Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Spurgeon - Május 6
  2022-05-04 23:07:40, szerda
 
  "És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie." Jn 3,14


Amit textusunk hangsúlyoz, hogy tudniillik Mózes fölemelte a kígyót, arról a 4Móz 21,9-ben azt olvassuk: Mózes egy póznára tűzte.

Drága barátaim! Jézust is föl kellett emelni, és ő is felemeltetett. Gonosz emberek emelték fel, amikor átokfára szegezték, megfeszítették. Isten, az Atya emelte fel őt, mert igen felmagasztalta, feljebb minden uralkodónál és fejedelemnél.

Azonban az igehirdetőnek az a feladata, hogy ugyanúgy felmagasztalja őt. Sajnos, vannak az evangéliumnak olyan szolgái, akik elfelejtették, hogy ebben áll a feladatuk ebben a világban.

Gondoljatok csak arra, ha Mózes annak idején, amikor Istentől azt a feladatot kapta, hogy emelje föl a kígyót, azt mondta volna magában: "Mielőtt ezt felemelem, előre kell bocsátanom néhány magyarázó megjegyzést a népnek. Érckígyó helyett inkább egy pár aranyból való kígyót tűzök fel póznákra, és ezüsthímzéses függönyöket terítek eléjük, nehogy valami szentségtelen pillantás érje őket."

Ez az, amit a mi korunk és korábbi korok számos prédikátora tenni akart. "A Bibliát", mondja a magát igazhitűnek valló egyik egyház, "nem olvashatja a köznép! Hogy érthetné meg Isten szavát? Ez nem lehetséges". Betakarják hát az érckígyót, szőnyeggel beburkolják, nem hagyják hogy szabadon álljon.

Ne legyen közösségünk velük! Az egyetlen dolog, amit tennünk kell: a megfeszített Krisztust fölemelni és ezt kiáltani a bűnösöknek: "Higgyetek őbenne, ő az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 5
  2022-05-04 22:59:05, szerda
 
  "Miért mondjátok nekem: Uram, Uram, ha nem teszitek, amit mondok?" Lk 6,46


Engedelmeskedjetek ez igének, és tanuljatok meg szívből őszintének lenni! Az Úr Jézus mondja: "Miért mondjátok nekem: Uram, Uram, ha nem teszitek, amit mondok?"

Bárcsak a lelketek mélyéig hitelessé tenne titeket a Szentlélek. Féljetek egy szóval is többet mondani annál, mint amit igaznak érzékeltek. Soha ne engedjétek meg magatoknak, hogy olyanról beszéljetek, amit nem tapasztalhattatok meg, amiről csak olvastatok. Belső megtapasztalásotokat soha egy lépéssel se előzze meg külső istentiszteletetek. Ha Krisztus valóban a szívetekben van, akkor nyilván engedelmeskedni fogtok neki. Ha nincs a szívetekben az Úr, ne is nevezzétek Uratoknak őt. Amint szívetekben gondolkoztok, úgy beszéljetek vagy cselekedjetek mindig. Ez a leglényegesebb, folyton ezzel dobbanjon együtt a szívetek. Rettenetes módfeletti hitvallást tenni Isten szentségéről, és mégis titokban bűnben élni. Így tesznek közületek azok, akik meghallgatják szavaimat, ajánlanak másoknak is hűségem miatt, ők mégis képmutatásukhoz ragaszkodnak. Ez rendkívül fájdalmas.

Az ilyen emberek megértik, ha valaki kánaáni nyelven szól hozzájuk, de ők babiloni nyelven beszélnek. Követik Krisztust, de a szívük Béliálé. Ó, ezek az emberek nagyon megkeserítik a lelkemet!

Légy őszinte! Ha nem visz előbbre az igazság, ha még kétségbeeséssel küszködsz, akkor inkább maradj levertségedben, mintsem hogy hazugság által színleld reménységedet. Ne csald meg se magadat, se másokat! Csak az igazsággal tápláld magad. Fontold meg, ha csupán fából, szénából, szalmából készült véleményekre építesz, úgy nem teszel mást, csupán saját máglyádhoz gyűjtesz anyagot arra a napra, amikor a tűz mindenkit megemészt, akik szeretik és cselekszi a hazugságot.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 4
  2022-05-04 07:27:35, szerda
 
  "Ábrahám fölkelt reggel, ...azután elindult arra a helyre, amelyet az Isten mondott neki." 1Móz 22,3


Korán reggel kelt fel Ábrahám. Mi talán hosszú alvást engedtünk volna meg maguknak, vagy álmatlanul egészen délig feküdtünk volna, nyugtalanul ide s tova hánykolódva.

