Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kurkuma, az erős antioxidáns
  2022-05-25 23:05:49, szerda
 
 



A kurkuma egy világszerte népszerű fűszer, melyet előszeretettel használnak a Távol-Keleten főzésre, betegségek gyógyítására. A kurkuma szerves részét képezi a curry pornak, de a mustár jellegzetes színét is sokszor a kurkuma adja. Gyakran a sáfrány helyettesítésére is használják. A kurkuma egy erős antioxidáns, melyet gyakorta olívaolajhoz vagy szezámolajhoz kevernek, s így sokáig eláll. A kurkumát az élelmiszeriparban színezőanyagként is használják, a kurkumával színezett ételek, italok sokkal természetesebbek és egészségesebbek.

A keleti gyógyítók és az Ayurveda előszeretettel alkalmazta a kurkumát elsősorban méregtelenítésre, az epekő kialakulásának megelőzésére, illetve a már kialakult kövek méretének csökkentésére, az epe kiáramlásának elősegítésére.

Több tanulmány is megerősítette a kurkuma antioxidáns tulajdonságát, ami különösen fontos oszteoartritisz és reumatoid artritisz esetén.

A kurkuma alkoholos tinktúrája megfigyelések szerint képes csökkenteni a vércukorszintet, így a cukorbetegség kezelésének kiegészítője lehet.

Kínai vizsgálatok azt mutatták, hogy a kurkuma fogyasztása csökkenti a szérum koleszterin szintet.

A WHO (World Health Organization) kifejezetten javasolja a kurkuma használatát.

A kurkuma gyökérből izolált lipopoliszacharidok erősítik az immunrendszert.

A kurkuma in vitro kísérletekben képes volt elpusztítani a Gram-pozitív szalmonella baktériumokat, emellett gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik.

A kurkuma legérdekesebb és leghasznosabb tulajdonsága azonban anti-tumor hatásában rejlik. Úgy tűnik, hogy a kurkuma képes csökkenteni a kóros genetikai mutációk számát (állatkísérletekben). Emellett elősegíti az apoptózis folyamatát leukémiás sejtekben és gátolja a ráksejtek növekedését vastagbélrákban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A répalé jótékony hatásai
  2022-05-25 22:58:20, szerda
 
 





Sokféle betegség és probléma kezelhető vele, valamint jó hatással van a látásra, a bőrre, hajra, körmökre, stb.

1. A répalé egészségre gyakorolt pozitív hatása:
A répalevet az teszi igazán táplálóvá, hogy nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, vitaminokat és káliumot.

A répalevet mindenkinek rendszeresen kéne fogyasztania, mivel nem csak finom, de egészséges is.

Erősíti az immunrendszert és kezelhetőek vele a szívbetegségek: A béta-karotin gazdag A-vitamin forrás, ami erősíti az immunrendszert. A répalében található A-vitamin javítja a látást, napi fogyasztása pedig megakadályozza a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulását. Ezenkívül az A-vitamintól egészségesek maradnak a belső szervek, mivel nem fertőződnek meg fertőzőképes organizmusokkal. Tény, hogy dohányosokban a répalében lévő béta karotin a tüdőrák gyakoriságát 13%-kal megemeli, de a bűnös a cigaretta és a nem a béta karotin. Minden esetre, aki dohányzik, az ne egyen sárgarépát.
Csökkenti a koleszterinszintet: A répalében lévő kálium csökkenti a koleszterinszintet. Továbbá jó hatással van a májra, mivel csökkenti a benne található zsírt és epét. A kálium és magnézium stabilizálja a vércukor-szintet, így csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Segíti a véralvadást: A répalében található K-vitamin segíti a véralvadást.
Gyógyítja a sebeket és jó hatással van a fogínyre: A C-vitamin segíti a sebek gyógyulását, és a fogíny egészségének megőrzését.
Megelőzi a rák kialakulását: A répalében nagy mennyiségben található karotinoid, ami csökkenti a húgyhólyag-, prosztata-, végbél- és mellrák kialakulását.
Proteinek felépítése és egészséges csontok: A répalében lévő K-vitamin fontos a fehérje szintézist elősegítő folyamatokban, valamint megköti a kalciumot, így gyorsabban forradnak össze az eltört csontok. A répában található kálium pedig a csontok egészségéhez járul hozzá.
Tisztítja a májat: A répalé tisztítja és méregteleníti a májat. A májban lévő méreganyagok a szervezetből szabadulnak fel, és a répalé rendszeres fogyasztásával kiürülnek az egész szervezetből. A véráram nem tud megszabadulni a méreganyagoktól a veséken keresztül, ezért ezek a bőrön keresztül távoznak. A répalé segít ebben a folyamatban és biztosítja, hogy a méreganyagok elhagyják a szervezetet. Amikor a máj megfelelően funkcionál, nem gyülemlik fel zsír, és gyorsabb az emésztés, így elkerülhető a hízás.

