Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A szívfájdalom okai
  2022-04-22 22:46:06, péntek
 
  A szívünknek sok minden árthat. Legfőképpen az egészségtelen táplálkozás és a nem megfelelő, azaz az inaktív életmód tehet sok kárt a szívünkben. A szívbetegség kialakulásában azonban más dolgok is szerepet játszanak. Mutatjuk is, melyek ezek!

Kutatások igazolják, hogy azoknál, akiknek valamilyen ínybetegségük van, nagyobb valószínűséggel alakul ki szívbetegség. Hogy mi a kapcsolat? A szájüregben lévő baktériumok bekerülnek a véráramba, ott gyulladást okoznak, majd a krónikus gyulladás következtében szívbetegség alakul ki.

A kutatások szerint a korai menopauza is nagyon veszélyes lehet. Azok, akik 46 éves koruk előtt átesnek a menopauzán, nagyobb valószínűséggel lesznek szívbetegek, és az sem ritka, hogy a stroke vagy a szívinfarktus veszélye is fenyegeti őket.

A súlyos horkolás, az alvási apnoe is nagy kockázatot hordoz, hiszen a szívbetegség kialakulásának egyik kulcstényezője is lehet. Ha valaki alvási apnoétól szenved, akkor lehetnek légzéskimaradásai, ami okozhatja a magas vérnyomás és a szabálytalan szívverés kialakulását, ezek pedig előidézhetnek stroke-ot és akár szívelégtelenséget is.

Amennyiben valaki 7-8 óránál kevesebbet alszik, akkor is kialakulhat nála magas vérnyomás, illetve a kevés alvás még a koleszterinszintet is megemelheti. Mindkét érték emelkedése oka lehet az elhízásnak és a cukorbetegségnek, ami pedig egyenes út a szívbetegség kialakulásához. Ha pedig valaki sokkal többet, azaz 9, 10 vagy ennél több órát alszik és fekszik, azzal szintén megnő a szívbetegségek, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának az esélye.

A magányos embereket is sújthatja valamilyen szívbetegség, mivel az egyedüllét okozhat magas vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás az egyik vezető oka a szívproblémák kialakulásának.

A hasi zsír kialakulásában sok minden szerepet játszhat. Aktívan részt vehetnek benne a hormonok és az olyan vegyi anyagok, amelyek növelik a vérnyomást, ez pedig nemcsak az erekre hat negatívan, hanem a koleszterinszintet is megemelheti. Minél nagyobb a hasi zsír mennyisége, annál nagyobb az esély a szívbetegségek kialakulására. Az egyik legjobb módszer a hasi zsír eltüntetésére a rendszeres testmozgás és a visszafogott étkezés.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Nőknek javasolt vitaminok
  2022-04-22 22:22:31, péntek
 
  Vannak olyan tápanyagok, amelyek kifejezetten a nők számára fontosabbak és vannak olyanok, amelyeket a férfiak egészsége nem nélkülözhet. Vitaminokra mindenkinek szüksége van, hiszen erősítik az immunrendszert, csökkentik a sejtkárosodás esélyét. A szervezet jelez, ha vitaminhiány alakul ki, mutatjuk is, melyek ezek a jelek.

Ha nincs elegendő vitamin és ásványi anyag a szervezetben, akkor kialakulhat fáradtság, memóriavesztés, depresszió, alvási gondok, emésztőrendszeri problémák, gyenge izmok és csökkent immunfunkció. Most pedig lássuk, hogy az egyes életszakaszokban milyen vitamin- és ásványianyag-bevitelre ügyeljenek a hölgyek!

A nőknek már a húszas éveikben figyelniük kell a megfelelő tápanyagbevitelre. Ebben az életkorban, illetve a 30-as, 40-es években szükséges ügyelni a megfelelő vasbevitelre, hiszen a menstruáció miatt vérveszteség alakul ki, ami alacsony vasszintet eredményez. Pedig a vasnak alapvető feladatai vannak, hiányában vérszegénység alakulhat ki, illetve létrejöhet extrém fáradtság, fejfájás, és a törékeny körmök kialakulásának is vashiány állhat a hátterében.

A nőknek ebben az életkorban folsavra is szükségük van. A folsavhiánynak különböző tünetei vannak, ilyen lehet a sápadt bőr, extrém fáradtság, heves szívdobogásérzés, étvágytalanság és fogyás.

