Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Dióval a szív- és érrendszer egészségéért
  2022-04-08 22:00:43, péntek
 
 



Az artériák akkor működnek megfelelően, ha rugalmasak és elég tágak ahhoz, hogy a vér zavartalanul haladjon át rajtuk. Amikor az artériák megkeményednek, akkor akár érelmeszesedés is kialakulhat, ami viszont súlyos betegségeket és akár még halált is okozhat.

A fő célja mindenkinek az kellene, hogy legyen, hogy az artériák rugalmasak maradjanak, és ne képződjön azok belső falán plakk, mert ez nem csupán a hosszú, hanem a minőségi életet is garantálja. A dió rendszeres fogyasztásával elérhetjük ezeket a hatásokat.

A LDL-koleszterinnel kapcsolatban sokféle vizsgálatot végeztek. A legújabb kutatási eredmények arra mutatnak rá, hogy a magas szintje nem egészséges, még ha sokan ellene is vannak ennek a kijelentésnek. Az érelmeszesedés egyik vezető kockázati tényezője ugyanis a magas LDL-koleszterin-szint, ami aztán szív- és érrendszeri betegségeket okozhat.

Természetesen az érelmeszesedés kialakulásában több tényező is szerepet játszik, és valakinél minél több kockázati faktor van jelen, annál nagyobb lesz az esélye az érelmeszesedés kialakulásának. Ilyen kockázati tényező a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a túl sok szabad gyök a szervezetben, ami oxidatív stressz kialakulásához vezethet. Már napi egy maréknyi dió fogyasztásával is csökkenthető a magas LDL-koleszterin-szint, tehát nem minden esetben a gyógyszer a megoldás. A diéta és a rendszeres mozgás is nagyon sokat segíthet a koleszterinszint értékének csökkentésében.

A dió ráadásul nagyon egészséges, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, egészséges zsírokat és rostokat, amelyek a jó emésztést segítik elő.

Az emberek jelentős hányadának magas a koleszterinszintje. Vezethet első utunk az orvoshoz, mert egy lelkiismeretes orvos nem a gyógyszert fogja első körben ajánlani és még a második konzultáción sem kardoskodik a gyógyszer mellett. Az orvos életmódváltást javasol, azaz a rendszeres mozgást, az étrend megreformálását és a stressz-szint csökkentését. Ha nem gyógyszerpárti, akkor azt is elmondja, hogy mivel lehet még csökkenteni a magas koleszterinszintet, például halolajjal, zabkorpával, fokhagymával vagy éppen zöld teával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Téli bőrszárazság és viszketés
  2022-04-08 21:55:09, péntek
 
  Télen sokkal többen szenvednek valamilyen bőrproblémától, mint a nyári hónapokban. Ezért többnyire az időjárás a felelős, de természetesen más okok is meghúzódhatnak a téli bőrproblémák mögött. A hideg hónapokban többen keresik fel a bőrgyógyászt bőrproblémákkal, mint nyáron, amikor több napfény éri a bőrünket. A napfénynek gyógyító hatása is van, mint ahogyan a közreműködésével termelődött D-vitaminnak is. Mivel télen sokan lesznek D-vitamin-hiányosak, így többen is küzdenek valamilyen bőrproblémával.

Télen meglehetősen száraz a levegő, ez is oka lehet a kialakult bőrszárazságnak. Természetesen nem csak télen küzdhetünk bőrszárazsággal. Nyáron is fenyegethet ez a veszély bennünket, főleg ha sokat tartózkodunk az irodában, ahol egész nap még a légkondicionáló is megy. Mint ahogyan télen a fűtés, úgy nyáron a légkondicionáló is szárítja a szoba levegőjét.

Sokan azt hiszik, hogy ha naponta csak egyszer fürdenek vagy zuhanyoznak, az kevés. Pedig a bőrnek éppen elegendő a napi egyszeri tisztálkodás. Ha többször zuhanyozunk, akkor a bőr szárazzá és irritálttá is válhat. A sok zuhanyozás miatt a bőr pH-ja felborul, megszabadítjuk a természetes olajoktól, amelyeknek védő funkciója is van. A különféle kórokozóktól óvhat meg bennünket. Ha azonban kiszárad a bőr, akkor ez támadási felületet biztosít a gombáknak és a baktériumoknak, illetve nagy a felülfertőződés esélye és veszélye is.

