Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Április 20
  2022-04-19 21:31:46, kedd
 
  "Ez a nap örömhírnek a napja. Ha hallgatunk és megvárjuk a virradatot, büntetés ér bennünket." 2Kir 7,9


Félek attól, némelyek megelégszenek azzal, ha elmondhatják: "Nem iszunk. Nem káromkodunk. Nem vagyunk szerencsejátékok rabjai. Nem hazudunk."

Ki mondta, hogy ezt teszitek? Szégyenkeznetek kellene, ha ilyen dolgokat tennétek. - De elég ez? Mit tesztek valójában? "Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak." (Jak 4,17) Már eleget hallottam bizonyos úgynevezett tökéletes emberekről, de még soha nem láttam ilyeneket.

Ha csak pozitív cselekedeti bűnökről lenne szó, talán össze tudnám hasonlítani magamat ilyen testvérekkel, mert én is azon fáradozom teljes erőmmel, hogy kifogástalan legyek. De ha megfontolom, hogy a mulasztásból fakadó vétségek is igazi bűnök, akkor búcsút kell vennem a tökéletesség minden elképzelésétől, mert mulasztáson alapuló sokféle vétkeim eluralkodnak rajtam.

Kedves barátom, ha ismered az Urat, és még soha nem tettél bizonyságot a nevéről, nem cselekedtél helyesen. Ha társaságban voltál anélkül, hogy Krisztusról szóltál volna, kudarcot vallottál. Ha alkalmad volt arra, hogy gyermekeknek elmond az evangéliumot, és nem tetted, nem feleltél meg a feladatodnak.

Ha ez a négy leprás huszonnégy órán át őrizte volna a titkát, lehet, hogy Samária falain belül százak haltak volna meg éhen. Vajon nem lettek volna-e vétkesek ezek a leprások a halálukért? Egyetértesz ezzel?

Nem ugyanolyan gyilkosság-e az is, ha mulasztásunk következtében hal meg valaki, mint mikor halálos lövés oltja ki valakinek az életét? Ha az utcádban úgy hal meg valaki, hogy nem ismerte a Megváltót, mivel nem fáradtál azon, hogy közöljed vele az örömhírt, megállhatsz-e majd ártatlanul az ítélet napján?

Ne mond: "Talán őrzője vagyok én a testvéremnek?" (1Móz 4,9) Mert ha ezt teszed, rettenetes választ kell adnom neked. Azt mondom: "Nem, Kain, testvérednek nem őrizője, hanem a gyilkosa vagy."

Komoly igazságok ezek ! Bárcsak megáldaná Isten számotokra!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Április 19
  2022-04-19 21:21:29, kedd
 
  "Majd ezt mondták egymásnak: 'Nem helyes, amit teszünk. Ez a nap örömhírnek a napja.'" 2Kir 7,9


Megértjük, hogy a négy leprás szegény ember miután felfedezte az asszírok elhagyott táborát, először saját éhségét és szomjúságát csillapította. Helyesen jártak el. Ki cselekedett volna másképpen?

Szeretnék minden embert tanácsolni, akik megtalálták Krisztust, hogy utánozzák a leprásokat ebben a vonatkozásban. Ha szívedbe fogadtad a Megváltót, akkor gyönyörködj benne, gazdagodj általa, és aztán menj és hirdesd másoknak is az evangéliumot!

Egy szóval sem ellenzem, bármilyen korán is indultok el. De azt komolyan rátok kötöm, ne menjetek addig másokhoz, amíg nem vagytok egészen biztosak a dolgotokban. Szeretném, hogy személyes bizonyságtételetekkel vonuljatok ki, mert ebben rejlik nagy erőtök.

Ha túl korán indultok útnak, és nem ízlelitek meg először személyesen és nem látjátok, milyen jóságos az Úr, hogy mondhatjátok a többieknek: "A táborban gazdag készlet van"? Hisz azt válaszolják majd: "Miért nem ettetek belőle?" Így meggyengül bizonyságtételetek.

Úgy jó, ha hitetek megragadja a nagy ígéreteket, így igazi örömhírnökökként vonulhattok ki, és arról fogtok hitelesen bizonyságot tenni, amit láttatok.

De különösen ezt szeretném, hogy meggondoljátok: Ha a leprások egész éjszaka folyamán a táborban maradtak volna, kényelmesen kinyújtózva és így énekelve: "Itt akarunk maradni", - ha tulajdonképpen nem indultak volna el a városban éhező honfitársaikhoz, akkor brutális és embertelen lett volna magatartásuk.

Ha szívesen engedelmeskedtek Isten Igéjének, ezt nagyon jól teszitek; de ha mindezt csupán saját élvezetetekre történik és semmi sem következik ezután, akkor meg kell kérdeznem, milyen céllal üdvözültetek? Az Úr nem azért jött, hogy megmentsen, és aztán saját magunknak éljünk. Ő azért jött, hogy megváltson önzésünktől.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1834
  • e Hét: 10546
  • e Hónap: 22421
  • e Év: 210223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.