2. A répalé szépségre gyakorolt jótékony hatása:
Csökkenti a bőr szárazságát és kisebesedését: A kálium csökkenti a bőr szárazságát, kisebesedését és a szépséghibákat. A bőr színének szebbé tételével pedig újra életre kelti a bőrt. Ezenkívül a kálium hidratálja is a bőrt.
Megelőzi a pattanások kialakulását: Mivel nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, a szervezet méregtelenítésével megelőzi a pattanások kialakulását.
A bőrnek szükséges vitaminokat tartalmaz: A répalé tele van olyan vitaminokkal, amelyekre a bőrnek szüksége van. Ezáltal csökkenti az olyan bőrrel kapcsolatos problémák kialakulását, mint az ekcéma (ami az A-vitamin hiány miatt jön létre), a bőrgyulladás és a kiütések.
Kezelhető vele a napégés: A béta-karotinoidok csökkentik a napégés súlyosságát, és növelik a bőr ellenállását a nap okozta károkkal szemben.
Kiváló az öregedés ellen: A béta-karotinoid a szervezetbe kerülve A-vitaminná alakul és csökkenti a sejtek degenerációját és így lassítja a test öregedését. Növeli a kollagén mennyiségét a bőrben, így a bőr rugalmas marad és csökkennek az öregedés látható jelei, mint a petyhüdt bőr és a ráncok, mivel a szervezetben felgyülemlő kollagéntől feszes és egészséges lesz a bőr.
Hajápolás: Hozzájárul a hajnövekedéshez.
Körömápolás: Erősíti a körmöket.

3. A répalé fogyasztása szülés előtt:
A répalevet különösen jótékonynak tartják a szülés előtt, mivel a répalé hozzájárul a leendő édesanya és a baba egészségéhez.

Szoptatás: A répalé fogyasztása terhesség alatt javítja az anyatej minőségét, így az gazdag lesz A-vitaminban. Mivel az A-vitamin különösen a sejtnövekedésre van jó hatással, ezért különösen jótékony a fejlődő magzat számára.
Megakadályozza, hogy a magzat fertőzéseket kapjon el: A terhesség utolsó 3 hónapja alatt a répalé csökkenti annak az esélyét, hogy a magzat veszélyes fertőzéseket kap el.
Kalcium utánpótlás: A répalé gazdag kalciumforrás.

4. A répalé és a fogyás:
A répalé kiválóan laktat, és mivel alacsony a kalóriatartalma, ezért a legegészségesebb természetes ital annak, aki fogyni szeretne. Továbbá, a répalé nagy mennyiségben tartalmaz természetes cukrokat. Fogyasztó italnak az egyik legjobb és legegészségesebb a répából, almából, zellerrel és uborkából készült turmix.

Izomnövekedés: Az A-vitamin segíti a szervezet regenerálódását egy megterhelő edzés után, és serkenti az izomnövekedést is. A répalében lévő foszfor pedig segít az izmok felépítésében és regenerálódásában.
Serkenti az anyagcserét: A répalé nagy mennyiségben tartalmaz complex B-vitaminokat is, amelyek lebontják a glükózt, zsírt és proteint. Így nem csak az izomnövekedést segíti, de serkenti az anyagcserét is, így könnyebb a fogyás. A complex B-vitamin csökkenti a stresszt és a depressziót, amik gyakran megakadályozzák a fogyást. A répalében lévő foszfor serkenti az anyagcserét, biztosítja a szervezet számára az optimális energiafelhasználást és csökkenti az edzés utáni izomlázat.
Növeli az oxigénszállítási képességet: A répalében található vas növeli a szervezet oxigénszállítási kapacitását, így több ideig edzhet a fogyás érdekében.
Energiafogyasztás: A foszfor arra serkenti a szervezetet, hogy több energiát használjon fel edzés alatt.
Szabályozza a cukorszintet: A répalében lévő magnézium és mangán stabilizálja a cukorszintet és megszabadít a cukorbetegség által felszedett kilóktól is.
Segíti az emésztést: Mivel a répa nagy mennyiségben tartalmaz rostot, ezért segíti az emésztést, és az ember hosszabb ideig érzi magát teltnek tőle.
Megtisztítja a szervezetet: A répalé megtisztítja a szervezetet és megszabadítja a méreganyagoktól, így segíti a fogyást. A friss, nyers répalé megtisztítja a bélcsatornát a méreganyagoktól és emészthetetlen anyagoktól, így előzve meg az elhízást.

