Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Ló és a gazdi
  2022-05-07 18:43:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Hegyek alján
  2022-05-07 18:17:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Erdőben
  2022-05-07 18:17:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Köd
  2022-05-07 18:16:26, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Tél
  2022-05-07 18:15:28, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
Ukrajna területi összetétele
  2022-05-07 18:10:13, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Hangyainvázió ellen - természetesen
  2022-05-07 16:32:40, szombat
 
  Az lenne ideális, ha hangyát csak a kertben látna az ember, de sajnos otthon is előfordulnak: az irtás vegyszermentesen is megoldható.

Hangyák általában ott jelennek meg, ahol ételmorzsát találnak: a konyha, az étkező, de a nassolás miatt még a nappali is célpontjukká válhat. Sokan meglepődnek, de akár a fürdőszobában is előjöhetnek, ugyanis vonzza őket a víz. Szerencsére az apró, ám annál zavaróbb hívatlan vendégek jelenlétével nem kell megbarátkozni, könnyű megszabadulni tőlük.

Vegyszermentes hangyairtás otthon
Tavasszal egyre többen jöhetnek, de a hangyák elűzése nem lehetetlen kihívás. A sikerhez nincs szükség agresszív, vegyszeres megoldásokra, és még az élőlények életét sem kell kioltani: pár egyszerű, de nagyszerű eszközzel a lakás hangyáktól mentes lesz, és kisgyermeked vagy házi kedvenced sincs kitéve a mérgezés veszélyének.

Margosaolaj
Az indiai margosa fa olaját natúrboltokban lehet beszerezni. Alkalmazd hígítatlanul a kívánt hatás érdekében: csepegtess belőle az érintett területre.

Kávéőrlemény
A kávézacc a kertben lévő csigák távoltartásában hasznos, maga a kávé pedig a hangyák ellen tesz jó szolgálatot. Őrölj kávét, és szórj egy keveset oda, ahol a hangyák nyüzsögni szoktak. Jó, ha időnként megismételed a műveletet, mert a kávé pár hét alatt veszít az illatából.

Fekete bors
Egyszerűen szórj némi fekete borsot arra a területre, ahol láttad a hangyákat. Mivel a rovarok számára kellemetlen az illata, hamarosan odébbállnak.

Borsmenta
2 csésze vízhez adagolj 10-20 csepp borsmenta-illóolajat, majd a keveréket töltsd egy kiürült, alaposan kimosott spriccelőfejes flakonba, és 15-20 centiméter távolságról permetezd le az érintett területet. A hangyák fejvesztve menekülnek majd.

Citrom
Végül, de nem utolsósorban a jó öreg citrom is a segítségedre lehet, most a hangyairtásban. Nyomj egy kis levet oda, ahol a hangyákat láttad, és egy vattakorong segítségével törölgesd át a felületet. A hangyák nem szeretik a citrusillatot, ráadásul a citromlé felszedi a hangyák által hagyott feromonnyomokat, ezért képtelenek lesznek további társaikat is a helyszínre vezetni.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Tápanyagok, amelyek nélkül nem működhetünk
  2022-05-07 16:15:33, szombat
 
  Sok tápanyagra van a szervezetünknek szüksége, viszont vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyek nélkül valóban nem működhet az emberi test. Vagyis nem feltétlenül halunk meg, de sok tünettel és betegséggel számolhatunk, amennyiben a következő tápanyagok nem állnak a szervezetünk rendelkezésére.

Ásványi anyagok közül talán a vasra van a legnagyobb szükségünk, nagy szerepet játszik ugyanis az immunrendszer erősítésében és nagyon sok enzimnek is az összetevője. A vas voltaképpen antioxidánsként működik a szervezetben. Ha nagy mennyiségben viszünk be belőle a szervezetünkbe, akkor székrekedéssel kell számolnunk. Vasforrások: osztriga, tonhal, marhahús, bab, kesudió, lencse.

Az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez cinkre is szükségünk van. A cink is számos enzim összetevője, és szintén kiemelkedő az antioxidáns-, azaz védőhatása. Miben található cink? Például az osztrigában, a babban, a csicseriborsóban. Ha túladagoljuk, hányingert és hányást is okozhat és rézhiány is kialakulhat.

Antioxidáns vitaminok közül nagy szükségünk van az A-vitaminra. Ez a vitamin biztosítja a bőr, a retina és a nyálkahártyák egészségét. Legfőképpen a sárga és narancssárga zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák, mint például a sárgarépa, a sütőtök, az édesburgonya, de jelen van a spenótban és a csukamájolajban is. Ha túl sokat viszünk be a szervezetünkbe, akkor sokféle tünettel kell számolnunk, például fáradtsággal, étvágycsökkenéssel, hányással, ízületi fájdalommal, hajhullással.

C-vitamin nélkül sem létezhetünk. Kiemelkedő szerepe van ennek a vitaminnak a kollagéntermelésben, a kötőszövetek, a csontok, az inak, a szalagok integritásának és szilárdságának fenntartásában. Szinte minden gyümölcs és zöldség nagy mennyiségben tartalmazza, különösen a zöld leveles zöldségek, a citrusfélék, a paradicsom, a paprika, a csipkebogyó, az eper, a homoktövis.