A szervezet jódot használ a pajzsmirigy egészségének fenntartására. A pajzsmirigy hatással van az anyagcserére, annak milyenségére. A jód a mell egészségére is kihatással van, illetve az immunrendszer megfelelő működését is megtámogatja.

A B12-vitamin egyrészt a vörösvértestek előállításában játszik kiemelkedő szerepet, másrészt a sejtek energiatermelésében is részt vesz. Ha megfelelő a B12-vitamin-szint a szervezetben, akkor ez erős csontokat, egészséges szemet és mentális egészséget biztosít.

Az 50-es, 60-as évektől egyéb vitaminokra és kiegészítőkre is szüksége van a nőknek. Például D-vitaminra, amely segít fenntartani az egészséges csontozatot, különösen a menopauza utáni időszakban kell erre nagyon figyelni. A D-vitamin emellett elősegíti a kalcium felszívódását is, valamint az immunrendszeri egészségre is hatással van.

A K-vitaminnal történő ellátottság szintén kiemelkedő fontossággal bír, mivel segít a szervezetnek fehérjéket termelni az egészséges csontok és szövetek számára. A kolin egy vízben oldódó vitaminszerű anyag, amely több funkciót is ellát a szervezetben, például a sejtek közötti kommunikációban vesz aktívan részt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Az immunrendszert támogató, agyi egészséget fenntartó gomba
  2022-04-22 22:17:06, péntek
 
  A gomba az egyik legtáplálóbb élelmiszer az egész világon. Gazdag forrása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. Megtalálható benne a riboflavin, a niacin, a pantoténsav, a folát, a tiamin, a szelén, a réz, a kálium, a foszfor, a cink, a mangán, a magnézium és a vas.

D-vitaminra minden embernek szüksége van, hiszen serkenti, javítja az immunrendszer működését és biztosítani tudja az optimális egészségi állapotot is. A D-vitamint napfényvitaminnak is nevezhetjük, hiszen napfény hatására termelődik a szervezetünkben. Télen azonban nem sok napfényben van részünk, így ezt a vitamint más forrásokból szükséges pótolnunk. Fogyasszunk gombát, mivel ez a táplálék is gazdag forrása ennek a vitaminnak.

A gomba nemcsak az immunvédelmet biztosítja, hanem nagy szerepe van a vércukorszint szabályozásában is, illetve pozitívan hat az agy egészségére, és még az edzésteljesítményt is fokozni tudja.

A gomba nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkezik. Többek között biztosítani képes azt az immunvédelmet is, amelyre oly nagy szükségünk van, legfőképpen a hideg őszi és téli hónapokban.

A gomba rendszeres fogyasztása segít megnövelni a T-sejtek számát a szervezetben, illetve a gyulladás szintjét is csökkenti, ami azért is olyan előnyös, mivel ily módon csökkenhet a krónikus betegségek kialakulásának az esélye.

A gomba egy béta-glükán nevű vegyületben is rendkívül gazdag, amely serkenti a fehérvérsejtek termelését. Ez nagyon hasznos dolog, hiszen így az immunrendszer sokkal jobban tud védekezni a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

A gomba antioxidáns hatással is rendelkezik, éppen ezért a szabad gyökök számát is redukálni tudja a szervezetben. Emellett csökkenti a kalciumtúlterhelést a testünkben, növeli az állóképességet és az agy egészségét is védi, így rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik az Alzheimer-kór, a demencia, a Parkinson-kór is.

A gomba úgy működik, mint egy prebiotikum, így az emésztőrendszer egészségét is védi, hiszen a bélflóra egyensúlyának megteremtésében játszik kiemelkedő szerepet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A méltatlanul nélkülözött fűszer – ánizsmag
  2022-04-22 22:13:25, péntek
 
 

>"


Az ánizsmag nem kap annyi figyelmet, amennyit megérdemelne, pedig már az ókori görögök és az egyiptomiak is előszeretettel fogyasztották, többek között emésztési problémáikat orvosolták ezekkel az apró magvakkal. De használták még arra is, hogy egyensúlyba hozzák a vércukorszintet, illetve a gombás fertőzések ellen is bevetették, és igen jó eredményeket értek el ennek a gyógynövénynek a segítségével. Az ánizsmagból még likőrt is készítettek, amely szintén jó szolgálatot tett, ha emésztési gondokkal küzdöttek.