A répalé helyes fogyasztása:
Meg kell említeni, hogy habár a répa nagyon egészséges zöldség, sok cukorral, kesudióval és mazsolával fogyasztva nem egészséges. A répalé legfőképpen magában jó, cukor és tej nélkül.

Sokan szeretik a répalé természetes ízét, de ha szeretné, hozzáadhat frissen facsart narancs-, citrom-, gyömbér- vagy mentalevet, hogy más íze legyen a répalének. A répalé és a fahéj együtt nagyon egészséges antioxidánsban gazdag ital, amivel csökkenthető a rák kockázata, a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Azt mondják a nyers répalé jobb, mint a répa, mivel a lében a tápanyagtartalom nagyon koncentrátumban található meg.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
10 konyhai élelmiszer, amely jobb, mint a gyógyszerek
  2022-05-25 22:52:55, szerda
 
  Az elmúlt években egyre inkább elterjedt a természetes szerekkel való gyógyítás, legyen szó kisebb vagy akár súlyos betegségekről. Tulajdonképpen tele van a konyhánk olyan élelmiszerekkel, amelyeknek lenyűgöző gyógyhatásai vannak.

10 konyhai élelmiszer, amely orvosságként is működik:

1, Kurkuma
Ezeket az ételeket nem csak a napi menühöz vagy az ételek ízesítéséhez használhatjuk. Ez a sok hozzávaló több különböző egészségügyi problémára és betegségre lehet gyógyír, ráadásul mellékhatások nélkül. Ezen felül megspórolhatjuk magunknak az időt, energiát és pénzt, amit a rendelőbe látogatásokra és a drága gyógyszerekre költenénk.

A kurkuma az egyik legnépszerűbb konyhai fűszer. Fertőtlenítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt alkalmazható megfázás, köhögés, ízületi gyulladás, felsértett bőr, akné, pattanások és különböző gyomorbántalmak kezelésére. A kurkuma ezen kívül segít megelőzni az Alzheimer-kórt, minimalizálni a máj károsodását túlzott alkohol- vagy rendszeres fájdalomcsillapító-fogyasztás miatt, valamint fertőtleníteni a kisebb vágásokat és égéseket. Bizonyított tény, hogy azhatóanyagainak köszönhetően a kurkuma többfajta rák kezelésében is hasznosnak bizonyulhat, legyen az mell-, vastagbél-, tüdőrák vagy leukémia.

2, Gyömbér
A gyömbérnek gyulladáscsökkentő, görcsoldó, gombaölő, fertőtlenítő, antibakteriális és antivirális hatásai vannak, valamint erős természetes érzéstelenítő és fájdalomcsillapító. Ez a növény magas kálium-, mangán-, szilícium-, foszfor-, nátrium-, vas-, cink-, kalcium- és béta-karotinforrás, és tartalmaz A, C, E és B-komplex vitaminokat is. A gyömbér használható felkavart gyomor, emésztési zavar, hányinger, szédülés, testi fájdalmak, ízületi gyulladás, megfázás, köhögés vagy más légzési zavar, láz, gyomorégés és menstruációs görcsök kezelésére. A gyömbér ezen felül lassítja a petefészek rákos sejtjeinek növekedését.

3, Fahéj
A fahéjnak antioxidáns, fertőtlenítő, antidiabetikus, gyulladáscsökkentő, szélhajtó és felfúvódás elleni tulajdonságokkal rendelkezik. Olyan ásványokban is gazdag, mint a kálium, a kalcium, a mangán, a cink, a vas, a réz, a nicain, a piridoxin és az A-vitamin. A fahéjat megfázás, felfúvódás, emésztési zavar, gyomorégés, hányinger, hasmenés, ízületi fájdalmak és menstruációs görcsök csillapítására használják. Rendszeres fogyasztásával szabályozható a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintje, valamint csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát.

