egyik nagy előnye, hogy támogatja az emberi szervezetben a mitokondriális funkciókat és részt vesz az immunrendszer megerősítésében is. A kurkumin rendszeres fogyasztása nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséget is biztosítja, így csökken a demencia kialakulásának esélye is.

A másik kiváló fiatalító anyag, mely nélkülözhetetlen az egészséges bőr számára, a kollagén. A kollagén a bőr szerves eleme, amely segít fenntartani az egészséges szerkezetét. A kor előrehaladtával a kollagéntermelés lecsökken, ami a bőr kollagénvesztését idézi elő, ez pedig fokozottabb ráncképződést eredményez.

A koenzim-Q10 egy olyan antioxidáns, amelyet a testünk is termel, részt vesz az energiatermelésben, és a sejtkárosodások ellen is néminemű védelmet nyújt számunkra. Mivel a kor előrelhaladtával csökken a szervezetünkben a koenzim-Q10 termelése, így kiegészítők formájában kell pótolnunk. Érdemes is kúraszerűen fogyasztani, mivel a koenzim-Q10 javítja az idősebb emberek egészségi állapotát.

Az aranygyökér erős gyulladáscsökkentő és öregedésgátló hatásokkal rendelkezik. A fisetin vegyülettel kapcsolatban pedig azt a megállapítást tették, hogy egész egyszerűen elpusztítja az öregedő sejteket és ezzel meghosszabbíthatja az élettartamot.

A resveratrol a szőlőben és más sötét színű gyümölcsökben, illetve a borban található. Erős antioxidáns vegyületről lévén szó, segíthet az öregedési folyamatok lassításában és pozitívan hat az érrendszerre is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Mitől színeződhet el a bőr?
  2022-04-18 21:30:02, hétfő
 
  A bőr elszíneződésének számtalan oka lehet. Egyesek nagyon ártalmatlanok, míg más esetekben valamilyen súlyosabb egészségügyi gond is állhat a háttérben.

Az egyik ilyen bőrelszíneződést okozó betegség nem más, mint a vitiligo. Vitiligo esetén a bőrben egyáltalán nem, vagy csak kis mennyiségben termelődik a melanin, ami a bőr színét adja. A vitiligo nevű betegség a hajat is érintheti. A betegségre nincs gyógymód, azonban kezelés létezik a problémára. Ilyen például a gyógyszeres kezelés, a fényterápia vagy éppen a műtét.

Amennyiben túl sok időt töltünk el a napon, úgy a leégés veszélye is fenyegethet bennünket. A bőr ilyenkor erőteljesen rózsaszínes vagy pirosas színűvé válik. A gyakori leégés nem pusztán a bőr gyorsabb öregedését idézi elő, hanem jelentősen megnő a bőrrák kialakulásának az esélye.

Az ekcéma egy komoly bőrbetegség, ami a bőr gyulladását váltja ki. A betegség száraz és viszkető, egyes esetekben nedvedző bőrfoltok kialakulásához vezethet. A világosabb bőr ilyenkor vörös színűvé válik.

A kontakt dermatitisz nem más, mint az ekcéma egyik formája. Amikor ez a betegség alakul ki, akkor az illető allergiás valamire, vagy valami irritálja a bőrt. Mi okozhatja a bőr irritációját? Például mosószerek, szappanok, sminktermékek vagy egyéb anyagok. Ennél a betegségnél a bőr vörös és duzzadt lesz, illetve a betegnek a bőr bizsergésével és hámlásával is meg kell küzdenie.

A rosacea egy olyan bőrbetegség, amely szintén elszíneződést okoz az arcon, az orron, az állon vagy a homlokon. Ezek a területek rózsaszínűvé vagy pirosas színűvé válnak. Általában az érzékenyebb bőrű emberek betegsége a rosacea és ha a családban gyakori ez a betegség, akkor többnyire örökölhető is.

Ahogy öregszünk, úgy sötét foltok is megjelenhetnek a bőrön. Ezt napfoltnak vagy májfoltnak is nevezhetjük. Általában olyan bőrfelületen jelenik meg, amely gyakran van kitéve a napnak. Éppen ezért a leggyakrabban érintett bőrfelület nem más mint az arc, a karok és a lábfej.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A hasi zsír a legveszélyesebb
  2022-04-18 21:27:41, hétfő
 
  A hasi zsír a legveszélyesebb - hogyan szüntessük meg?

Bizonyára mindenki hallott már arról, hogy akkor is ki vagyunk téve a szív- és érrendszeri és más krónikus betegségeknek, ha ugyan nem vagyunk elhízva, de a hasunk mérete nem éppen a legkisebb. A hasi elhízás ugyanis nagyon sok veszélyt hordoz magában, de tudunk ellene tenni. Csak egy keveset szükséges a táplálkozásunkon és az életmódunkon változtatni, és hamarosan a múlté lesz a nagyobb has problémája, hiszen a következő módszerekkel hatékonyan égethetjük el a zsírpárnákat, a zsírsejteket a hasunkról. Mutatjuk is, hogyan!

