Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Közeledik a Húsvét, a feltámadás ünnepe!
  2022-04-05 10:41:32, kedd
 
 




" Közeledik a Húsvét, a feltámadás ünnepe!
A világ minden kultúrájában ez az újjászületés nagy beavatási pillanata.
A természetben -és a lélekben- ez a tavaszünnep.
Az újjászületésről azonban sok mindent tudunk. Az egyik az, hogy előtte a hosszú válság és krízis katarzissá mélyül. A vallás fogalmaival szólva : tudnotok kell, hogy Krisztus feltámadását nem a halála előzte meg, hanem a katarzisa. Ez sokkal nehezebb, mint a halál. ...
Aki ezt nem éli át teljes mélységében, az nem tud újjászületni. Ezt éljük most. Ki így, ki úgy, de ez lett a kollektív létélményünk.
Csodálatos újjászületés előtt állunk! És megtanulhatunk végre igazán szeretni! "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Nem elég tisztának lenni.
  2022-04-05 10:37:54, kedd
 
 




Nem elég tisztának lenni. Nem elég ártatlannak lenni. A mai világban öntudatra és erőre van szükségünk, hogy ne zuhanjunk a zuhanókkal, és ne veszítsük el lelkünket egy aljas világban.

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A szeretet mindenre meg tud tanítani.
  2022-04-05 10:35:03, kedd
 
 




"A szeretet mindenre meg tud tanítani. Arra, hogy bátor legyek, odaadó, hűséges, akadályokat legyőző, akár hős is, ha kell."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Tudod, mennyire lesugárzik rólunk a társunk?
  2022-04-05 10:30:31, kedd
 
 




Tudod, mennyire lesugárzik rólunk a társunk? Vagy ha nincs, a magányunk? Egy nő, ha jól éli meg a magányát, kifejezetten megszépül. Az anyaságtól is persze, de főleg, ha egy olyan férfi mellett él, akinek a lénye gazdagítja. Egy nőn látszik, milyen "kezekben van". És az asszony hatását is látni a férfin. Lehúzhatja, föl is emelheti a férjét. Például úgy, hogy nem engedi méltatlan dolgokat művelni. Minden, de minden látszik rajtunk! Még az éjszakai szeretkezés minősége is. Ne feledd, hogy a párkapcsolat: alkímia, ahol egymást kölcsönösen átváltoztatjuk.
Egyszerre vagyunk varázslók és elvarázsoltak.

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A nagy barátságok éppolyan ritkák, mint a nagy szerelmek.
  2022-04-05 10:27:21, kedd
 
 




"A nagy barátságok éppolyan ritkák, mint a nagy szerelmek. Barát az, akinek segítségével megszabadulhatsz a lelkedet marcangoló gondoktól.
Barát az, aki figyel rád. Akinek megmutatkozhatsz. Akinek megfogalmazhatod a legtitkosabb gondolataidat. Ritka az ilyen ember. Mindenki önmagát mondja, saját lelke bajától akar szabadulni.
Csak fél füllel hallgat téged, nem odaadó lélekkel, hanem türelmetlen, arcára kényszerített mosollyal, miközben belül szövi már, hogy ő mit fog mondani.
Alig várja, hogy a párbeszédben ő következzen, és ő mondja-mondja végre a magáét, a saját monológját. Szeret beszélni önmagáról, s ezért képtelen figyelni rád. Mint a rossz szex, olyan az ilyen beszélgetés: a másik a saját örömét keresi csupán, és otthagy téged, kielégületlenül. Beszélni könnyű - meghallgatni nehéz. Igazi barátja csak annak lehetsz, akit meghallgatsz. És a te barátod csak az lehet, aki téged, mint önmagánál is fontosabbat, meghallgat.
Ezért ritka az igaz barátság."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Vannak emberek, akiket egy időre ajándékba kapunk...
  2022-04-05 10:19:51, kedd
 
 




"Vannak emberek, akiket egy időre ajándékba kapunk, hogy elkísérjük élete egy szakaszán. Nem igazán azért, hogy birtokoljuk vagy uralkodjunk felette. Meg azért sem, hogy tanácsainkkal megfojtsuk.
Néha csak azért, hogy menjünk mellette. Átláthatóan. Elég ha tudjuk, hogy Ő a világra jött, gondolhatunk rá. Az igazi találkozások pillanatában belopakodunk egymás életébe, és a lelkünk jót ücsörög egymásnál. Ugyanarra a dalra rezdülünk. Érezzük egymást. Az emberek azt mondják, hogy nem szeretnek szenvedni. Én mégis szeretek. Szeretem, ha valaki eszeveszetten hiányzik. Ha ott lappang az a torokszorító érzés minden porcikámban, hogy mindent odaadnék abban a pillanatban, hogy újra találkozzak vele. Érezzem újra ugyanazt a dallamot a lelkemben. Az ő dallamát és az ő rezdülését.
Van ezekben a találkozásokban is valami nagyszerű és megdöbbentően furcsa. Az élet összehoz két embert itt vagy amott, mintha a Véletlen játéka volna csupán, aztán összeköti őket a szeretet láthatatlan szövedékével. Hogy aztán sohase felejtsük el azt a dallamot, azt az illatot, azt a hangulatot, amit elénk terelt, és azokat az érzéseket, amiket a lelkünkbe csempészett."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret.
  2022-04-05 10:15:51, kedd
 
 




" Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem "vérre megy", erősebbnek tűnik....
Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki, gyengévé! ....És mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret.
Még akkor is, ha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz boldogtalanabb. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Csak ha magadat megtaláltad, találhatnak meg mások is.
  2022-04-05 10:13:10, kedd
 
 




Csak ha magadat megtaláltad, találhatnak meg mások is. Más szóval: csak ha magadat szereted, szerethetnek meg mások is. A benső harmóniának ilyen hatalmas vonzereje van!

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A feltámadás nemcsak a hívők ünnepe, hanem minden emberé
  2022-04-05 10:10:56, kedd
 
 




" A feltámadás nemcsak a hívők ünnepe, hanem minden emberé. A tied is.
Rádöbbenhetsz, hogy erősebb vagy mint a halál, és arra is, amit az eredeti görög szó, az anástasis jelent :
" ÚJRA LÁBRA ÁLLNI".
Benned van az erő, az Élet ereje, hogy újra lábra állj! Élő Lélek van benned, nem lehet téged legyőzni. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 493 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1295
  • e Hét: 9266
  • e Hónap: 16739
  • e Év: 133985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.