A candida egy élesztőgomba, amely természetes módon is előfordul az emésztőrendszerben. Míg nem ér el magas számot ez a gombafaj, addig semmilyen egészségügyi gondot nem okoz, azonban előfordul, hogy elszaporodik, és ilyenkor súlyos és kellemetlen tüneteket is előidézhet.

Milyen tüneteket okozhat a candida gomba elszaporodása?
Előidézhet szájpenészt, fáradtságot, visszatérő húgyúti fertőzéseket és az ízületek duzzanatát, valamint fájdalmát is kiválthatja. A candida gomba elszaporodásának oka lehet a túlzott cukorbevitel, a túl sok szénhidrát fogyasztása, a túlzott mennyiségű alkohol és az antibiotikum gyakori használata, fogyasztása.

A candida diéta azt jelenti, hogy csökkentjük a fent említett élelmiszerek bevitelét. Gyógynövényeket is használhatunk a probléma orvosolására. Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint az ánizsmag. Az ánizsmag segít egyensúlyban tartani a candida gomba mennyiségét, azaz megakadályozza annak túlzott mértékű elszaporodását.

Miben lehet még a segítségünkre az ánizsmag? Segíthet egyensúlyba hozni a vércukorszintet, amit a hasnyálmirigy stimulálásával ér el. A hasnyálmirigy inzulint termel és szabályozza a szervezet vércukorszintjét. Az ánizsban lévő hatóanyag, az anetol, aktiválja azokat az enzimeket, amelyek arra késztetik a hasnyálmirigyet, hogy kiegyensúlyozza a vércukorszintet.

Az ánizsmag több más egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Csökkenti a székrekedés kialakulásának kockázatát, támogatja az endokrin rendszer egészségét. Relaxálja a testet, enyhíti a gyomorfekély okozta kellemetlen és fájdalmas tüneteket.

A menopauza sok nemkívánatos tünetet okozhat, ilyen például a hőhullám. A kutatások bebizonyították, hogy az ánizsmag nagyon hatékony lehet a hőhullámok kezelésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A máj egészségét biztosító és fenntartó gyógynövények
  2022-04-22 22:10:04, péntek
 
  Egyre többen szenvednek valamilyen májbetegségben nemcsak hazánkban, hanem világszerte. A májbetegségnek sokféle kockázati tényezője ismeretes, mint például a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás, a magas vércukorszint, a magas vérnyomás, a magas trigliceridszint és a magas koleszterinszint. Vannak azonban olyan gyógynövények, amelyek javítják és védik a máj egészségét.

Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint a máriatövis, amely nagy mennyiségben tartalmaz egy szilimarin nevű vegyületet. Ezt a gyógynövényt már évezredek óta alkalmazzák májbetegségek kezelésére, hiszen májvédő tulajdonságokkal rendelkezik. A máriatövisnek kiemelkedő az antioxidáns hatása is. Segíti a májsejtek regenerálódását és a gyulladás csökkentésében is verhetetlen, e tulajdonságai miatt pedig nagyon előnyös lehet a májbetegségek kezelésére.

A másik remek gyógynövény a ginszeng, amely erős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Mivel a ginszeng antioxidáns hatása is kiemelkedő, így nagyfokú védelmet jelenthet a vírusok, a méreganyagok és az alkohol okozta májkárosodásokkal szemben. A ginszenggel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítani tudja a máj funkcióit, illetve csökkenti a gyulladást és a fáradtságot májbetegségben szenvedő embereknél.

A következő nagyszerű gyógynövény nem más, mint a zöld tea. A zöld tea polifenolokban, azaz antioxidáns vegyületekben gazdag, amelyek nagyon pozitívan hatnak a máj egészségére és működésére. A gyógytea rendszeres fogyasztása nemcsak a májgyulladást képes csökkenteni, hanem a máj zsírosodását is minimalizálni tudja.

Az édesgyökér vírusellenes, gyulladáscsökkentő és májvédő hatásokkal rendelkezik. Az édesgyökér egy glicirrizin nevű vegyületet tartalmaz. Talán épp emiatt az anyag miatt is használja a kínai hagyományos orvoslás májbetegségek kezelésére ezt a gyógynövényt. Az édesgyökér az alkohol okozta májkárosodással szemben is védelmet jelenthet.