4, Fokhagyma
A fokhagymát sokan szupertápláléknak tartják a vízhajtó, izzasztó, köptető, élénkítő, antibakteriális, gombaölő, antivirális és fertőtlenítő hatásai miatt. Ráadásul tele van vitaminokkal és tápanyagokkal: van benne fehérje, kálium, kalcium, cink és még sok más ásványi anyag. A fokhagyma jó orvosság az asztma, a rekedtség, a köhögés, a krónikus hörghurut, a fülgyulladás, a torokgyulladás, a felfúvódás, a menstruációs görcsök, a sömör, a gyomorfájás, a bélgörcsök, a fogfájás, a rovarcsípések és az emésztési zavarok ellen. Még a koleszterinszintet is csökkenti, és megelőzi a stroke-ot is. Ez az erős illatú növény csökkenti a szívbetegségek és több rákfajta kialakulásának kockázatát.

5, Szegfűszeg
A szegfűszeg antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, szélhajtó és felfúvódás elleni hatásokkal rendelkezik, és sok vitamin, ásvány és rost van benne. A szegfűszeg használható lábgomba, kisebb égések, horzsolások, malária, kolera, felfúvódás, fogfájás, ízületi gyulladás, szájüregi fekélyek, ínygyulladás, izomfájdalmak, emésztési zavarok, hányinger és hányás kezelésére. A szegfűszegolaj gőzölésre is használható különböző légzési problémák, például megfázás, köhögés, arcüreggyulladás, asztma, hörghurut vagy tuberkulózis kezelésére. Habár általában biztonságos a fogyasztása, a szegfűszeg néhány emberben allergiás reakciókat válthat ki.

6, Kardamom
Ez az illatos növény nem véletlenül viseli a ,,fűszerek királynője" nevet. Szélhajtó, antioxidáns, fertőtlenítő, görcsoldó, vízhajtó és köptető hatásai vannak, és tele van káliummal, kalciummal, rézzel, vassal és magnéziummal. A kardamom bevált orvosság gyomorgörcsök, emésztési zavarok, felfúvódás, asztma, hörghurut, gyomorégés, rossz lehelet, szájüregi fekélyek, hányinger, húgyúti fertőzések és légzőszervi allergiák ellen. Mindemellett növeli az étvágyat, csökkenti a stressz szintjét és feloldja a feszültséget az izmokban. Habár a kardamomnak nincs ismert mellékhatása, terhesség alatt nem ajánlott a fogyasztása.

7, Köménymag
A köménymag gyulladáscsökkentő, szélhajtó, antioxidáns és felfúvódás elleni hatóanyagokkal rendelkezik. A magok gazdag rostforrások, ezen kívül tartalmaznak vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént és cinket is. Emésztési zavarok, felfúvódás, gyomorfájás, hasmenés, reggeli rosszullétek, hányinger, megfázás, köhögés, láz, torokfájás, bélgörcsök, amnézia és álmatlanság kezelésére szokták használni. Fellendíti az anyagcserét, és megkönnyíti a tápanyagok felszívódását a szervezetben. Egy nem rég zajlott kutatás szerint a köménymagfogyasztás elősegíti a terhes nőknél a fejlődő magzat egészségét és fejlődését, valamint lelassítja a mellrák és vastagbélrák rákos sejtjeinek növekedését.

8, Méz
A méznek antivirális, gombaölő, fertőtlenítő, antimikrobiális és parazitaölő hatóanyagai vannak, valamint tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, klórt, rezet, vasat, mangánt, ként, cinket és foszfátot. Köhögés, torokfájás, húgyúti fertőzések, reggeli rosszullétek, gégegyulladás, ekcéma, gyomorfekély, ínyvérzés, kisebb sebek és égések, bőrfertőzések és ágybavizelés kezelésére használják. Természetes szénhidrátforrás, így a méz azonnal fellendíti a teljesítményt és a kitartást, valamint csökkenti a sportolók izmainak fáradtságát. Néhány rákfajta és a szívbetegségek kockázatát is csökkenti. A nyers mézet a férfiak impotenciájával és a nők termékenységével kapcsolatos problémákra is javasolják.

