Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Hírmorzsák - 2022 június
  2022-06-01 20:30:02, szerda
 
 














HÍRMORZSÁK - 2022 JÚNIUS




Mottó


"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor: Fűveskert)


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)








Minden szó





Link



Számok - az álhírek ellenszere





Link



Hirkereső





Link








Kevés olyan ember van a földön, aki gyermekkorában - vagy később -, legalább egy pillanatra, ne ábrándozott volna el azon, hogy milyen lenne egy ország élén állni. Ez aztán az idő múlásával a legtöbbünk esetében álom marad, csak egy-két gyermekből, fiatalból lesz később miniszterelnök, államfő, elnök vagy uralkodó.

Ezzel együtt, még ha az országunk vezetésére nem is nyílik lehetőségünk, azon azért folyton elgondolkodunk, hogy egy-egy helyzetben miként határoznánk, milyen döntést hoznánk. Aztán olykor bosszankodunk, másszor jóváhagyólag csettintünk.

Amióta kitört az orosz-ukrán háború, azóta - perverz módon fog hangozni, de - többször belegondoltam abba, hogy éppen aktuálisan mit tennék Olodimir Zelenszkij helyében. Nem árulok el nagy titkot, de eddig szinte minden szituációban más döntést hoztam volna. Először is a háború előtt reálpolitikusként megmaradtam volna nyugodtan a hátsómon Oroszország közvetlen szomszédságában, például február 24. előtt fel sem merült volna bennem a NATO-tagság és egy lehetséges atomfegyver gondolata. Tiszteletben tartottam volna az Ukrajna területén élő kisebbségeket, és nem bútoroztam volna össze olyan mértékben az USA-val, mint ahogy a színészelnök alatt megtették.

Ami pedig a különleges katonai műveletet illeti, ha Zelenszkij nem volt tisztában azzal, hogy az oroszok hergelése háborúhoz vezet, az önmagában megmutatja, hogy Ukrajna elnöke nem államférfi, csak egy komikus. De még a február 24. utáni napokban is lett volna lehetősége megállítania az oroszokat, csak reálisan fel kellett volna mérnie a helyzetet, és be kellett volna látnia, hogy nincs valós esély Moszkva ellen. Tárgyalóasztalhoz kellett volna ülnie Putyinnal, azonnal. A vége ugyanis úgyis az lesz, hogy Ukrajna jelentős területeket fog veszíteni, csak a háború miatt tízezrek halnak meg, és milliók kényszerültek elhagyni otthonaikat. Az ukrán gazdaság romokban hever majd, a pusztítás már most százmilliárd dollárokra rúg, és keleti szomszédunk a végletekig el fog adósodni.

Zelenszkij azonban nem volt hajlandó a Moszkva számára fontos kérdésekben engedni, hallani sem akart például területek átadásáról, és más kérdésekben sem mutatkozott megengedőnek. Ha úgy tetszik, ezzel az ellenállást, a háborút választotta. De ha már így döntött, én a helyében biztosan nem adtam volna fegyvert a civilek kezébe, főleg nagyrészt ellenőrizetlenül. Nem tiltottam volna be az ellenzéki pártokat, és nem engedtem volna teret a félkatonai csapatoknak.

A helyzet azonban az, hogy a legjobban nem Zelenszkij eddig felsorolt döntései akasztanak ki, és ez még akkor is így van, ha nem értek velük egyet. Az bosszant a legjobban, ahogy az ostromlott országa vezetőjeként nem alázatosan kér, hanem pökhendi módon követel. S teszi ezt úgy, hogy a világ aligha köszönhet sok mindent Ukrajnának, az ő és az általa vezetett állam háborúja viszont csak bajt hoz Európára és az egész bolygóra. Én az ő helyében annak is örülnék, ha bárki egy kamion élelmiszert vagy csak táska gyógyszert adna, mert azt is a sajátjából veszi el. Senkitől nem követelnék, senkinek nem olvasnék be, nem fenyegetőznék, és elfogadnám, ha más államok vezetői a döntéseiknél elsősorban a saját országuk szempontjait veszik figyelembe, és csak annyit segítenek, amennyit józan ésszel tudnak. Zeleszkij azonban más utat jár, és kötve viszem, hogy piros betűkkel kerül majd be a neve Ukrajna történelmébe.

Ha mégis, az a folyamnyi elfolyt vér miatt lesz!










Oroszország egy 30 éve tartó megalázási folyamatnak tesz most pontot a végére.

Megkockáztatom, ha a kedélyek lecsitulnak, a mostani és ezelőtti ukrán kormányokat, politikai szereplőket a maradék Ukrajnán belülről fogják bíróság elé állítani, hogy Amerika ostoba bolhájaként addig pattogott a medve orrán, amíg elveszti lényegében mindazt, amit meg nem érdemelten, potyára megkapott és nem akármiről van szó. Az Ukrán állam, nem honfoglaló háborúkban alapozta meg határait, hanem a nagyhatalmi politikai pillanatérdekek és részeg diktátorok adományaiból verbuválta össze rendkívül értékes területeit. Nem is volt rá képes, hogy megbecsülje azokat és a benne lakó népeket.

