Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A nyugodt alvás gyógynövényekkel
  2022-05-05 23:07:01, csütörtök
 
  Hiába a jó idő, úgy érzed folyton fáradt és ingerlékeny vagy?
Nem tudsz végigaludni egy egész estét?
Napközben folyton fáradtnak és levertnek érzed magad?
Ne aggódj! Ez kezelhető gyógynövények segítségével!

A Relax-D, 6 olyan gyógynövény kombinációja, amik segíthetnek enyhíteni a stressz kellemetlen tüneteit és hozzájárulhatnak a nyugodt pihentető alváshoz!

Mi ez a 6 gyógynövény?
A MACSKAGYÖKÉR a legismertebb nyugtató hatással bíró gyógynövény. Már a 18.-ik századtól kezdve alkalmazzák altató és nyugtató hatásai miatt.

A CITROMFŰ és fantasztikus idegerősítő gyógynövény, amit többek között alvászavarokra is szoktak használni nyugtató hatása miatt. De kezdődő depresszió kezelésére is alkalmas.

A KOMLÓ kiemelkedő nyugtató és altató hatásáról ismert. Szorongásos állapot esetén oldja a feszültséget és segíti az elalvást.

A RÓZSAGYÖKÉR stresszoldó hatása miatt, segít enyhíteni a depresszió tüneteit, illetve enyhíti a mentális kimerültséget és fokozza a koncentrációt is.

Az ASHWAGANDHÁT vagy ÁLOMBOGYÓT elsősorban a stressz csökkentésére szokták alkalmazni. Kutatások kimutatták, hogy képes blokkolni az agyban lévő stresszútvonalat. Nagyon hatékony természetes stresszoldó, ami képes csökkenteni a szorongás és a depresszió tüneteit is.

A GYNOSTEMMA immunerősítő hatásának köszönhetően védi a szervezetet a stressz káros hatásaitól.

És ez még nem minden! A Relax-D nyugtató és alvás segítő tulajdonságai mellett még az emésztésre is jótékony hatással bír!
Forrás : Herba -D hírlevele
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Vérnyomásunk karbantartásáért
  2022-05-05 22:55:54, csütörtök
 
  5 étrend-kiegészítő az optimális vérnyomás érdekében

A magas vérnyomás főként az idősebb emberek betegsége, hiszen ahogy telik felettünk az idő, úgy egyre nagyobb az esélye annak, hogy elér bennünket ez a probléma. A magas vérnyomás egy alattomos betegség, hiszen észrevétlenül van jelen, évekig nem okoz komolyabb tüneteket. Cikkünkben 5 olyan étrend-kiegészítőről lesz szó, melyek nagyon hatékonyak a vérnyomás stabilizálásában.

Sokan nem is tudják, hogy magas vérnyomástól szenvednek, csak azt érzik, hogy valami nem úgy működik a szervezetükben, ahogy kellene. Sajnos sok betegség hirtelen alakul ki, ilyenek például a szívet érintő betegségek.

A magas vérnyomásra sokan szednek gyógyszert. Ha tartóssá válik ez a probléma, akkor nyilván oka van annak, hogy az orvos gyógyszer szedést rendeli el, azonban vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyek segíthetnek a vérnyomás csökkentésében.

Aki ebben a betegségben szenved és gyógyszert is szed, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, hogy milyen étrend-kiegészítőt fogyaszthat, és önmagától senki ne hagyja abba a tabletták szedését, mivel komoly következményei lehetnek.

A szervezetünkben nagyon sok hormon működik, még a vérnyomásnak is van hormonja. Pontosabban a magas vérnyomás kialakulásáért felelős egy hormon, amelynek neve, renin. A D-vitamin viszont képes csökkenteni ennek a hormonnak a szintjét, így ha elegendő van a szervezetünkben ebből a vitaminból, megvan az esélye annak, hogy stabil marad a vérnyomás, a hiánya viszont növelheti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát.

A D-vitamint szintje napfény hatására emelkedik a szervezetünkben, de szedhetünk táplálék-kiegészítőt is, illetve sok étel is tartalmazza, leginkább a tojás, a halak és a gomba. A cékla nagy mennyiségben tartalmaz szerves nitrátokat, de antioxidánsokban és gyulladásgátló vegyületekben is gazdag. Ezek pedig együttesen csökkenthetik a magas vérnyomást.

