Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kiáltó szó
  2022-05-18 22:43:01, szerda
 
  Kiáltó szó

Egy szó kiált. A hanghullám elindul,
a pusztaságban szertehömpölyög.
Visszhangot verő sziklák sokszorozzák
a nagy kiáltást, mely szent és örök.

A füledet befoghatod előtte,
kigúnyolhatod, megtagadhatod,
de nincs hatalom, mely elhallgattatná
ezt a világba zendült szózatot.

Ajtóidra rakhatsz hangtompító párnát,
dübörögtethetsz zajongó zenét -
te nem hallod már, de viszi az éter,
s eljut, ahova nem is sejtenéd.

Egy szó kiált. Nagy jót mond, békét hirdet,
elronthatatlan boldogságra hív.
Áldott a perc, ha kísérőzenéül
megdobban rá egy bűnös földi szív.

Dömötör Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Spurgeon - Május 19
  2022-05-18 22:10:53, szerda
 
  "Azután házába vitte őket, asztalt terített nekik, és örvendezett, hogy egész háza népével együtt hisz az Istenben." ApCsel 16,34


Ez a család azért örvendezett, mert hittek Istenben. Az Istenbe vetett hit minden bűn bocsánatát elnyeri, és általa Krisztus nekünk ajándékozza igazságát; Isten tulajdon gyermekeinek nyilvánít minket, áldását ajándékozza nekünk itt, és dicsőségét odafent! - Ki ne örvendezne ennek? Ha a család vagyont örököl, örül neki. De azzal, hogy megtalálták Jézus Krisztust, többjük van a világ minden gazdagságánál. És ennek méltán örvendeznek. De jóllehet örömük legfőképpen a hitükből fakadt, ez azzal is összefüggésben állt, hogy megkeresztelkedtek. Mert nem azt olvassuk-e az etióp kincstárnokról, hogy miután megkeresztelkedett, örvendezve haladt tovább az útján? (ApCsel 8,39).

Isten gyakran derült eget tár azok fölé, akik engedelmeskednek parancsainak. Ismertem olyan embereket, akik hosszú ideig kétségek között gyötrődtek, de hirtelen ugrálni tudtak örömükben, és új erőre kaptak, miután megtették, amit az Úr parancsolt nekik. A börtönőr háza népével kétség nélkül azért is örvendezett, mert alkalmat kaptak, hogy szolgáljanak az Úrnak. Örömöt találtak abban, hogy vendégül láthatták Pált az asztaluknál. Szomorúak voltak, hogy börtönbe került, annak viszont örültek, hogy megmoshatták sebeit. A keresztyének akkor legboldogabbak, ha Krisztusért tevékenykedhetnek. Minél többet tesztek Krisztusért, annál inkább érzitek boldogító szeretetét szívetekben. Örüljetek testvérek, hogy hasznosíthatjátok magatokat, és felmagasztalhatjátok Krisztus nevét!

Isten megszentelte a börtönőr házát és az egész háznép boldogan szolgált az Úrnak. Igaz, - ahogy a világ mondaná -, hogy szomorú jövő várt rájuk; mert számolniuk kellett azzal, hogy üldözni fogják őket, és sokat szenvednek majd.

De - biztosra vehetitek - ha tudták volna, hogy halált kell szenvedniük, amiért hívőkké lettek, mégis örvendeztek volna; mert megtalálták az Üdvözítőt, aki a hálaadás és öröm forrása minden hívő lélek számára.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 18
  2022-05-18 21:58:45, szerda
 
  "Azután házába vitte őket, asztalt terített nekik, és örvendezett, hogy egész háza népével együtt hisz az Istenben." ApCsel 16,34


Képzeljük el magunk előtt a börtönőr egész háza népét, amint Istenért tevékenykednek. Az apa világosságot kért, és a szolgák hozták a fáklyákat és lámpásokat, ahogy azokra szükség volt a börtönökben. A börtönőr az éjszaka ugyanazon órájában befogadta házába foglyait, és megmosogatta a veréstől támadt kék foltjaikat. Ez itt most az ő munkája volt, - és gyöngéd kezeknek való munka -, hogy enyhítse azoknak a vérző hátaknak a fájdalmát.

Aztán itt van egy megfelelő tevékenység az anya és a személyzet számára, mert elérkezett az ideje, hogy étellel kínálják Jézus követeit. A konyha megszentelődött azáltal, hogy Krisztus szolgái igényeire használták. Az egész ház igen megélénkült ezen az éjszakán. Mindnyájan hitre jutottak és megkeresztelkedtek, és az volt az első kérdésük: "Mit tehetünk Jézusért?" Világos volt számukra, hogyan segíthetnek annak a két férfinak, akik Krisztushoz vezették őket, és ezt meg is tették szívélyes szeretettel. Nem panaszkodott itt egy Márta sem, hogy egyedül hagyta a testvére a szolgálatban. Meg vagyok győződve arról, hogy egyetlen családtag sem volt itt, aki elzárkózott volna a vendéglátás ráháruló feladata elől, jóllehet mindez az éjszaka kellős közepén történt. Gyorsan elkészítették az ételt, és milyen jókedvük lehetett, hogy a két szent embert megvendégelhették, akik most asztalhoz ültek ahelyett, hogy továbbra is kalodában szenvedjenek. Nos, nagy kegyelem, ha az egész család megmenekül a Sátán hatalmából és megkeresztelkedik, s ha az egész család buzgón tevékenykedik az Istennek való szolgálatban.

Mert mindnyájunk számára van valami tennivaló. Abba marad lelki növekedésünk, ha nem dolgozunk serényen s nem szenvedünk az Úrért. Gyermekeink is végezhetnek valamit a Mesterért, ha üdvösséget nyertek. Az a fiatal gyermek is a kereszt igazi misszionáriusa, amelyik megpróbál az Üdvözítőről beszélni fiú- vagy lánytestvéreinek. Neveljük úgy gyermekeinket, ahogy a spártaiak tették, akik már korán harcászatra tanították fiaikat.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 533
  • e Hét: 23177
  • e Hónap: 52489
  • e Év: 240291
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.