A kurkuma egyik remek antioxidáns hatásokkal rendelkező bioaktív vegyülete nem más, mint a kurkumin. A kurkumin gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal is rendelkezik. Csökkenti a máj gyulladását, a máj zsírtartalmát és az LDL-koleszterin-szintet.

A fokhagyma is egy jótékony gyógynövény, hiszen javítja a máj egészségét és védelmet jelenthet a májdaganattal szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gránátalma gyógyhatásairól
  2022-04-22 22:07:04, péntek
 
  1. Vitaminokban gazdag gyümölcs! ? A gránátalma nagyon sok a szervezet számára elengedhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint pl a C-vitamin, K-vitamin, magnézium és a kálium.

2. Segít a gyomorpanaszok enyhítésében! ? A gránátalma rosttartalma igen magas, emiatt nyugtatja a gyomrot. Továbbá baktérium- és gombaölő hatásai is vannak, így elősegíti az egészséges emésztés kialakítását.

3. Természetes szépségápoló! ? Nem csupán C- és K-vitamint, hanem E-vitamint is tartalmaz. Ezek a vitaminok hozzájárulnak bőrünk egészségének megőrzéséhez. A bőrápoló hatás mellett pedig lassítják az öregedési folyamatokat és elősegítik a bőr hidratáltságának megőrzését.

4. Természetes szíverősítő! ? Kutatások során bizonyították, hogy a gránátalma rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ennek oka, hogy a gránátalma csökkentheti a sejtek oxidációját és a szabad gyökök kialakulását.

Illetve fontos kiemelni, hogy a gránátalma rendszeres fogyasztása 20%-kal csökkenti az LDL vagyis káros koleszterin szintjét, illetve megnöveli a HDL vagyis hasznos koleszterin szintjét a vérben.

Segít normalizálni a vérnyomást.

Javítja a véráramlást.

Segít megakadályozni az artériák megvastagodását.
Forrás : Herba-D hírlevél
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Olivaolaj gyógyhatásairól
  2022-04-22 22:02:28, péntek
 
 



A mediterrán térségben, azaz a Földközi-tenger partvidékén csakis olívaolajat használnak az emberek. Talán nem véletlen, hogy ebben a térségben a legkevesebb a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők aránya és itt is haláloznak el a legkevesebben szív- és érrendszeri vagy más megbetegedésekben.

Mindenképpen az extraszűz-olívaolajat válasszuk, ha a boltban vásárolunk, mivel ez a legegészségesebb, azaz ez tartalmazza a legtöbb tápanyagot. Az olívaolajat használhatjuk főzés és sütés során, illetve salátákat is ízesíthetünk a segítségével.

Az olívaolaj egyik egészségügyi előnyét annak köszönheti, hogy rendkívül gazdag fitokemikáliákban, amelyek segíthetnek a rákos betegségek és a szívbetegség elleni küzdelemben.

Kutatások igazolják, hogy ha napi szinten, azaz rendszeresen fogyasztjuk ezt az olajat, egyre jobban csökken a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye. Az olívaolaj aktív vegyületei ugyanis csökkentik a magas vérnyomást és megakadályozzák az artériák megkeményedését.

Amennyiben olívaolajra cseréljük az otthon eddig használt olajunkat vagy zsírt, mintegy negyven százalékkal csökkenthetjük a stroke kialakulásának kockázatát.

A szervezetben kialakuló gyulladás krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Az olívaolajban található antioxidánsok azonban jelentősen csökkentik ezt a gyulladási szintet, ez a hatás pedig az olívaolajban található olajsavnak köszönhető.

A szervezetben elszaporodó szabad gyökök sejtkárosító hatásokkal rendelkeznek. Az antioxidánsok megakadályozhatják a sejt- és szövetkárosodások kialakulását. Az olívaolaj bővelkedik ezekben az antioxidánsokban, ezért is képes sok betegség kockázatát lecsökkenteni.

Az olívaolajban nem mellesleg olyan tápanyagok is megtalálhatók, amelyek nagyon hatékonyan képesek megküzdeni egyes baktériumtörzsekkel szemben. Ilyen például a Helicobacter pylori baktérium, amely egy gyomorban tanyázó baktérium, és amely nemcsak a gyomorfekély, hanem a gyomorrák kialakulásáért is nagyban felelőssé tehető.

