Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Május 2
  2022-05-01 20:52:24, vasárnap
 
  "Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a roskadozó térdeket!" Ézs 35,3


Az a benyomásom, hogy korunkban a keresztyének igen meg vannak elégedve önmagukkal, jóllehet sok okuk lenne az ellenkezőjére. Ha olyan keresztyének életrajzát olvasom, akik már az örökkévalóságban vannak, elcsodálkozom rajtuk és csak sírni tudok azon, hogy mennyire mögötte vagyok ezeknek a férfiaknak, és mennyivel elmaradok tőlük Istentől kapott küldetésemben.

Ha Luther Márton szent rettegéssel gondolt a az egyházra törő veszedelemre, miért nem tudunk mi is úgy gondolkozni? Ha Kálvin éles szemmel képes volt felismerni a tévedés ködében az evangélium tanításait, miért nem tudjuk mi is? Ha mások csúfolást és kárt is vállaltak Krisztusért, miért nem vállalunk mi is? Semmi ok nincs arra, miért kellene Isten családjában a szentek legkisebbjeinek elmaradniuk a legnagyobbaktól. Tudom, korunkban tökéletesen meg vannak azzal elégedve a hívők, hogy személyes üdvösségük van. Hol van az a szent ambíció, ami nemes tettekre ragadja a keresztyéneket? Összetöpörödött törpék lettünk, meg vagyunk elégedve a legalacsonyabb magaslattal, amire sikerült feljutnunk, és egyáltalán nem érdekelnek azok a magasságok, amik még fölénk tornyosulnak. A lankadt karok és a roskadozó térdek miatt van ez.

Az első évszázadokban az evangélium hamar eljutott minden országba. Egyáltalán nem volt olyan vidék az akkor ismert világban, ahol ne hallottak volna a keresztről. Jézus követői akkor félelmet nem ismerő férfiak voltak. Elhagyták szülőföldjüket, házukat és családjukat az ő nevéért, és elmentek mindenhová, hogy prédikálják az igét. Nekünk csak megélhetésünket kellene biztosítanunk, mielőtt elindulnánk, hogy hirdessük az evangéliumot. De aztán, ha sikertelennek bizonyul is fáradozásunk, hamar abbahagyjunk a munkát. Ha a mai keresztyénség is olyan imádkozókból állna, mint az apostolok és a mártírok, akkor a Sátán erődítményei hamarosan porba omlanának.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 1
  2022-05-01 20:50:01, vasárnap
 
  "Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a roskadozó térdeket!" Ézs 35,3


A restség megbéníthatja a kezünket és a lábunkat. Karunk annál jobban megerősödik, minél többet használjuk. A kovácsnak erős az ökle, mivel folyton használja a nagykalapácsot. Aki hegyet mászik, vagy rendszeresen masírozik, megerősödik a lába. De akik otthon ülnek és keveset gyalogolnak, már attól is elfáradnak, ha csupán egy kis sétát tesznek. Tagjaink használata megerősít minket, ezzel szemben a lustaság legyengít. Sokan közülünk erősebbek lennének, ha többet dolgoznának.

Milyen lusta közösség mégis a keresztyén gyülekezet! Több tétlen személy van Jézus Krisztus gyülekezetében, mint bármely más emberi közösségben. Vannak néhányan, akik buzgón szolgálnak Istennek. De milyen sokan meg vannak elégedve annyival, hogy a helyükön ülnek és prédikációt hallgatnak anélkül, hogy bármit is tennének az Úr ügye érdekében. Vannak közületek, akik egész életükben egyetlenegy lelket sem nyertek meg Krisztusnak. Nem veszitek szívetekre az elveszett lelkek üdvösségét. Nem fordultok Istenhez komoly imádsággal szomszédaitokért, akik még a széles úton haladnak. Olykor, ha találkoztok egy alkoholistával, felsóhajtotok, s azt mondjátok: "Ó, milyen borzalmas!" De ezzel már ki is merült érdeklődésetek. Mit tesztek tulajdonképpen? Égetően szükséges, hogy szeretőbb szívünk legyen, és tevékeny életet folytassunk, különben elpusztul Krisztus egyháza a restség miatt.

Ha gyenge a térdetek, úgy szolgáljatok azzal az Úrnak úgy, amennyire csak tudtok. Ha ernyedt a kezetek, dolgozzatok velük, és kérjétek Istent, hogy erősítse meg azokat. Testvér, látogasd a betegeket, segítsd a szegényeket, tanítsd a tudatlanokat, vigasztald a megszomorodottakat! Meg fogod látni, hogy ezen az úton megerősödik a kezed, és a térded sem inog meg többé.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3679
  • e Hét: 9925
  • e Hónap: 39237
  • e Év: 227039
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.