A tisztítószerekben, a tisztálkodó szerekben és a kozmetikumokban nagyon sok olyan vegyi anyag van, amelyek irritálják a bőrt. Az elmúlt évben folyamatosan mostuk a kezeinket, pedig ez akár még többet árthat, mint amennyit használ. Nagyon sokan szenvedtek az utóbbi hónapokban bőrbetegségtől, például ekcémától a folyamatos kézfertőtlenítés és kézmosás miatt. Fontos a higiénia, csak sajnos teljesen tönkreteszi a bőrbarriert, azaz a bőr védőrétegét, és ez az oka a bőrbetegségek fellángolásának.

A bőrproblémákat, a száraz bőrt az is okozhatja, hogy nem a megfelelő kozmetikumokat használjuk. Akinek száraz és érzékeny a bőre, mindenképpen olyan tisztálkodószereket használjon, amelyek csak kevés összetevőt tartalmaznak és nagyon fontos, hogy ezeknek a termékeknek magas legyen a hidratáló hatása is.

A bőrünk egyre vékonyabbá és szárazabbá válik, ahogy öregszünk. A nőknél a menopauza egy vízválasztó, sok nő ugyanis ilyenkor küzd leginkább valamilyen bőrproblémával.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Vitaminok székrekedésre
  2022-04-08 21:45:58, péntek
 
  A székrekedés nemcsak kellemetlen, de nagyon komoly egészségügyi problémákat is tud generálni, főleg ha a panasz hosszabb ideje áll fenn. Sokan nyúlnak ilyenkor a hashajtóhoz, amelyekhez azonban könnyen hozzá lehet szokni, és aztán már ezek a gyógyszerek sem nyújtanak segítséget. Mit lehet tenni? A zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása, a rostdús táplálkozás eredményre vezethet, úgyhogy ha a székrekedés problémájával küzdünk, soha ne felejtsük el, hogy a konyhában is találunk remek természetes gyógymódokat, azaz gyógyszer nélkül is nagyon sok megoldás létezik. A vitaminok is a segítségünkre lehetnek a kényes probléma orvoslásában. Lássuk is, hogy melyek ezek!

Székrekedés egyes vitaminok hiánya miatt is kialakulhat. Ezzel a gonddal kell megküzdenünk, ha nincs elegendő C-vitamin, folát vagy magnézium a szervezetünkben. A gyümölcsök és zöldségek nemcsak rostokban, de C-vitaminban is bővelkednek, márpedig ha nem hiányos a szervezetünk ebben a vitaminban, akkor a székrekedés problémájától sem kell majd szenvednünk. A nagyobb C-vitamin-adag nem segít a székrekedés problémáján, csak az, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a vitamint, hiszen a fölösleg úgyis kiürül a szervezetből, lévén hogy vízben oldódó vitaminról van szó.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a krónikus székrekedés és a D-vitamin hiánya között is szoros összefüggés áll fenn. Az olyan személyeknél, akiknél valamilyen bélbetegséget diagnosztizáltak és székrekedéssel is küzdöttek, azt vették észre, hogy súlyos D-vitamin-hiányban szenvedtek. Megfigyelték valamint, hogy az alacsony D-vitamin-szint pedig súlyos székrekedési panaszokat generálhat.

A B12-vitamin hiánya is okozhat gondokat. Ezek a következők: fáradtság, székrekedés, étvágytalanság, gyengeség és fogyás. Kik tarthatnak ennek a vitaminnak a hiányától? A vérszegény személyek, akiknél ez a vitamin nem szívódik fel megfelelően és azok, akik nem táplálkoznak kiegyensúlyozottan.

Ha sok magnéziumot fogyasztunk, az hasmenéssel járhat együtt, ebből következik, hogy az elégtelen magnéziumbevitel pedig székrekedést okozhat. Magnéziumot nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségek tartalmaznak mint a cékla, a spenót, a káposzta, a brokkoli, a saláták. Előfordulhat, hogy kiegészítők fogyasztására is szükség lehet, ha valaki magnéziumhiányban szenved.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.03 2022. április 2022.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5549
  • e Hét: 14331
  • e Hónap: 45817
  • e Év: 250518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.