9, Vöröshagyma
A hagyma kiváló gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibiotikum, szélhajtó és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Magas a C, K, B1 és B6-vitamin-, biotin-, króm-, kalcium-, rost- és folsavtartalma. A vöröshagyma rendkívül hatásos gyógyír a tüdőgyulladásra, a krónikus hörghurutra, a rovarcsípésekre, az asztmára, a szénanáthára, a cukorbetegségre, az érszűkületre, a gyomorfertőzésekre, a hányingerre, a hasmenésre, a megfázásra és a köhögésre. A sokféle rákellenes hatóanyagai jelentős szerepet játszanak többfajta rák kialakulásának megelőzésében. A vöröshagymában ezen kívül króm is van, amely segít szabályozni a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét.

10, Citrom
A citrom az antioxidáns, rákellenes, gyógyító és immunjavító hatásairól híres. Rengeteg B- és C-vitamint, foszfort, fehérjét és szénhidrátot tartalmaz. A citromot számtalan probléma gyógyítására használják, például fejfájás, ízületi gyulladás, tüdőgyulladás, kisebb vágások, torokfertőzések, emésztési zavarok, székrekedés, fogproblémák, láz, korpa, belső vérzés, reuma, kisebb égések, elhízás, légzőszervi betegsége, kolera, vesekő és magas vérnyomás kezelésére. Ha rendszeresen fogyasztják, a citrom több olyan súlyos betegség megelőzésében is segít, mint a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák több fajtája.

Ha már ezek a mindennapi élelmiszerek ott vannak a konyhánkban, amelyeknek ennyi jótékony hatását ismerjük, fontos, hogy megpróbáljuk őket beépíteni a napi étrendünkbe, hogy ezzel egészségesebb életet élhessünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Az immunrendszer gyors erősítése
  2022-05-25 22:49:10, szerda
 
  Az immunrendszer sokkal összetettebb és fontosabb szerepet tölt be, mint valaha is gondoltuk, nem csupán antitestekről és immunsejtekről szól. Az egész testet és szellemet magába foglalja, emiatt létezhetnek pusztító járványok alatt is egészséges emberek. Sokkal összetettebb a funkciója, mint a saját és a nem saját megkülönböztetése. Az emberben ugyanis sokkal több mikroba él, mint ahány sejt alkotja a szervezetünket. Ezek a mikrobák össztömegüket tekintve több mint másfél kg-ot nyomnak, és 99%-uk a bélrendszerükben, míg a maradék 1% leginkább a bőrön található.

Minden emberre egyedi mikroba populáció a jellemző, amivel a szervezetünk tökéletes egyensúlyban van. Ha ez az egyensúly megbillen, akkor nyílik tér az autoimmun betegségeknek, allergiáknak, és a fertőző betegségeknek.

Természetes módszerek az immunrendszer erősítésére.
Az immunrendszer újratöltése:

A boldog szellem és test alapvető feltételei az egészséges életnek. A rendszeres meditáció és jóga segít a pozitív szemlélet fenntartásában. A könnyedség is nagy segítség, olvashattunk már olyanról, hogy egy rákkal diagnosztizált beteg orvosaira hagyta a betegség kezelését, ő pedig napról napra vígjátékokat nézve egészségesre nevette magát. Egy kis vidámság sokat segít.
A módszerek:

(1) Az egészséges étrend fontossága felbecsülhetetlen. Feldolgozatlan, vegetáriánus, organikus ételek fogyasztásával, valamint cukor és édesítőszerek kizárásával a szervezet megszabadul az adalékokban gazdag gyorsételek káros hatóanyagaitól.

(2) A zöldséglevek és zöld italok rengeteg tápanyagot és enzimet tartalmaznak, sokkal többet, mint egy komplett étkezés. Fontos, hogy elkészítés után azonnal el kell őket fogyasztani.

(3) Kiegészítő magnézium, enzimek, C és D3 vitaminok fogyasztása elengedhetetlen. Legtöbben magnézium hiányosak vagyunk, miközben szervezetünk több mint 300 anyagcsere funkciójához szükség van magnéziumra, többek között a D3 vitamin feldolgozásához is.

(4) Probiotikumok: Bár sokféle probiotikum kapható, szakemberek azt javasolják, ne szedjük őket hosszú ideig, csupán antibiotikumos kezelések alatt és után. Mindennapi fogyasztáshoz épp elég az étkezéssel elfogyasztott mennyiség, amely főleg az emésztőrendszerre van jó hatással.