Ásványi anyagok közül ki kell még emelnünk a kalciumot is, mivel nagy szerepe van a normális szívverés fenntartásában, az idegek és izmok normál működésében, illetve a csontok építőelemeként is működik. Forrásai: tej, tejtermékek, főként a zöld leveles zöldségek, például a brokkoli és a spenót. Ha sokat fogyasztunk belőle, akkor csökkenhet a veseműködés és más ásványi anyagok felszívódása sem lesz megfelelő.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Egy esszenciális, zsírban oldódó vitamin – E-vitamin
  2022-05-07 16:12:44, szombat
 
  Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelyre minden embernek szüksége van. Mivel zsírban oldódik, így nagyon lényeges a zsíros táplálékok fogyasztása is, hogy a vitamin kellőképpen felszívódjon és hasznosulni tudjon. Azoknak, akik valamilyen emésztési gonddal küzdenek, hiányuk lehet ebből a vitaminból, ami viszont meglehetősen veszélyes, hiszen az E-vitamin hiánya káros hatással van az idegekre, de szemproblémákat és immunrendszeri gondokat is okozhat.

A legjobb, amit tehetünk, ha táplálékok útján visszük be a szervezetünkbe ezt a vitamint. A legtöbb E-vitamint a napraforgóolaj vagy a mandulaolaj tartalmazza, de a búzacsíraolaj is gazdag forrása ennek a vitaminnak.

Napjainkban nagyon sok olyan bőrápolási termék kerül a piacra, amelyek nagy mennyiségben tartalmazzák ezt a vitamint. Azoknak, akik valamilyen bőrbetegségben vagy bőrgyulladásban szenvednek, szükségük is lehet az ilyen és hasonló testápolókra és egyéb szépségápolási, kozmetikai szerekre. Az E-vitamin-tartalmú testápolók és bőrápoló szerek ráadásul védelmet is jelenthetnek a nap káros hatású sugaraival szemben, hiszen segítenek megnövelni a bőr védekezőképességét.

A legjobbat akkor tesszük, ha C-vitaminnal együtt fogyasztjuk. Ez egy másik olyan antioxidáns vitamin, amely nagyon hasznos nemcsak a bőrünk, hanem az erek és az immunrendszer számára is.

A tanulmányok arról számoltak be, hogy az E-vitamin jót tesz a körömnek, a bőrnek és a hajnak is. Az E-vitamin ezen kívül a bőr hegesedése ellen is védelmet nyújthat számunkra.

Az E-vitamin nem egy csodaszer, de sokféle kutatást is végeztek vele kapcsolatban és bebizonyosodott, hogy nagyon hasznos lehet számos betegség megelőzésében. Ilyen betegség például az Alzheimer-kór, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek.

Az E-vitamin kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel, így mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezt a vitamint szeretné szedni. Különösen azoknak a személyeknek kell vigyázni, akik vérhígító gyógyszert szednek.

Az E-vitamin sokféle táplálékban megtalálható, de nagy mennyiségben legfőképpen az olajok és a magvak tartalmazzák.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Gyógynövények a cukorbetegség természetes kezelésére
  2022-05-07 16:10:00, szombat
 
  A cukorbetegség egy nagyon komoly krónikus betegség. Együtt lehet azonban vele élni, csak minden esetben követni szükséges a szakorvos tanácsait. Egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek, amennyiben ebben a betegségben szenvedünk. Azt azonban tudnunk kell, hogy ezek a gyógynövények nem szüntetik meg a betegséget, hanem abban segítenek, hogy csökkenjenek a tünetek és a szövődmények kialakulásának a kockázatai.

Milyen gyógynövények lehetnek a segítségünkre?
Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint az Aloe vera. Ez a gyógynövény rendkívül gazdag antioxidánsokban, amelyek pedig javítani tudják a hasnyálmirigy sejtjeit, amelyek az inzulintermelésben vesznek aktívan részt. Az Aloevera-italt ihatjuk önmagában, de gyümölcslébe is belekeverhetjük.

A fahéj is nagy hasznára lehet a cukorbeteg személyeknek. A fahéj javíthatja az inzulinszintet, a glükózszintet és az inzulinérzékenységet. Antioxidánst biztosít a szervezet számára, csökkenti a vérnyomást és még az emésztőrendszer egészségét is segít fenntartani. A fahéj rendszeres fogyasztása csökkenti az éhgyomri vércukorszintet, az összkoleszterinszintet és az LDL-koleszterin-szintet, illetve a zsírszintet és a trigliceridszintet is.

A máriatövis is egy nagyon hasznos gyógynövény a cukorbeteg személyek számára. A gyógynövény egy szilimarin nevű vegyületben gazdag, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy másik gyógynövény a cukorbetegek számára nem más, mint a görögszéna. Ez a gyógynövény lassítja a cukrok és a szénhidrátok emésztését, mindeközben megemeli az inzulinszintet a szervezetben, ami a vércukorszint csökkenését segíti elő. Mindemellett a gyógynövény a koleszterinszintet is csökkenti.

A gyömbért fogyaszthatjuk akkor, ha emésztési gondjaink vannak, illetve akkor is a segítségünkre lehet ez a gyógynövény, ha gyulladás van a szervezetünkben. A gyömbér is eredményesen csökkenti a vércukorszintet. Segíthet még a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, ugyanis visszaszorítja az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyeit.

A keserű dinnyét a hagyományos kínai és indai orvoslás már évszázadok óta alkalmazza. A gyógynövény a cukorbetegség tüneteinek csökkentésében lehet a segítségünkre, illetve a vércukorszintet is remekül szabályozza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.