A mediterrán étrend nem a húsra, hanem elsősorban a növényekre és a növényi alapú táplálkozásra helyezi a hangsúlyt. Ezeknek az ételeknek az elkészítéséhez gazdagon használnak olívaolajat is. Ha beiktatjuk az olívaolajat az étrendünkbe, jelentősen lecsökkenhet az esélye egyes rákos megbetegedéseknek, például a végbélráknak, a méhnyakráknak, az emlőráknak, a prosztataráknak és a hasnyálmirigyráknak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Egészséges szájüreg egyszerű módszerekkel
  2022-04-22 21:57:32, péntek
 
  Mindenki arra vágyik, hogy a szájürege egészséges legyen, és a fogai örökké szépek és fehérek maradjanak. Nem is olyan nehéz elérni ezt a célt, és ha rendszeresen ápoljuk a fogainkat, elképzelhető, hogy még idősebb korunkban sem lesz szükségünk műfogsorra. Mutatjuk is, hogy milyen természetes házi módszerek léteznek a szájüregünk és a fogaink karbantartására.

A szódabikarbóna lehet az egyik legjobb módszer, hogy a fogaink sokáig egészségesek maradjanak. Csak mártsuk bele a fogkefét a szódabikarbónába és már moshatjuk is a fogainkat. Ezzel a módszerrel eltávolítjuk a fogakról a plakkot, amelyek a fogszuvasodást okozzák, illetve a szódabikarbóna a segítségünkre lehet a szájüregi baktériumok elpusztításában, amelyek szintén fogszuvasodást okozhatnak.

A zöld tea rendszeres fogyasztása is nagyon jót tesz a szájüregnek, hiszen antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, így nemcsak a fogaink, hanem az ínyünk is sokáig egészséges maradhat.

Ha hatékony baktériumölő, olcsó és könnyen elkészíthető szájvízre vágyunk, akkor ebben a sós víz lehet a segítségünkre. Ezzel az eleggyel akár minden egyes nap gargalizálhatunk. Segít a gyulladás csökkentésében és nagyon hatékony a baktériumok elpusztításában is.

Nagyon lényeges, hogy egészségesen táplálkozzunk, mert az egészséges táplálékokban nagyon sok hasznos tápanyag megtalálható, amely a fogak és a szájüreg egészségének is nagyon jót tesz. A kalcium és a foszfor erősebb fogakat eredményez. A kalcium gazdag forrásai a tej, a tejtermékek, a mandula, a lazac, a sötétzöld leveles zöldségek. A foszfor nagyobb mennyiségben a sovány húsokban és a halakban található meg. C-vitaminra is szükségünk van, ami az íny egészségét biztosítja. Milyen táplálékokban található meg ez a vitamin? Például a citrusfélékben, a paprikában, a paradicsomban, a brokkoliban és a spenótban.

Az olajos öblögetés is nagyon hasznos, Indiában évszázadok óta alkalmazzák. Csökkenti a fogszuvasodás esélyét, növeli a szájüreg egészségét és még a fogak fehérítésében is aktívan részt vesz. Használjunk erre a célra olívaolajat!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Másnaposság elleni természetes gyógymódok
  2022-04-22 21:46:32, péntek
 
  Másnaposság elleni természetes gyógymódok - C-vitamin, kamilla, gyömbér, B-vitaminok

A másnaposság sokak előtt egyáltalán nem ismeretlen dolog. A fejfájás, a gyomorpanaszok, a szédülés és a hányinger a macskajaj velejárói. Persze az lenne az ideális, ha nem kerülne sor másnaposságra, de ez akkor is kialakulhat, ha valaki egész évben szinte nem is fogyaszt alkoholt, majd egy szülinapi buliban iszogat egy kicsit és ilyenkor a szervezete másnapossággal reagál az elfogyasztott alkoholra. Mit lehet tenni? Milyen megoldások léteznek, amelyek csillapítják a tüneteket? Mutatjuk a válaszokat!