Az időszakos böjtölés nagyon sokat segít a hasi zsír csökkentésében. De már az is sokat jelent, ha csökkentjük a napi bevitt szénhidrátot, illetve rendszeresen mozgunk. Ezekkel mind-mind nagyon sokat tehetünk, hogy laposabbá váljon a hasunk.

A hasi zsír csökkentésében nagyon fontos még, hogy legalább bizonyos időközönként méregtelenítsünk, megtisztítsuk a májunkat. Általában akkor lesz a has nagy, ha a máj nem tudja hatékonyan elvégezni a munkáját, azaz a szervezet tele van méreganyagokkal, toxikus anyagokkal. A májnak ugyanis kiemelkedő szerepe van a zsírok feldolgozásában és azok lebontásában, a szervezet méregtelenítésében, a tápanyagok lebontásában. Ha viszont nem tudja maradéktalanul ellátni a feladatait, például nem elég hatékony a zsírégetésben, az természetesen felhalmozódik, akár a hason is.

A magas stressz-szint és a szorongás is oka lehet a hasi zsír felhalmozódásának. Ha stresszesek vagyunk, lehet, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe és az is elképzelhető, hogy a stressz komoly betegségek forrása is lehet. Ilyen az anyagcsere-betegség vagy a pajzsmirigybetegség, ami szintén gátja lehet a fogyásnak.

Az egyszerű szénhidrátok, a finomított szénhidrátok és a cukrok is okai lehetnek a hasi zsír felhalmozódásának. Mindenképpen csökkenteni szükséges ezeket a táplálékokat. Az édesítőszerek fogyasztását is le kell redukálni, mert több kutatás is azt igazolta, hogy egyes édesítőszerek is okozhatnak elhízást, sőt több kárt okoznak a szervezetben, mintha cukrot ennénk csökkent mennyiségben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az útifűmaghéj és a borsmentaolaj csökkenti az IBS tüneteit
  2022-04-18 21:25:13, hétfő
 
  Csakis azok tudják, hogy milyen zavaró tünetei vannak az IBS-nek (irritábilisbél-szindróma), akik ebben a betegségben szenvednek. Egy egészséges emésztéssel rendelkező ember el sem tudja képzelni, hogy mennyire kellemetlen, amikor a beteg azt sem tudja sokszor, hogy attól, amit megeszik, nem lesznek-e emésztési gondjai.

Ha pedig olyasmit fogyaszt el, amitől tudja, hogy gondja lesz, nagy szenvedéseket kell átélnie, nem beszélve az örökké korgó-morgó hasról, ami egy csendesebb helyen maga a pokol. A székrekedés és hasmenés váltakozásának bosszúságáról még nem is beszéltünk, illetve az utazás előtti stresszről, ami szintén súlyos hasi panaszokat válthat ki. Azonban van megoldás.

Ha odafigyelünk a rendszeres étkezésre, a kisebb adagok fogyasztására, ha kúraszerűen fogyasztunk probiotikumokat és még relaxálni is tudunk napi rendszerességgel, akkor nagy gondok nem lehetnek és a betegség sem fog fellángolni.

Az útifűmaghéj is sokat segíthet, mert az IBS-ben szenvedő betegeknek oda kell figyelniük a megfelelő rostfogyasztása. Eleinte csak kisebb adagokban szabad a rostot beépíteni az étrendbe, aztán lehet nagyobb adagokat is fogyasztani. Azonban az is előfordulhat, hogy valakinek még ezt a rostdús táplálékot, azaz az útifűmaghéjat sem tolerálja a szervezete. Pedig az útifűmaghéj oldható rostokban gazdag, amely elősegíti az egészséges bélmozgásokat és a normális székletürítést, így azoknak javasolható elsősorban, akik rendszeresen székrekedéssel küzdenek.

Az IBS voltaképpen a nem megfelelő stresszkezelés miatt alakul ki. A megfelelő stresszlevezetés nagyon sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Egy vizsgálat során IBS-ben szenvedő betegeknek megtanították a helyes, stressz levezetésére alkalmas légzőgyakorlatokat, és a 8 héten át tartó vizsgálat befejeztével a betegek mintegy 80 százaléka számolt be javulásról.

A borsmentaolajat évszázadok óta alkalmazzák különféle betegségekre. A gyógynövény az idegrendszerre és a bélrendszerre is nyugtató hatást gyakorol. Rendszeres fogyasztása segít csökkenteni az IBS tüneteit, mint például a hasi fájdalom, a puffadás, a hasmenés és a székrekedés. A borsmentát tea formájában is fogyaszthatjuk, de ma már remek tabletták is léteznek a probléma orvoslására, mégpedig olyanok, amelyek borsmentaolajat is tartalmaznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1149
  • e Hét: 9931
  • e Hónap: 41417
  • e Év: 246118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.