(5) Fokhagyma: A természetes antibiotikum vámpírok ellen is hatékony, nyersen vagy mézzel fogyasztva pedig kifejezetten egészséges. Tesztekkel bizonyított, hogy a fokhagyma sokszor hatékonyabb a gyógyszereknél.

(6) A máj a legnagyobb és legfontosabb méregtelenítő szerv. Acetaminophen tartalmú fájdalomcsillapítót (például Tylenol, paracetamol), sok alkoholt, és fruktóz szirupot ne fogyasszon egészsége védelme érdekében. Bizonyos növények, mint a gyermekláncfű és a bogáncs erősítik a májat, valamint a glutation is hatékony méregtelenítő, amely a már felhasznált antioxidánsokat újrahasznosítja.

(7) Végül a nyirokcsomók méregtelenítése is szükséges, amelyet legkönnyebben testmozgással, sétával, futással, vagy ugrálással tehet meg. A nyirokkeringést a legjobban az úszás, a víz alatti torna segíti, mert ilyenkor az izompumpa mellett sokat nyom a latba a víz hidrosztatikus nyomása is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Székrekedés ellen
  2022-05-25 22:44:29, szerda
 
  Narancs, datolya, spenót és káposztalé székrekedés ellen

Sokan küzdenek napjainkban székrekedéssel. Ez egy olyan gyomor- és bélrendszeri probléma, amely akár még otthoni módszerekkel is nagyon könnyedén orvosolható.

A székrekedés leggyakrabban az egészségtelen táplálkozás és az inaktív életmód következménye. Sokan nem a természetes módszereket alkalmazzák, amikor ilyen gonddal küzdenek, hanem a hashajtókat, azonban ezek egyrészt függőséget okoznak, másrészt az egészségnek sem tesz jót, ha mesterséges úton kívánjuk elérni a pozitív hatásokat a mosdóban.

A székrekedésnek sok más oka is lehet. Ilyen például az alacsony rosttartalmú étkezés, a kevés folyadékbevitel, a szorongás, bélrendszeri betegségek mint például az IBS (irritábilisbél-szindróma), egyes gyógyszerek is okozhatnak ilyen gondot, illetve az is, ha túl sok kalciumban és vasban gazdag ételt fogyasztunk.

A természetes módszerek a legjobb lehetőség, amelyek közül válogathatunk. Lenmag általában minden háztartásban van. Őröljünk lenmagot és minden reggel fogyasszunk el belőle legalább egy teáskanálnyit. Belekeverhetjük joghurtba, illetve gyümölcslébe is.

Nemcsak az őrölt lenmag lehet a segítségünkre, ha székrekedéssel küzdünk, hanem az őrölt szezámmag és napraforgómag egyenlő arányú keveréke is. Mindennap fogyasszuk el belőle egy-egy teáskanálnyit és hamarosan meg is lesz a pozitív eredménye.

Az egyik legjobb gyümölcs székrekedés ellen nem más mint a narancs, hiszen hihetetlenül gazdag rostokban és mindemellett C-vitaminban is bővelkedik, amely egy antioxidáns vitamin.

A datolya is a barátunk lehet a székrekedés időszakában. Meleg tejben áztassunk datolyát, majd turmixoljuk le. Ezt a keveréket igyuk egy héten keresztül, majd megtapasztalhatjuk, hogy hamarosan meg is lesz az eredménye.

A füge is hasonló pozitív hatásokkal rendelkezik, mint a datolya, hiszen magas rosttartalommal bír mindkettő. Forraljunk fel két dl tejet, majd adjunk hozzá egy-két szem fügét. Ezt a keveréket esténként lefekvés előtt fogyasszuk el, legalább egy héten keresztül.

A rendszeresen fogyasztott káposztalé is sokat segíthet, ha székrekedéssel küzdünk. Naponta egy pohárnyit igyunk belőle.

Székrekedés ellen a legjobb a rendszeres vízfogyasztás. A vizet néha felturbózhatjuk némi zöldséggel. A spenót az egyik legjobb megoldás székrekedés esetén.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Virágmezők, Hokkaidón, Japánban
  2022-05-25 20:06:32, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Vinicunca, Peruban
  2022-05-25 20:04:58, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Viaszpálmafák, Kolumbiában
  2022-05-25 20:04:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Vadvirágok Oklahomában (USA)
  2022-05-25 20:03:13, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Tündér-völgy, Skóciában
  2022-05-25 20:01:57, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7507
  • e Hét: 16289
  • e Hónap: 47775
  • e Év: 252476
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.