Az Ukrán politika az elmúlt évtizedben olyan pofátlan ívet öltött, olyan vakmerő oroszellenességet szított, ami józan ésszel felfoghatatlan. Ezért, elveszti a területének legértékesebb részeit, búzatermő vidékének akár kétharmadát, szinte az összes bányáit, gáz és olajmezőit, tengeri kikötőit, lakosságának nagyrészét. Megérte Amerika csicskás szócsövének lenni Európában?"

"Arra mérget vehet mindenki, hogy Oroszország, orosz vérrel visszaszerzett területekből egy talpalatnyit sem fog juttatni senkinek. Biden kormány menni fog, Zselenszkij kormány menni fog, és menni fognak a szankciók is, ami maradni fog, az a nagy Oroszország, olajával, gázával, búzájával és az atombombáival is.

Aki nagy és erős, táplálja a Föld lakosságának egyharmadát, fűti Európát, azt illene tisztelni. Hát nem illettek az urak tisztelni, akkor megtanulják félni.










EZT SEHOL NEM LÁTHATOD - Ukrán népirtás Luganszk - Donbasszban
Az ukrán fegyveresek ágyúzásának nyomai ma Luganszkban, ahol 8 éve így él az orosz ajku lakosság! Ínnen nem lesz tudósítás a hírekben!
8 éve ágyúzzák őket az ukránok, de a világközösség ezt nem akarja észrevenni.

Link



Ha még bárkinek is kétsége lenne arról, hogy évek óta mi folyt ukrajnában, mi volt a terve az usa-nak az oroszok ellen, aminek okán fegyverraktárrá változtatta a kazárok földjét, annak itt egy valahonnan előkerült 2016-os videó, melyben John McCain usa szenátor és Porosenko ukrán elnök látható.
Akinek még nem világos, az állig felfegyverzett ukránokkal akarták Oroszországot megtámadtatni, s miután az oroszok meggyengülnek, jött volna a NATO / Pentagon, mint aki felteszi az i-re a pontot, aztán felosztják mint anno Magyarországot, s meghagynak Moszkvának egy súlytalan földdarabot, Belorusszia volt, nincs.
Létrejön az új Kazár Birodalom, amely mellett Európa súlytalanná válik. (Jómagam erről beszélek kb 8-10 éve).
Pár hete Z a kijevi bohóc miről is beszélt?
,,Egy nagy Izrael leszünk, saját arccal."
Putyin is beszélt valamiről ami felett sokan átsiklottak, pedig nagyon fontos, idevágó tényt mondott ki:
"A létrehozandó új világban az orosz népnek nem szántak helyet."
Putyin előbb lépett és Keresztes Háborút indított az önmaga értékrendjéből kifordult nyugati világ ellen.
Szerintem előbb kellett volna, jóval előbb, már 2014-ben, amikor Donbaszban mintegy 40 ezer nyugati zsoldos bekerítésével voltak azok felett élet-halál urai, de a megmentésükért a mindig is álszent nyugat kikönyörögte a hazug, soha be nem tartott Minszki Egyezményt.
Ez utóbbi 2014-ben történt és az itt mellékelt videóban a "szavatartó/megállapodástartó" amerikaiak 2016-ban egyezkednek az ukránokkal a felfegyverzésről az oroszok ellen.
Mocskos, gerinctelen banda, akiknek az emberélet, az emberek halála csak statisztika, országok, népek élettere csak ide-oda húzogatható, radírozható térképvonal.

Link



Kik bombázták Belgrádot /videó: 22.02.21/

Link



Kizárólag Orbán Viktor képviselte saját országa érdekeit Brüsszelben

Link



Fontos bejelentést tett a Magyar Posta

Link



A Jobbik megszűnt, a vezetők már csak a kasszában lévő pénzen veszekednek

Link



Vészjósló beszédet mondott Vlagyimir Putyin

Link



Egy ország, ahol a 80-szorosára emelkedett a gáz ára

Link



A svédeket nem zavarja az energiaválság
Eszerint fával fognak fűteni. Vagy migrációs csereprogram keretében elköltöznek Afrikába.

Link



A Jobbik megszűnt, a vezetők már csak a kasszában lévő pénzen veszekednek

Link



Végjáték a Jobbikban: egy BKV-ellenőr küldte padlóra a pártot

Link



Megint letérdeltek az angol focisták: íme, a magyar gyerekek reakciója!

Link



3A magyar miniszterelnök fizetése az egyik legalacsonyabb az EU-ban

Link



14Zelenszkijt darabokra szedik a német kommentelők - Oroszország mellett állunk

Link



15Fogyóban az álbaloldal

Link


20Így omlott össze Emmanuel Macron országa

Link



Ez pedig Magyarország - 2010 után

Link



24Itt vannak a konkrét orosz követelések

Link



27Pesti házomlás: mintha rakétatámadás érte volna Budapest belvárosának egyik legszebb részét

Link



28Budapesti házomlás: szándékos mulasztás okozta a katasztrófát?

Link



Így kiabált Putyin Macronnal, amikor felhívta

Link



29Energiaválság: a Napkirály óta nem látott lehetőség előtt Párizs

Link



30Így verte szét Gyurcsány Ferenc a baloldali pártokat

Link




















































Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2022.05 2022. Június 2022.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 227 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2869
  • e Hét: 13947
  • e Hónap: 36435
  • e Év: 214310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.