Az alkohol vízhajtó hatással rendelkezik, azaz nagyon gyorsan és könnyen dehidratációt okozhat. Talán nem véletlen, hogy egy átbulizott éjszaka után másnap reggel szomjúságot érzünk. Még akkor is erőltessük a vízivást, ha egyébként nem vágyunk rá, mivel a hidratáció felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Ne feledkezzünk meg a tápanyagokban gazdag ételek fogyasztásáról sem, mert így a szervezet hamarabb metabolizálja az alkoholt. A tápanyagokban gazdag, kissé zsírosabb ételek javasoltak, mivel a másnaposság miatt a vércukorszint is alacsonyabb lehet, de egy kiadós reggeli a vércukorszintet is remekül szabályozza. A rosszullétet vérnyomás-ingadozás is okozhatja, ilyenkor jól jön egy banán, amelynek vérnyomás-szabályozó hatása is van, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot is.

A hányinger csillapítására a gyömbér lehet a segítségünkre, amely megnyugtatja a gyomrot, csökkenti a gyomorpanaszokat és a másnaposságra oly jellemző émelygést és hányingert is megszünteti.

A másnaposság egyik tünete a szorongás. Ennek ellensúlyozására készítsünk egy csésze kamillateát, amely megnyugtat és nagyszerűen oldja a szorongást is.

A másnaposság nem éppen egy energiafokozó dolog, így fontos, hogy valahogy visszaállítsuk az energiaszintünket. Ezt B-vitaminokkal tehetjük meg. A B-vitamin nagyon hasznos fáradtság és alacsony energiaszint esetén. A legjobb, ha tojást eszünk reggelire.

Az immunrendszerünket sem árt egy átmulatott éjszakát követően megerősíteni, ebben pedig a C-vitamin lehet a segítségünkre. Facsarjunk narancslevet és fogyasszuk el, hogy felturbózzuk az immunrendszerünket ezzel a nagyszerű antioxidánssal. A C-vitamin sikeresen növeli meg a szervezet védekezőképességét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Meglepő dolgok, amelyek fejfájást okoznak
  2022-04-22 21:39:48, péntek
 
  Olyan ember talán nem is létezik, akinek még soha nem fájt a feje. A fejfájást sok minden kiválthatja, az egyik leggyakoribb fejfájást okozó nem más, mint a stressz. Elsősorban a munkahelyi stressz az oka a fejfájás kialakulásának. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a munkahelyi stressz nagyon megviseli az embereket, és a megkérdezettek mintegy 75 százaléka vallotta, hogy a stressz okozta esetükben a fejfájást. A kutatásból az is kiderült, hogy a nők sokkal jobban a szívükre veszik a munkahelyi problémákat és talán ezért sem meglepő, hogy ők gyakrabban is szenvednek fejfájástól és migréntől.

Ahogy öregszünk, úgy egyre gyakrabban megtapasztalhatjuk, hogy sok minden vált ki esetünkben fejfájást. Az egyik leggyakoribb dolog nem más, mint az időjárás-változás, vagy ahogy mi emberek nevezzük, a frontok. A légköri nyomás emelkedése és csökkenése sok embernél okoz migrénes fejfájást és ilyenkor sok esetben csakis a pihenés segíthet.

Sok ember azért nem használ semmilyen parfümöt, mert még ettől is migrénes fejfájása alakul ki. Sokan éppen emiatt nem kedvelik az illatgyertyákat, az illatosítókat, az illatkendőket vagy más olyan tárgyat, dolgot, amely erős illatot bocsájt ki magából. Azok az emberek, akik valamilyen pajzsmirigybetegségben szenvednek, szintén arról számoltak be, hogy az erős illatok allergiás reakciót, irritációt váltottak ki náluk.

A migrénre jellemző, hogy általában az erős fények és a hangok is szerepet játszanak a kialakulásukban. Éppen ezért, amikor jön egy-egy roham, a migrénes betegek semmi másra nem vágynak, csakis egy sötét és csendes szobára.

Az alvási apnoé, azaz az éjszakai horkolás is oka lehet a migrén létrejöttének. Ilyenkor ugyanis a légzés sem tökéletes, azaz légzéskimaradás is bekövetkezhet, amikor nem jut elegendő oxigén a szervezetbe, ami szintén oka lehet a fejfájásnak.

Napjainkban nagyon sokan végeznek ülő munkát. Sokan dolgoznak számítógéppel, miközben nem a megfelelő fejtartással és testtartással dolgoznak. Ez is oka lehet a migrénes fejfájás kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.