Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Május 14
  2022-05-13 21:25:36, péntek
 
  "Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek." Jn 16,14


Vonatkoztassuk először ezt a próbakövet az igével való szolgálatra. Van a szolgáló testvéreknek egy sajátos csoportja, amelyik mindenekelőtt arra törekszik, hogy bizonyos tapasztalatokat magasztaljon. Ha te tőlük eltérő módon éreztél vagy tapasztaltál meg valamit, ezt lenézik, s nem tartják magasztalásra méltónak. Ha téged más módon, más ösvényen vezetett a Lélek, akkor ezeknek a testvéreknek a véleménye szerint soha nem volt igazi tapasztalatod az élő keresztyénségről. Ők ugyanis annyira jártasoknak vélik magukat a menny titkaiban, hogy a pápához hasonlóan csalatkozhatatlanoknak képzelik magukat kicsiny területükön.

E testvérek közül talán egyesek mély és borzalmas tapasztalatokat szereztek; nagy bűnökbe estek és hűtlenek lettek Urukhoz. Azonban modellnek tartják tapasztalatukat és azt mondják: "Ti egyáltalán nem vagytok keresztyének, ha nem éltek át ugyanolyan tapasztalatokat, mint mi". Nos, egy szót se szeretnék szólni a tapasztalati keresztyénség ellen. Sőt, nagyon fontosnak tartom a tapasztalatot. De fontos, hogy ez az Úr Jézusról szóló megtapasztalás legyen. Minden igehirdetés, ami nem vezet olyan megtapasztalásra, amely Krisztust magasztalja, kétlem, hogy a Szentlélek vezetésével történt. Gondoljatok arra kedves testvérek, hogy a törvény átka alatt vagyunk, ha folyamatosan csak "erkölcsprédikációkat tartunk"; ha tanításunk csak abból áll, hogy akkor fogunk üdvözülni, ha ezt vagy azt teszünk. Azonnal hagyjátok el az ilyen "zsinagógákat", mert ahol a test cselekedeteit hangsúlyozzák, és nem Krisztus tökéletes váltságművét magasztalják, ott nincs a Szentlélek. Ahol a mi Urunk Jézus Krisztus vére és igazsága helyére az ember cselekvését, akaratát, imádságát és érzését állítják, ott a Szentlélek nem munkálkodhat. Ha majd egyszer halálos ágyunkon fekszünk, nagy szomorúsággal fogunk visszagondolni minden olyan szóra, amivel bizonyos felekezetet magasztaltunk, vagy valamilyen külső szertartást a mi Urunk elé helyeztünk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 13
  2022-05-13 21:21:27, péntek
 
  "Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek." Jn 16,14


Ha meg akarjuk ismerni, milyen kapcsolatban áll a Lélek munkája Krisztus művével, meg kell fontolnunk, hogy a Lélek feladata az Úrról való tanúskodás. Ő azért jön az emberekhez, hogy az emberek Krisztushoz jöjjenek.

Ne higgyétek, hogy azért jött a Lélek, hogy új evangéliumot, vagy olyasmit prédikáljon, ami nincs megírva a Szentírásban. Az emberek szeretnek előállni balgaságukkal és beképzeltségükkel és azt mondják, ezt a Szentlélektől nyerték. Én megvetem az ilyen istenkáromló szemtelenséget, és nem hallgatom meg őket.

Világos utasításunk van arra vonatkozóan, hogyan próbálhatók meg azok, akik azzal az igénnyel állnak elő, hogy a Szentlélek által szólnak, és miről ismerhetők fel, akik valóban általa szólnak. A Szentlélek Isten Igéje prédikálását használja meggyőzésre és megvilágosításra. Szokásos munkamódszere, hogy az értelmet Isten dolgaira irányítja, az emberi emlékezetben régen elfelejtett dolgokat megeleveníti és ezeket a szív és lelkiismeret megérintésére használja.

A Szentlélek egyetlen munkaprogramja, hogy kinyilvánítsa irántunk és bennünk Krisztust, és átformáljon bennünket Krisztus képére. Nem azon van, hogy minket erre vagy arra az eszmére képezzen, hanem Krisztushoz hasonlóvá akar tenni minket. Az Úr Jézus az a modell, amelyre a Szentlélek tevékenysége által bennünket formálni akar. Ezen munkálkodik mindaddig, amíg át nem alakultunk "az ő képére".

A Szentlélek nem egy gyülekezet vagy közösség magasztalását végzi, és nem egy ember tiszteletére vagy egy szekta kitüntetésére törekszik. Egyetlen nagy célja: Jézus magasztalása. Mivel a Szentlélek egyes-egyedül Jézusra akarja figyelmünket összpontosítani, egyre inkább úgy vezet, hogy még jobban szeressük áldott Megváltónkat és imádjuk őt. Látjátok tehát, mennyire összekapcsolódik egymással Jézus műve és a Szentlélek tevékenysége.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3637
  • e Hét: 6009
  • e Hónap: 35321
  • e Év: 223123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.