Ásványi anyagok közül a magnézium támogatja leginkább a szív és az érrendszer egészségét. A magnéziumnak kitüntetett szerepe van a vérnyomás szabályozásában, de hozzájárul a megfelelő szívritmushoz is. Nemcsak a megelőzésben, hanem a már kialakult betegség kezelésében is van szerepe. Ezért azoknak is érdemes lenne szedni ezt az ásványi anyagot, akiknél probléma a magas vérnyomás.

A halolaj gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak, melyek jelentősen hozzájárulnak az artériák pihenéséhez, illetve mérséklik az itt kialakuló gyulladást, ez pedig a vérnyomás csökkenésével is együtt járhat. A másik fontos tápanyag a koenzim-Q10, mely nagyon fontos antioxidáns. Szintén támogatja a vérnyomás normalizálását, elsősorban a szisztolés érték csökkenését segíti elő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Étrend-kiegészítő kisokos
  2022-05-05 22:53:12, csütörtök
 
  Az étrend-kiegészítőket sok ok miatt fogyasztjuk. Valaki szeretné megelőzni a vitamin- és ásványianyag-hiányt, mások a betegségek megelőzése miatt fogyasztanak étrend-kiegészítőket, megint mások nem esznek elegendő zöldséget és gyümölcsöt és ezért szednek ilyen készítményeket. Jó, ha néhány dologgal tisztában vagyunk, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt is vásárolunk vagy kezdünk el szedni. Mutatunk is néhány szempontot, amelyeket nem árt figyelembe venni, mielőtt bármilyen vitaminba, ásványi anyagba beruháznánk.

Mire valók az egyes étrend-kiegészítők? Sokféle létezik a piacon, most csak néhányat említünk meg. A B12-vitamin az idegek egészségét védi és segít a vérszegénység megelőzésében.

A folsav csökkenti a születési rendellenességeket, míg a D-vitamin a csontok és az immunrendszer erősítésében vesz aktívan részt. A kalcium szintén a csontok egészségét védi, a C-vitamin és az E-vitamin pedig a sejtek károsodását akadályozza meg.

A halolaj a szív egészségét támogatja. Az A-vitamin csökkenti az életkorral összefüggő makuladegeneráció kialakulásának a kockázatát, illetve nagy szerepe van a szem egészségének fenntartásában. A cink az immunrendszer és a bőr egészségét biztosítja, a melatonin pedig kiküszöböli az alvási nehézségek kialakulását.

A kiegészítők nemcsak az egészség védelmét szolgálhatják, hanem kockázatot is jelenthetnek. Ha valamilyen betegségre gyógyszert szedünk, akkor csak óvatosan fogyasszuk ezeket az étrend-kiegészítőket. Ilyen például a K-vitamin, amely csökkenti a vérhígítók hatékonyságát, vagy a Gingko biloba, amely a vér hígulását segíti elő. Az orbáncfűről bebizonyosodott, hogy fényérzékenységet okozhat. A béta-karotin és az A-vitamin pedig megnövelheti a tüdőrák kialakulásának a kockázatát a dohányos emberek esetében.

Mire ügyeljünk, amikor étrend-kiegészítőket fogyasztunk?
Nagyon lényeges, hogy mindig olvassuk el a használati utasítást a hátoldalán.
Vegyük figyelembe a napi ajánlott mennyiséget, az étrend-kiegészítők összetevőit és a gyógyszerkölcsönhatásokra is minden esetben ügyeljünk.

Az étrend-kiegészítőket mindig megfelelő körülmények között tároljuk és az is nagyon fontos, hogy soha ne fogyasszuk azokat, amikor már lejárt a szavatosságuk, azaz dobjuk ki, ha már a dátum is jelzi, hogy nem biztonságos a fogyasztásuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kékköves gyűrű
  2022-05-05 22:46:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kék kristálygömbök
  2022-05-05 22:45:28, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Halit ásvány
  2022-05-05 22:44:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Zafír gyűrű
  2022-05-05 22:43:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Scolecit és stilbiten kristály
  2022-05-05 22:43:02, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Narancsszínű kvarckristály
  2022-05-05 22:42:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Malahit kristály
  2022-05-05 22:41:12, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3318
  • e Hét: 13432
  • e Hónap: 27181
  • e Év: 231882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.