"Mit? Hogy megöljem a fiamat, az egyetlenegy fiamat, Izsákot?" A parancs nem határozta meg az órát; nem hangzott el kifejezett időpont e félelmetes utazásra vonatkozóan. Legalább is Izsák érdekében ameddig csak lehetséges késleltetnénk a dolgot: "Hadd éljen addig, amíg lehetséges."

Nem. Vonakodás eszébe sem jutott az ősatyának. A szent ember korán kelt fel. Ezzel is meg akarta mutatni Istenének, hogy bízik benne, és ellenállás nélkül kész teljesíteni parancsát.

Ó hívők, vigyétek gyorsan véghez, amit Isten parancsol nektek! Ne ingadozzatok! A valódi engedelmesség abban mutatkozik meg, hogy igyekszünk teljesíteni az Úr parancsát.

Azzal is megmutatta Ábrahám szolgálatkészségét, hogy saját maga készítette el a fát. Ezt hangsúlyozza az Írás, hogy ő hasogatta fel a fát. Sok szolgának parancsolt, de most ő volt a favágó. Semmilyen munkát nem tartott jelentéktelennek, ha Istenért végezte.

Megszaggatott szívvel hasogatta a fát egyetlen, szeretett gyermeke feláldozásához! Ebben látjátok Ábrahám szolgálatkészségét. Adja Isten, hogy ugyanezzel a buzgósággal engedelmeskedjünk mi is úgy, hogy kitűnjék, nem kénytelen-kelletlen rabszolgák vagyunk, akiket a törvény fenyegetése kényszerít a szolgálatra, hanem az Atya szeretett fiai vagyunk, akik örömmel szolgálunk neki akkor is, ha ez a szolgálat Izsákunk feláldozását jelenti.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Május 3
  2022-05-04 07:23:17, szerda
 
  "Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a roskadozó térdeket!" Ézs 35,3


Textusunk kezeket és lábakat említ. Ebből arra következtetünk, hogy igen fontos testrészekről van szó.

A félelem székhelye természetesen a szívben keresendő, de tagadhatatlan tény, hogy ha a keresztyén ember szíve remegni kezd, úgy munkás keze és imádkozó térde is elkezd reszketni. Alkalmatlan lesz a szolgálatra és az imádságra is. Meggyengül tevékenységében és Istennel való imaharcában is.

Egy idő után ezek a szomorú lelkek szeretnék gondjukat leplezni valamilyen felszínes derű álarcával, de most már erre is képtelenek.

Kezünk és lábunk igen fontos, mivel ezek végzik a keresztyén ember feladatait. Jóllehet Krisztus megszabadította a keresztyént bűnei következményétől, mégis zarándokként szilárd léptekkel kell haladnia a menny felé. Igaz, hogy győztünk a Bárány vére által, azonban harcosokként erős karral kell folyton küzdenünk.

Urunk minden keresztyéntől aktív szolgálatot vár el. Krisztus nem kispárnára helyezi Isten gyermekeit, hogy aztán boldog szendergésben vigye őket a mennybe, hanem életet ad nekik, és azt akarja, hogy fejlődjön ez az élet.

Ha meggyengülnek a kezek és lábak, csak keveset tudunk tenni. Krisztus szolgái, hogy tudjátok felemelni a súlyos terheket, ha kezeitek gyengék és lábatok remeg? Hogy tudjátok lerombolni az ellenség falait, ha remeg a kezetek?

Ha meggyengül a térdünk, akkor könnyen odajutunk, hogy meghajlunk az istentelen világ előtt; csúszunk-mászunk és hízelgünk, rabszolgák leszünk, jóllehet szabad embereknek kellene lennünk.

Legyetek tehát éberek! Mert ha elveszítitek erőtöket és hatásotokat az Úr szolgálatában, nagy kárt fogtok szenvedni.

C. H. Spurgeon

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3406
  • e Hét: 9652
  • e Hónap: 38964
  • e Év: 226766
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.