Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Téged dicsér minden
  2022-05-15 21:34:06, vasárnap
 
  Téged dicsér minden

Ragyog a nap
és arany sugarakkal
hatol be minden
sötét kis szobába:
fényt és örömöt árasztva szét
e bús nagyvilágba.
- Te küldted Uram a sugarakat.

A szellő is vidáman dalol
kavarog, majd süvít
és rólad zengi dicső énekét
kergetve a csillogó, fehér hópelyheket.
Csillogó sok fehér pihe
száll alá a tenyerembe,
- s rólad mesél, Téged dicsérve.

Ablakomra röppen a kismadár,
menedéket talál ablakom párkányán.
Szeretete lebben picike szárnyán
Rólad csicsergi örömhimnuszát.
És zengő madárdalával
magasztal Téged ártatlanul.
- Örömet Te adtál neki.

Ó árva, szelíd kismadár.
Repülj boldogan tovább
ne aggódj, hogy eláznak kis szárnyaid.
Oszd szét örömödet a hideg világba,
s csicseregd be mindenki ablakán:
jóságos az Isten,
s Jézus dicső király.

Vidám gyermekcsapat újjong,
kergetik a hópelyheket,
ártatlan örömük rólad zeng
szívbőljövő dicséretet.
Szellő szárnyán is üzened
értünk küldted keresztre fiad,
van bocsánat és új élet - mert Jézus Krisztus ad.

Kovács Piroska
 
 
0 komment , kategória:  Kovács Piroska versei  
Spurgeon - Május 16
  2022-05-15 20:12:34, vasárnap
 
  "Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek." Jn 16,14


A Szentlélek legfőbb célja: Krisztust dicsőíteni. Testvérek, amit a Szentlélek tesz, azt kell követnünk nekünk is. Ezért törekedjünk arra, hogy dicsőítsük Krisztust. Aki nem dicsőíti Krisztust, az nem a Szentlélektől van. És aki a Szentlélektől van, az elkerülhetetlenül tiszteli és dicsőíti a mi Urunk Jézust.

Tartsátok szem előtt ezt az igazságot minden vigasztaláskor. Ha valamely vigasztalás, amire szükségetek van, nem dicsőíti Krisztust, akkor gyanakvással tekintsetek rá. Ha egy látszólag kegyes ember az igazság nevében szól, és úgy találjátok, hogy az az igazság nem tiszteli Krisztust, forduljatok el tőle. Ez mérgező édesség, ami pillanatnyilag megigéz titeket, de elpusztítja a lelketeket, ha közösséget vállaltok vele. Csak azok a vigasztalások értékesek, amelyek Krisztust tárják elénk, amelyek arról szólnak, hogy az ő személyében, vérében, feltámadásában és dicsőségében van a ti eredetetek.

Az új vallási mozgalmakat is ezzel a mértékkel kell megítélnünk. Ha azok a Szentlélektől valók, dicsőítik Krisztust. Olykor-olykor nagy mozgalmak keletkeznek, és hajlamosak vagyunk reménységgel tekinteni rájuk, mert minden mozgalom jobb, mint a merev élettelenség.

Azonban idővel gondolkozzunk el és vizsgáljuk meg szent buzgósággal, milyen jó hatásai vannak a mozgalmaknak? Hogy kell ezeket megítélnünk? Milyen értékmérőt létesítsünk?

Nos, itt van: Urunk magasztalására törekszik-e ez a mozgalom? Krisztust hirdeti? Egyedül Krisztusra mutatnak az embereknek? Ne aszerint ítéljétek meg a mozgalmakat, kik a követői, nem is aszerint, amit megcsodálnak és dicsérnek, hanem Urunk ezen szava legyen a próbakő: "Ő engem fog dicsőíteni" (Jn 16,14).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 15
  2022-05-15 20:10:31, vasárnap
 
  "Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek." Jn 16,14


Miután megvizsgáltuk ezen a próbakövön az igehirdetést, alkalmazzuk tovább a tanításra. Az arminianizmus irányzatában, ami az igazság és tévedés keveréke, olyan tant képviselnek, miszerint a hívő kieshet a kegyelemből. Ez a tan olyan gyalázatos Krisztusra nézve, hogy ki sem tudom fejezni.

Fekete korommal szennyezett ujjukat éppen Urunk címerpajzsára helyezik, és kigúnyolják őt szemtől szembe az egész világ előtt, mint olyat, aki elkezdi az építést, de nem képes azt befejezni.

Ez a tanítás sötét árnyékot vet Urunk hatalmára. Jézus azt mondta: "Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből" (Jn 10,28). De ez a tan megkérdőjelezi Urunk szavahihetőségét, szerinte a jó Pásztor juhai mégis elveszhetnek.

Ez a tanítás - miszerint kieshetünk Urunk kezéből - olyan szégyenfoltot vet Krisztus lényegére, hogy ennek alapján ő nem lenne méltó bizalmunkra. Ha valaki bebizonyíthatná, hogy az a személy, aki tényleg Krisztusban volt, elesett és elveszett, ezzel bebizonyíthatná azt is, hogy Urunk nem "az igazság". Hiszen, ha Isten gyermeke kizárható az örökségből, - ha Krisztus elhagyhatja menyasszonyát, ha a jó Pásztor veszni hagyhatja a juhát, ha levághatók vagy oszlásnak indulhatnak Krisztus testének tagjai, - akkor az egész Szentírást eldobhatjuk, hisz értelmetlen a hívők Krisztusba vetett bizalma. Amely tanításban Krisztust gyalázzák, és sokra tartják az ember jóravalóságát, ott nyilván hamis és veszélyes tannal van dolgunk.

Ha ezzel szemben egy tan arra szolgál, hogy kiemelje az embert a porból és Krisztushoz vonja, - mint hatalmas Üdvözítőjéhez, aki üdvösségének kezdete és vége, - akkor bizonyossággal állítom, hogy ez csak a Szentlélek tana lehet, mert az Krisztust dicsőíti.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 420
  • e Hét: 13994
  • e Hónap: 25869
  • e Év: 213671
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.